IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2011, 14:30   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yargiya Tehdit




BDP: Seçilen tutuklular Meclis'e gelmezse..
Demirtaş, aday gösterdikleri tutuklu arkadaşları seçilip de serbest bırakılmazsa, yemin etmeyeceklerini söyledi.
18.04.2011 - 09:56


Eski BDP Genel Başkanı ve Hakkari bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, aday gösterdikleri tutuklu arkadaşlarının milletvekili seçilip de serbest bırakılmaması halinde, kendilerinin de milletvekilliklerini tartışmaya açacaklarını söyledi.

YEMİN ETMEYİZ
Demirtaş, "Böyle siyasi bir tutumla karşılaşırsak, biz de 'milletvekili olalım mı olmayalım mı', 'yemin edelim mi etmeyelim mi' diye, arkadaşlarımız serbest kalıncaya kadar tartışırız" dedi.

Diyarbakır'da Yasin Tosun ile evlenen kuzeni Elif Demirtaş'ın nikâh şahitliğini yapan Demirtaş, açıklamalarda bulundu.

Advertorial
x Kapat
Başbakan'ιn sιrrι çözüldü. Ιşte mucize formül!

Göbek ve basen derdinden kurtulmak mι istiyorsunuz?

2 haftada sağlιklι bir şekilde 4 kilo vermenin formülü bulundu!

Kişilerin hangi hallerde aday olamayacağının yasada belli olduğunu hatırlatan Demirtaş şunları söyledi: "Yasada, tutuklu olanların milletvekili olamayacağına dair bir belirleme yok. Dolayısıyla seçildikten sonra bu insanların derhal serbest bırakılması gerekir. Fakat bizim tutuklu olan 6 arkadaşımız seçilmelerine rağmen serbest kalamazlarsa, milletvekilli sıfatını kazanmaları engellenirse, elbette biz bu durumu tartışırız. Böyle bir siyasi tutumla karşılaşırsak, biz de 'milletvekili olalım mı olmayalım mı', 'yemin edelim mi etmeyelim mi' diye arkadaşlarımız serbest kalıncaya kadar tartışırız."

Demirtaş, tutuklu olanların, milletvekilliği ile dokunulmazlık zırhına büründürüldüğü yönündeki eleştirilere ise şu yanıtı verdi: "13 Haziran'da seçilmişler belli olacak. Biz burdan açık çağrı yapıyoruz. Parlamentonun ilk oturumunda, yemin töreninden hemen sonra, dokunulmazlıkları kaldırmaya varız biz. Biz zaten yargılaması devam eden, dokunulmazlığı tanımayan milletvekilleriyiz. Dolayısıyla öyle dokunulmazlık arkasına sığınacak bir siyasi hareket değiliz."

Söke'de tehlikeli gerilim
Öte yandan Aydın Söke'ye bağlı Ağaçlı Köyü'nde, BDP'nin desteklediği bağımsız adaya ait konvoyun geçişi sırasında kavga çıktı. Köylülerin BDP'lilerin yaklaşık 150 araçtan oluşan konvoyuna taş atmaları üzerine başlayan ve her iki tarafın taş ve sopalarla birbirine girdiği kavgada 1 jandarma ve 2 vatandaş çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanırken, 2 araç ve 6 işyeri hasar gördü. Jandarmanın tedbir aldığı ve 4 jandarma aracının konuşlandırıldığı köye giriş ve çıkışlar bir süre yasaklandı

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
tehdit, yargiya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK'dan tehdit Feronia Haber Arşivi 0 23 Aralık 2009 14:59