IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2011, 02:05   #1
Çevrimdışı
Sis
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turancıyız! Ne olacak ?




Teröristlerin her yerde kol gezdiği, her türlü yabancı unsurun adeta " buyur " edildiği bu ülkede, Turancılık suç olarak görülüyorsa, memlekette her şey tersine gidiyor demektir.
Keza bugün Türkiye'de algı o kadar değişti ki, Türk'ün menfaatinden başka her şey, her konu, her kişi veya kurum - parti gündeme getiriliyor. Çin, Orta Asya'da baskıyı mı arttırmış ? Mecliste Kırgızistan'ın yerini tek seferde gösterebilecek vekil sayısına bak!


Ne kadar görmezden gelinirse gelinsin, bu ülkenin adı Türkiye'dir.
Türkiye adını taşıyan bir yurt, Hümanist safsatalarının aksine, son derece doğal bir biçimde, başka toplumların ortak olduğu değil, yalnızca Türk'ün sahibi olduğu yurttur.
Bu ülkenin üzerinde yaşayan millet de, onu oluşturan her fert gibi Türk adını almıştır. O halde aklı ve mantığı olan herkes, Turancı olmasa bile, menfaati gözetilecek baş unsurun Türk olduğunu bilir. Bu durum İngilterede İngilizler, Arabistanda Araplar için de geçerlidir ; kısacası bu son derece doğal bir kanundur.


Tüm bunlara rağmen, algıda terslik, Türkün aleyhine bilinçli olarak değiştirilmiş ve Türk devletini Türk olmadıkları halde yönetme yetkisine kavuşmuş, sözde devlet adamları dahi Türkün haksızlıklar yaptığını iddia eder hale gelmiştir. Olabilir ; Türk olmayandan Türk'ü düşünmesini beklemek saçmalık olur. Peki ya Türke ne oluyor ? Bunun cevabı bellidir ; Milli şuurun yoksa mutlak biçimde kendi kendini tüketirsin.

***


Turan, Heredotun bile Türkün yaşadığı yurt için söz ettiği, her türlü yerli ve yabancı tarihçi tarafından Türk yurduna verilen addır. Tarihi köklü bir maziye dayanan, kutlu bir addır hem de. Bugün pek çok safsata dolu yabancı düşünceler yokken, atalarımız Turan yurdunda can veriyordu.

Kürdistan Kürtlerin yaşadığı yere denir diyerek, kendince akıllı bir söylemde bulunduğunu sanan kara cahiller, Türkün yaşadığı yurdun, herkes tarafından Turan olarak adlandırıldığını, kasıtlı olarak görmezden gelir.

İnternette takılan kara cahiller de, oradan buradan duydukları safsataları, tek bir cümlesine dokunmadan, sırf bilgili gözükmek için dile getirir ; birbiriyle alakası olmayan bir sürü ahmak, Orta Asya Türklüğünü bilmez, Türkiyeyi sevmez der. Varın sevmediğini farz edin, yahu siz değil misiniz, yüzde doksanı katıksız Türk düşmanı olan toplumlara bile kardeş diyen ?


Türkün kardeşi yalnızca Türktür!

Biz, Amerikan mandasını istemiyoruz.

Biz, Rus uşaklığı yapmak istemiyoruz.

Biz, Arap ve Fars hayranı değiliz. Bunlarla birliği de istemiyoruz!

Biz, Türk kahramanlarını sever, sayar ve yad ederiz. Bizim için rehber, Türk için çalışan, Türkün bugünkü rahatı için ömürlerini feda eden isimli-isimsiz milyonlarca kahramandır. Televizyonların yaydığı moda kahramanlarına değil ; 40 çeriyle ihtilal yapan Kür Şada çeri ; Türkün dili için emek veren Kaşgarlı Mahmut'a öğrenciyiz.

Bizi her defasında başka milletlerin kuyruğu yapmak çabasında olanlar, Turancılık konusunda olumsuz söz söylemek zorunda değildir. Hele ki, Turancılık imkansızdır, düşüncesini yayan bir kişi, ne kadar emin olursa olsun, asla vatansever değildir. Türklük şuurundan da yoksundur.

Biz birlik olduğumuzda neler yapabileceğimizi, çok yakın tarihlerde bütün dünya ordularına gösterdik. Hala bu örneğe rağmen birliğe karşı çıkanlar, katıksız vatan hainidir. Türk, Türklük için yaşamalı, Türklük için ölmelidir. Bu Türkün en doğal hakkıdır.

Turan ülküsü ; Karabağ için, Doğu Türkistan için, Güney Azerbaycan için, Kırım için, Kerkük için, Trakya için yılmadan çalışmaktır. Türk yurdu Türkiyeyi, gayrı Türkün zulmünden kurtarmak için çalışmaktır. Turan ülküsü, Türkün tartışmasız, en büyük tam bağımsızlık ülküsüdür.

Şu veya bu zorluk, bu ülkünün gerçekleşmeyeceği değil, şerefle gerçekleşeceğinin işaretidir.

***

Şimdi, Atsız Atamın yıllarca önce sorduğu soruyu ben de soruyorum ; Turancıyız! Ne olacak ?

Yusufhan Güzelsoy

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
olacak, turancıyız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demet Akalın - Olacak Olacak Sim D, E, F, G 0 16 Mart 2014 11:19
Elif, lam, mim ne olacak? Kalemzede Atatürk Köşesi 0 15 Eylül 2011 18:23
Bu son ayrılışımız olacak Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Mart 2010 03:54