IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2011, 18:00   #1
Soul
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yarın 18:00'de Türkiye'de internet çökebilir




İnternette "filtre" iddiaları karşısında temel hak ve özgürlüklerin ihlal edileceğini savunan "Anonymous" (Anonim) adlı bir grup, Türkiye’deki çeşitli kamu kuruluşları ile bazı medya sitelerine yönelik siber saldırı düzenleyeceği tehdidinde bulundu.

İlk büyük eylemlerini aylar önce Wikileaks’e yönelik ambargo uygulayan Paypal, Visa ve Mastercard gibi online ödeme ve kredi kartı firmalarına karşı gerçekleştiren grup üyeleri, dün kendilerine ait internet sitesinde Türkiye’yi hedef alan bir mesaj yayınladı.

Türkiye’de internet kullanıcılarının "filtre" uygulaması ile sansüre uğrayacağını savunulan mesajda "operationturkey" (Türkiye Operasyonu) adıyla "siber savaş" ilan edilirken, öncelikle "sansür" uygulayan kurumlara karşı harekete geçileceği açıklandı.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen grup üyeleri, "IRC" isimli anlık mesajlaşma kanallarında siber saldırının hedefi ve zamanlaması konusunda bilgiler aktararak, uygulanacak olan yöntem ve stratejiler hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Türkiye’den de bazı internet kullanıcılarının destek verdiği grup üyeleri, bu mesajdan bir süre zonra kimi kamu kurumlarının internet sistemlerine yönelik küçük çaplı siber saldırılar düzenledi. Söz konusu saldırılar karşısında bazı internet sitelerine erişim bir süre engellenirken, "hack"leme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

-İLK ORGANİZE SALDIRI PERŞEMBE SAAT 18.00’DE-
Türkiye’deki kimi kamu kurumlarını hedef alan ilk organize saldırının 9 Haziran Perşembe günü saat 18.00’de (TSİ) gerçekleştirileceğini duyuran Anonymous, eyleme katılmak isteyenlerin bilgisayarlarına bazı yazılımlar indirerek, bu programları aktif hale getirmesini istedi.

Tüm bu gelişmeleri yakından izleyen siber güvenlik uzmanları, söz konusu tehdidin önemine dikkat çekerek, bir çok sitenin "DDoS" olarak adlandırılan saldırı ile karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.

2007’de nam salan "DDoS" saldırı yöntemi ile hedef alınan bir internet sitesinin aynı anda yoğun bir ziyaretçi akınına uğratılarak, web sitesi veya DNS (Alan Adı Sistemi) sunucularının kullanılmaz hale getirildiğini belirten uzmanlar, "Bu saldırı yöntemi; 50 kişilik bir otobüse 1000 kişinin binmesi gibi birşey" yorumunda bulundu.

Bu tip saldırılarda amacın, "bilgi çalmak" yerine sistemin erişilemez hale getirilmesi olduğunu kaydeden siber güvenlik uzmanları, burada verilmek istenen mesajın "Bizim internetimize karışırsanız biz de sizin internetinizi kapatırız" anlamı taşıdığını öne sürdü.

-BİLGİSAYARLARI "ZOMBİ" HALİNE GETİRİYORLAR-
Anonymous grubunun saldırılarda özel bir yöntem kullandığını belirten uzmanlar, "Klasik DDoS saldırılarında ’zombi’ haline getirilmiş bilgisayarlar kullanılırken, bu grup tamamen ’gönüllü zombi’ bilgisayarlarla saldırıyor.

Gönüllü zombi olabilmeniz için de size bir program yüklettiriyor ve bu programı IRC üzerinden şuraya saldır buraya saldır şeklinde yönlendiriyorlar" bilgisini verdi.

Siber saldırı sırasında kendi IP adresleri yerine VPN (Sanal Paylaşımlı Ağ) üzerinden IP adreslerini değiştiren grup üyelerinin bu sayede izlerini bazı kişilerin yönlendirmesi ile kendilerine hedefler seçtiklerine dikkat çekti.

-TÜRKİYE’DEKİ İNTERNET AĞI ÇÖKEBİLİR-
DDoS saldırılarından bir sonraki adımın çeşitli devlet kurumlarına ait telefon ve haberleşme sistemlerini çalışamaz hale getirmek olduğunu kaydeden siber güvenlik uzmanları, daha sonra hedefteki kurumlarda çalışan kişilerin bilgisayarlarına "phishing" saldırıları gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

"Phishing" yöntemi ile kullanıcılara e-mail göndererek, bilgisayarlarından erişim sağladıkları banka, kredi kartı bilgi ve şifrelerinin yanı sıra kurumlarına ait kimi özel bilgi ve belgelerin sızdırılmaya çalışılacağını anlatan uzmanlar, böylesi bir durumun yeni bir "Wikileaks" olayına kapı açacağına vurgu yaptı.

Eğer gerekli önlemler alınmazsa ciddi bir siber savaşın başlamış olacağını bildiren uzmanlar, kimi hassas hedeflerin saldırıya uğramısı durumunda Türkiye’deki internet ağının bir süre için çökebileceği uyarısında bulundu.

