IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Kıyametin tam tarihini açıkladılar (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/394207-kiyametin-tam-tarihini-acikladilar.html)

Soul 20 Mayıs 2011 11:49

Kıyametin tam tarihini açıkladılar
 
ABD'de etkin olan Protestan grup kıyametin tam tarihini ve kıyamette olacakları açıkladı.

ABD’den 150’dan fazla bürosu bulunan “Family Radio” adlı yayın şirketinin sahibi olan Protestan grup, aylardan beri yürüttükleri “kıyamet kampanyası” çerçevesinde, 21 Mayıs’ta başlayacak doğal afetlerin 5 ay süreceğini ve Tanrı’nın tüm evreni ve içinde yaşayanları yok edeceğini öne sürüyor.

21 Mayıs, her yıl Mayıs ayının son Pazartesi günü düzenlenen ve savaşta ölen ABD’li askerlerin anıldığı Anma Günü’nün öncesine rastlıyor. Family Radio ağının başındaki isim Harold Camping, “kıyamet kopacağı için ABD’lilerin hafta sonunda Anma Günü için hazırlık yapmasına gerek olmadığını” ifade etti.

Oldukça iddialı konuşan Camping, tüm dünyanın merak ettiği ve kıyametin habercisi olduğuna inandığı matematiksel hesabı şöyle açıklıyor:

“Hz. İsa 1 Nisan 33 Cuma günü çarmıha gerildi. Dünya’nın, Güneş etrafında tam bir dönüş yapma süresi 365.2422 gün. Sonuç olarak, 1 Nisan 2011, Hz. İsa’nın tam olarak 722 bin 449.07 gün önce çarmıha gerildiği tarihi temsil ediyor. Bu tarihe 51 gün eklerseniz, bu da 1 Mayıs’a denk geliyor. Bu da toplamda 722 bin 500.07 güne eşit…”

Hürriyet'in haberine göre; Evanjelistler bu rakamı en yakın tamsayıya çevirerek 722 bin 500’e yuvarladı. Bu rakamın önemi, 5 x 17 x 10 işleminin karesine eşit olması.

HESABIN SONUNA GELİNDİĞİNDE…

Camping’e göre, “5” günahlardan arınmayı, “10” mükemmelliği ve “17”de cenneti temsil ediyor. Bu rakamların çarpımlarının karesi 722 bin 500 sonucunu veriyor. İşte bu nedenle, kıyamet 21 Mayıs 2011 günü kopacak.

Ancak bu hesaplama birçok soru işareti doğurmuş durumda. Eleştirmenler, neden Camping’in seçtiği metodun Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesini, hesaplamada 5,10 ve 17 rakamlarının kullanılmasını, bu rakamların neden birbirleriyle çarpılması gerektiğini ve son olarak neden İncil’in dünyanın sonuna işaret eden gizli matematiksel hesaplamalar içermesi gerektiğini anlamış değil.

Dahası, Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği 1 Nisan 33 tarihi aslında Çarşamba’ya denk geliyor…

MAYALAR NE OLACAK?

Evanjelistlerin kullandığı anlaşılması güç "kıyamet günü metodunun" aksine, dünyada "son gün" için yapılmış farklı hesaplamalar da mevcut.

Bunlardan en ünlüsü, şüphesiz Mayaların kullandığı Haab takvimi. Haab takviminin son günü, modern günümüzde kullandığımız Gregoryan takvimininde 21 Aralık 2012'ye denk geliyor. Bu tarihte, yarı tanrı "Annuaki" ırkının yaşadığı Marduk'un Güneş Sistemi'ne gireceği ve oluşacak manyetik değişimler nedeniyle Dünya'nın doğal afetlerle sarsılacağı öne sürülüyor.

Astronomi alanında oldukça ilerlemiş antik uygarlıklardan biri olan Maya'ların yaptığı takvimin bitiş tarihi, gerçekten Dünya'nın sonuna mı işaret edip etmediği, günümüzün popüler tartışmalarından biri.

