IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2011, 13:30   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
NYT: Aç gözlü Türkler borçlanıyor




NYT: Aç gözlü Türkler borçlanıyor
Amerikalı New York Times gazetesi, Türk ekonomisini mercek altına aldı
27.04.2011 - 08:51


Tüketici harcamalarına dikkat çeken gazete, artık müşterilerin SMS'le dahi krediye ulaşabildiği belirtilirken, artan faizlere rağmen 'Açgözlü Türkler'in harcama yapmaya ve borç almaya devam ettiğini yazdı

TÜRK EKONOMİSİNİ MERCEK ALTINA ALDI
ABD'de yayınlanan New York Times gazetesi, Türkiye ekonomisini mercek altına aldı. Türkiye'nin hızla büyüyen ekonomisinin artık düşüşe geçebileceği öne sürülen Landon Thomas Jr. imzalı makalede şu ifadeler dikkat çekti: 'Bugün borsacılar, 150 bin dolarlık Audi ve BMW arabalar almak için 4 ay sıra bekliyor. İstanbul'da bir gayrimenkul şirketi rekor bir işlemle 100 dönümlük bir arazi için 800 milyon dolar ödedi. Fakat ekonomideki aşırı ısınmaya ilişkin en önemli işaret, olağan bir şüpheliden geldi: Agresif bankalar! Bugün bankalar müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için oldukça yaşatıcı yollar buluyorlar. Tek bir SMS veya ATM'den yapılacak bir işlemle kredi mümkün.

TÜRKLER BORÇ ALMAYA VE PARA HARCAMAYA DEVAM EDİYOR
Türkiye'de şişen ekonominin düşüşe geçebileceğinin altı çizilen makalede, Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık politikasının ve Ali Babacan'ın 'Gerekirse polisiye tedbirler alırız' açıklamalarının, kredi genişlemesini sınırlandırmaya yönelik ciddi adımlar olduğu da belirtildi.

Advertorial
Kapat
1 ayda 2 ile 8 kilo arasιnda vermek istemez misiniz?

Zayιflamanιn yeni adι Altιn Çilek. 1 alana 1 hediye!

Bilimadamlarι saç beyazlamasιna çare buldu!

Makalede şöyle devam edildi: 'Problem şu. Bankalar ipleri ellerinde tutamıyor. Bu para politakasına başlanalı 6 ay oldu ama açgözlü Türkler borç almaya ve harcamaya devam ediyor. Beklendiği gibi bankalar kredi faizlerini artırdı ama krediye ulaşmanın inanılmaz derecede kolay olması, özgürce harcayan Türklerin sayısının azalmasına engel oluyor.'

BANKACILIK HİÇ BU KADAR GÜÇLÜ OLMAMIŞTI
YAZIDA Yapı Kredi Genel Müdürü Faik Açıkalın'ın görüşlerine de yer verildi. Açıkalın'ın görüşleri şöyle: 'Ekonominin bu yıl yüzde 4.5 büyümesine öngörüyoruz. Kontrol edilebilir bir rakam.

Batık kredilerin toplamdaki oranı son derece düşük. Türkiye bankacılığı hiç bu kadar iyi olmamıştı. Hükümetin 2001'den sonra aldığı önlemler, ekonominin yüzde 4.9 daraldığı son krizde bankacılık sistemini korudu.

ERDOĞAN SÖZ VERDİ BU KEZ ÇÖKÜŞ OLMAYACAK
YAZIDA ayrıca 'Türkiye son yıllarda diğer gelişmekte olan ülkelerden çok daha fazla gelgitler yaşadı. Bunların hepsinde de yüksek büyüme rakamları krizlerle son buldu. Fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu kez böyle olmayacağının sözünü veriyor. Herkesin kriz öncesinde söylediği gibi... Fakat Türkiye'de hem hükümet hem de işadamları, artık halkın bu iflas sendromunu yendiğini ve yasa koyucuların yumuşak bir iniş için oldukça hazırlıklı olduğu görüşünde' denildi

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
, borçlanıyor, gözlü, nyt, türkler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İri Gözlü Köpekbalığı Afrodit Hayvanlar Alemi 2 17 Eylül 2012 18:01
Yeşil gözlü kız avatarları, yemyeşil gözlü avatarlar yoSun Avatar ve Smiley 0 18 Nisan 2011 17:00