IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2011, 11:10   #1
Soul
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çinliler iyice abarttı!




Her ürünün üzerinde 'Made in Turkey' yazıyor!

Ortadoğu'da ekonomik ve siyasi ağırlığı hızla artan Türkiye, dünyanın bir numarası olan Çinli taklitçilerin yeni gözdesi oldu. İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Çetin, "Çinliler 'made in Turkey' etiketiyle üretiyor. Kendi markamı gördüm, inanamadım" dedi

Sabah'tan Kerim Ülker'in haberine göre, ucuz iş gücü ve taklit ürünleriyle dünya ekonomisinde taşları yerinden oynatan Çin'de hızla yükselen maliyetler Türk firmalarını harekete geçirdi. Özellikle plastik ve metal dışı ürünlerde hızla büyüyen Çin'i kendi ülkesinde vurmak için harekete geçen Türk firmaları Asya'nın finans merkezi Hong Kong'da düzenlenen sektörün en büyük fuarlarından Houseware Fair'e (Mutfak Gereçleri Fuarı) çıkarma yaptı. Geçen yıl partner ülke olarak 20 firmayla fuara katılan Türkiye, bu yıl Çin'in müşterilerini kapmak için 29 firmayla çıkarma yaptı. Hong Kong'daki fuara dünyanın birçok ülkesinden firmanın katılarak, iş bağlantısı yaptığını kaydeden İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Çetin "Artan işçilik, hammadde, enerji gibi maliyetler Çin'in var olan gücünü azaltıyor. Bu da Türkiye için yeni bir fırsat oluşturuyor" dedi.

İLGİ TÜRK MALINA
Çetin,"Dünyanın birçok ülkesinden firmalar Türk şirketlerle anlaşmak için masaya oturuyor" diye konuştu. Çin'in sadece ucuz ve taklit marka yaratmadığını söyleyen Çetin'in verdiği bilgiler de şaşırtıcı. "Eskiden sadece orijinal lüks markaların taklidini yapıyorlardı. Şimdi ise ülkeleri taklit ediyorlar" diye konuşan Çetin, "Özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Türkiye'nin siyasi ve ekonomik gücü arttı. Oradaki pazar payımız hızla artıyor. Çin, Türkiye'nin bölgedeki gücünü görüp değerlendiriyor. Şimdi 'Made in Turkey' damgalı ürünler üretiyorlar" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Nisan 2011, 12:56   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çinliler iyice abarttı!




Ne kurnaz toplum..

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
cinliler, iyice


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çinliler hediyelik eşya işini abarttı PassioN Haber Arşivi 0 16 Ocak 2012 22:06
Kinect işi abarttı! KarakıZ İnternet Dünyasından Haberler 0 30 Aralık 2011 12:45