IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2011, 13:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'a Karlı İki Yeni Şehir Ve Bir Köprü ...




İstanbul için 2 yeni şehir 1 yeni köprü


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde Hedef 2023 toplantısında iki yeni İstanbul projesini açıkladı;
"İstanbul için 2 yeni şehrin planına başlıyoruz. Bu şehirlerden birini Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısında, diğerini de Anadolu yakasında kuruyoruz. İstanbul nüfusunu arttırmak değil (Bunu birileri speküle ediyor) birinci derecede İstanbul'un deprem tehdidi altında olduğunu unutmayınız. En güvenli yerler de şu anda üzerlerinde şehirleri kuracağımız alan. Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm programı kapsamında bu şehirleri kuruyoruz. Zihni hazırlığı yeni başlamadı. Seçimin hemen sonucunda plan-proje çalışmasını yoğunlaştıracağız.

HALKA MALİYETİ YOK KÂRI VAR
Her iki şehir İstanbul'un depreme hazırlıklı bir kent olmasını sağlayacak. Kuracağımız iki şehrin maliyeti ülkemize hiç bir yük getirmeyecek. Hiç kimse mağdur edilmeyecek, kimsenin hakkı yenilmeyecek. İstanbul'un marka özelliğini artırıyoruz. Bunlar tabii ki; İstanbul'un uzantısı, mütemmimi.
Çok daha planlı bir sanayileşme ve kentleşmenin imkanını sunuyoruz. 3. köprünün yol güzergahı da zaten bu iki şehirden geçiyor. Bu iki şehir çevreye zarar vermeyecek. İstanbul'un bir finans merkezi olduğunu düşündüğümüzde bu adımlara ne kadar ihtiyacımız olduğunu göreceksiniz.
Bu iki şehir İstanbul'un ruhuna uygun olarak inşa edilecek. Maden ocaklarının faaliyetlerini durdurduğu bu 40 bin hektarlık alan yeşile ve hayata kavuşacak. İstanbul'a 60 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havaalanlarından birini yapacağız.
Seçimden sonraki 1 yılın sonunda makinalar bu bölgede çalışmaya başlayacak. 3. Köprünün çalışmaları da başlayacak. İki şehir medeniyetimize yaraşır şekilde hoşgörülü şekilde inşa edilecek. Her projeye olduğu gibi bu projelerimize önyargılı yaklaşacaklarını tahmin etmek güç değil. Anamuhalefet ve muhalefet partileri burada insan yok, rantiye var gibi yaklaşımla değil heyecanla yaklaşsınlar. "

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kârlı, köprü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul Şehir İstanbul - Leyla Gül Varoğlu Vesaire Şairler ve Şiirleri 0 11 Aralık 2014 17:50
İstanbul'da koca köprü kayboldu Seth Haber Arşivi 0 23 Ekim 2014 14:09