IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   "Çok eşlilik yasal olsun"a cevap! (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/394726-quotcok-eslilik-yasal-olsunquota-cevap.html)

Ruj 26 Mayıs 2011 02:11

"Çok eşlilik yasal olsun"a cevap!
 
Bunu bir kadın söylüyor

Hem de okumuş, meslek sahibi olmuş bir kadın… Üstelik ‘davranış bilimleri uzmanı’ diye bir de tilti var. İşi de Fatih ve Eyüp belediyelerine danışmanlık yapmak.

Bir kadın söylüyor bunu… “Çok eşlilik yasal olsun” diyor…

Gerekçeleri mi?

Efendim dinimizde varmış çok eşlilik. Dinimizde ‘vardı’. Bundan yüzlerce yıl önce ve Arap toplumlarında… 21. yüzyılda, insanoğlu güneş sisteminin dışına çıkmaya çalışırken, yüzlerce yıl öncesinin kurallarıyla yaşayalım diyor okumuş bir kadın…

Başka gerekçeleri de var bu okumuş kadının

Diyor ki, erkekler bir sürü eş alırsa, kızların evde kalma sorunu biter!

Okulda ne öğrenmiş ki bu kadın? Yeryüzündeki kadın erkek sayısının birbirine yakın olduğunu hiç mi duymamış? Ya kadınların doğaları gereği tek eşli olduklarından hiç mi haberdar değil?

Bitmedi…

Bakın daha neler diyor: “Erkek olsam, çok eşli olurdum. Çok eşlilikte asıl ağır fatura erkeğe çıkıyor. Madden ve manen zarara uğruyor. Açıkça çok eşli olduğunu itiraf edenleri alkışlıyor ve kutluyorum.”

Duydunuz mu, bu işin faturası kadına değil erkeğe çıkıyormuş! Erkek, ‘madden ve manen’ zarara uğruyormuş! Yok sayılan kadın, ama zarara uğrayan erkek!

Nasıl bir mantık ki bu?

Okumuş kadın, şiddeti ve aldatmayı da onaylıyor. Tabi ki erkek yaparsa! Kadınlar, dili nedeniyle dayak yiyormuş erkekten! Gördüğünüz gibi, burada suçlu kadın, mağdur olan da erkek herhalde. Öyle ya, ad----- karısını döverken yoruluyor, ‘madden ve manen’ zarara uğruyordur!

Bu kadını, bu kadar çağdışı, bu kadar ilkel, bu kadar mantıksız, bu kadar anti-hümanist olduğu için suçlamıyorum. Benim suçladığım, bu kadını ciddiye alıp da haberini yapanlar ve bu kadının danışman olmasına neden olan yönetimlere oy verenler
Derya Ugural


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net