Perius 20 Mayıs 2011 11:58

Cevap: Kıyametin tam tarihini açıkladılar
 
Bu protestan grubun yaptığı kabalist yorumlar genelde saçma çıkıyor. Mayaların yorumu ise nedense hep yanlış anlaşılıyor mayaların kıyamet kopacak tarzı bir iddiası yok sadece farklı boyuta geçecek insanlar. Tabi bu boyut geçme deyince filmlerdeki filan değil yani insanlık zihninin toplu bir yönelişi olacak. Şimdiye kadar demir çağıydı yani maddi şeyler ön plandaydı bundan sonra ise insanlar daha farklı aalanlarda kendini gösterecek. Yani 2012 de bir mucize gerçekleşmez.

LeyLa 20 Mayıs 2011 12:05

Cevap: Kıyametin tam tarihini açıkladılar
 
Yarın Kıyamet Kopacak Dikkat ...! ( : Heyıt Heyıt Heyıt İyi Güldüm Valla İnsan Oğlu Ne Kadar Gülünç Oluveriyor Bazen . Kime Düşmüş Kıyamet Gününü Belirlemek ..
Hasbinallah Ve Nimel Vekil

Lady 20 Mayıs 2011 12:55

Cevap: Kıyametin tam tarihini açıkladılar
 
Aman Allah'ım :) İşte benim korkum.
Dün gece haberi okduğumda o kadar etkilendim ki gece rüyamda kıyamet kopuyordu ve karabasan bastı :)

yoSun 20 Mayıs 2011 15:30

Cevap: Kıyametin tam tarihini açıkladılar
 
Kimse bilemez böyle şeylerede inanmıyorum Allah'tan başka kimse ne zaman kopacağını bilemez alametlere göre sadece işte denilebilirki birçok alamet yaşandı ve yaşanıyor sonumuz geliyor demekle yetinebiliriz ancak..Allah yardımcımız olsun bizi temiz amelli ona kavuşmayı nasib etsin.

aLdiana 20 Mayıs 2011 16:44

Cevap: Kıyametin tam tarihini açıkladılar
 
bu konu üzerinde yoğunlaşıp çalışmışları beni üzdü .. boşuna yoruyorlar beyinlerini üzüldüm gerçekten... ne diyelim her iyi şeyin arkasından hayırlısı olsun deriz ya aynen öyle olsun bakalım ,)

Ein 20 Mayıs 2011 19:35

Cevap: Kıyametin tam tarihini açıkladılar
 
Saçmalık adetaaa.. Her söylenen olsaydı ohoooo..
İyi güldüm:)
Rabbim bilir kıyameti ve ne zaman geleceğini..

dreamy 20 Mayıs 2011 19:39

Cevap: Kıyametin tam tarihini açıkladılar
 
Okumadım bile haberi başlık yeter açıklama yapmam için :)

Kimsenin bileceği iş değil bu.

glu 20 Mayıs 2011 20:04

Cevap: Kıyametin tam tarihini açıkladılar
 
N.Hoca misali ; Ya Tutarsa :) İşin şakası bir yana bu haberi detaylı bir şekilde başka bir sitede okumuştum bu insanlar kıyametin Kutsal kitap İncil'de yazdıgını iddia ediyor ve ona göre kendilerini hazırlıyorlarmış. Açıkcası eger ki İncilde yazıyorsa pek şaşırmamam. Sözüm yanlış anlaşılmasın, Malumunuz İncil sayısız kere değiştirilmiş başa gelen Roma-Bizans İmp'ları kendilerine göre maddeler ekletmiş hatta ve hatta Papa'lar dahi İncil'e maddeler ekletmişler. Zaten Mevcut olarak dikkate değer 4 İncil var. Buda Hristiyan dinindeki değişimin ve yanlışlıgın temel göstergelerinden. Keşke gunumuze kadar temiz ve içerigine dokunulmamış bir İncil gelseydide Hristiyanlarda şuan ki yaptıkları yanlışları yapmasalardı.. Dogru olanıda sizler belitmişsiniz zaten, Kıyamet gunu bilinmez sadece Kıyamet alametleri bilinir ve şuan ortada da bir Kıyamet Alameti gözükmüyor..

yagmuR 20 Mayıs 2011 20:13

Cevap: Kıyametin tam tarihini açıkladılar
 
Maya kehaneti söyle der: "Kalkın(yükselin), hepiniz kalkın(yükselin), hiç kimse
arkada kalmayacak şekilde yükselin, hep beraber bir kez daha geldiğimiz yeri, özümüzü
göreceğiz"
sanırım altın cag başlayacak demek istemişler ,yanlış yorumlanıyor dunyanın sonu algılanıyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net