IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2011, 15:07   #1
Çevrimdışı
aSi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kardeşlerin soyu Göktürkler'e dayanıyor




Kahramanmaraş'ta ihtihar eden kardeşlerin, ölümünden etkilendiği anne Sağocak'ın mensubu olduğu Fettahoğlu ailesinin Göktürkler'in kurucu ailesi Aşina (Kurt) ailesinden olduğu ortaya çıktı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kahramanmaraş'ta yaşanan intiharlar nedeniyle gündeme gelen ve çocukların annesinin mensup olduğu Fettahoğlu ailesi, Anadolu'nun en tanınmış ve eski ailelerinden biri. Aralarında Devlet Bahçeli'nin de olduğu pek çok tanınmış ismin mensup olduğu Fettahoğlu ailesi, kökleri Göktürklere kadar uzanan eski bir Türkmen ailesi. Ailenin Trabzon, Adana, Antakya, Urfa'nın da aralarında olduğu pek çok kolları var. Ailenin büyüklerinden Fuat Fettahoğlu şu anda MHP'nin İstanbul'dan altıncı sıra adayı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Fuat Fettahoğlu, ailelerinin büyüklüğünü doğruluyor. Ancak çocukların annesi Neyran Sağocak'la akrabalık ilişkilerinin olduğunu reddediyor. Fettahoğlu, "Ailenin Maraş'taki koluyla görüştüm, bizimle hiçbir ilişkileri yok," dese de, Neyran Sağocak Fettahoğlu ailesinin Bahçe'deki koluna mensup ve annesi de Fatma Mevhibe Fettahoğlu.

Ailenin tarih kayıtlarına göre Fettahoğulları 500 yıl kadar önce Anadolu'ya geliyor ve iki büyük kol halinde Kahramanmaraş ve Trabzon'a yerleşiyorlar. Fuat Fettahoğlu'nun iddialarının aksine Fettahoğlu ailesinin tarihçesini yazan tarihçi yazar Cezmi Yurtsever, Neyran Sağocak'ın ailenin bir ferdi olduğunu, hatta Devlet Bahçeli'yle yakın akrabalık ilişkilerinin olduğunu söylüyor. Sağocak ailesindeki ritüellerin Göktürk ritüellerine çok benzediğini, Göktürklerde de kadının (annenin) erkekten daha önemli ve önde olduğunu anlatan Yurtsever, çocukların adlarının da eski Moğol adları olduğunu söylüyor.

Fettahoğulları'nın gündeme ilk kez 1995 haziranında Kahramanmaraş'ın Düzbağ kasabasında yaptıkları aile toplantısıyla geldiklerini anlatan Yurtsever, ailenin Türkiye'nin dört bir yanına dağıldığını, hatta Avrupa'da bile Fettahların olduğunu söylüyor. Yurtsever'in verdiği bilgiye göre 20 bin hanenin üzerinde bulunduğu tahmin edilen Fettahoğulları, Adana, Düziçi, Osmaniye, Bahçe, Bayburt, Trabzon, Rize, Malatya, Diyarbakır, Urfa, Van Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Mersin, Antalya, Konya, Kocaeli, Amasya, Ordu ve İstanbul'da yaşıyor.

ÜNLÜ İSİMLER
Fettahoğulları arasında siyaset, akademi dünyasından çok sayıda isim de var: RP'nin kurucularından Hasan Fettahlıoğlu, devlet eski bakanlarından Hasan Aksay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski içişleri bakanlarından ANAP'lı Ülkü Güney, eski CHP'li Gençlik ve Spor Bakanlarından Muslihittin Yılmaz Mete, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Tufan Algan soyadları değişik olmalarına rağmen Fettahoğulları mensubu. Hatta ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün babasının Hacı Reşit Fettahoğlu olduğu ve Malatya'daki Fettahlılara mensup olduğu biliniyor.



Mynet.

__________________
Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dayanıyor, göktürklere, kardeşlerin, soyu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En Tutkulu Aşk 18 Ay Dayanıyor Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Temmuz 2012 02:50
Göktürkler PopSy Kültür ve Sanat 0 15 Ağustos 2008 14:02
Şarjı 7 saat dayanıyor! Kralice Bilgisayar Donanımı 0 05 Ağustos 2008 09:51