Bu arada Anonymous grubu üyeleri Perşembe günkü saldırıda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait internet sitelerinin yanı sıra siyasi partiler ve kimi medya sitelerini de kendilerine hedef seçtiklerini açıkladı.

-SİBER GÜVENLİK UZMANLARINDAN UYARILAR-
Anonymous’un bugüne kadar gerçekleştirdiği hacker saldırılarını yakından takip eden Siber Güvenlik Uzmanı Huzeyfe Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedefteki kurumların kendi bünyelerinde alacağı çeşitli önlemlerin yanı sıra internet servis sağlayıcılarının da ciddi tedbirler alması gerektiğini bildirdi.

Bu tür organize saldırılarda, servis sağlayıcılarının saldırının hedef aldığı web sayfasın yönelik tüm girişimlere anında müdahale edebileceğini anlatan Önal, bunun için saldırı yönteminin çok iyi analiz edilmesi ve engelleme sistemlerinin devreye sokulması gerektiğini anlattı.

Proxy ve benzeri yöntemler ise IP adreslerini değiştirerek saldırıya katılacakların ciddi bir etkiye sahip olmayacağı görüşünü belirten Önal, kendi IP’leri ile eyleme destek verenlerin güvenlik güçleri tarafından kısa sürede tespit edileceğinin altını çizdi.

-5 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR-

Anonymous’a destek vermek isteyen çok sayıda kişinin, bu grubun internet sitesinden indirdikleri özel programlarla bilgisayarlarını saldırıda kullanılacak birer ’zombi’ haline getirdiğini belirten Önal, sözlerine şöyle devam etti: "Grup üyelerinin Türkiye’ye yönelik bu saldırı planını ’protesto’ olarak gören ve gönüllü olarak katılmayı planlayan çok sayıda Türk vatandaşı ile karşılaştık. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus protesto ile ’saldırının farklı şeyler olduğu.

Protesto amaçlı da olsa böylesi bir saldırıya katılanlara, Türk Ceza Kanunu’na (TCK) göre suç işlediklerini hatırlatmak isterim. İnternet sitelerine bu şekilde zarar verenlen, 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacaklarını unutmamalı."

milliyet / gündem

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Haziran 2011, 20:24   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yarın 18:00'de Türkiye'de internet çökebilir




Çok Çok Başarılı Olabileceklerini Düşünmüyorum.

__________________
Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 08 Haziran 2011, 20:29   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yarın 18:00'de Türkiye'de internet çökebilir




keske olsalarda netsız bı hayat yasasam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
D

 

Alt 08 Haziran 2011, 20:31   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yarın 18:00'de Türkiye'de internet çökebilir




Bize bişey olmaz Allah korur
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
D
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

Alt 08 Haziran 2011, 20:55   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yarın 18:00'de Türkiye'de internet çökebilir




aynen kötüye bişey olmaz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

Alt 09 Haziran 2011, 14:16   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yarın 18:00'de Türkiye'de internet çökebilir




Anonymous Sahtekarlarına Üç Günde Üçüncü Darbemiz.
Son 3 gündür Türkiye’yi siber savaşla tehdit eden Anonymous adlı hacker grubu Türkiye’ye saldırı kararı aldığı gün tarafımızdan büyük bir siber saldırıya uğradı , serverları çöktü. Ne yapacaklarını şaşıran grup free yani ücretsiz sayfadan yayın yapmaya başladılar. Sebep hacklenme korkuları idi. Bu grup daha sonra basını kandırmak için kendilerinin sayfalarına yoğun girişten dolayı sayfalarının kapandığı yalanını ortaya attı. Buna sadece bu işleri bilmeyenler inandı, bizlerse güldük. Ve saldırılarımıza devam ederek Google den bu grubun girişini yasaklattık, dünkü yaptığımız saldırılar sonucu ve endüstriyel casuslukla mirc gruplarını kapatıp Türkiye’ye saldırı yapacak kişilerin iplerine ve bilgilerine ulaştık. Ayyıldız Tim olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılacak en ufak bir siber saldırıyı karşılıksız bırakmayız. Şimdi bu iplerden bazılarını yayınlıyoruz.
MESELE SANSÜR DEĞİL VATANA İHANET
Araştırmalar sonucu konunun internet sansürü ile alakasının olmadığını, siyasi bir saldırı için Anonymous grubunun da kandırıldığını öğrendik , inci sözlük ve bazı siyasi grupların desteği ile Türkiye’ye siber saldırı yapılmasının rica edildiğini öğrendik. Amaç sansürü öne sürerek halkı isyana teşvik etmek. Büyük Türk Milleti’ne soruyoruz ;kendi ülkesine saldırı için yabancılara köpekler gibi yalvaran bu kişilerin Irak’ta kendi vatanını satan , ABD askerlerini çiçeklerle karşılayan vatan hainlerinden farkı nedir? Ülkemiz işgale uğramış olsa bu insanlar vatanını satmak için ilk sıraya giren soysuzlardır.AYYILDIZ.ORG OLARAK AND İÇİYORUZ İNCİ SÖZLÜK VE BU SALDIRIYI DESTEKLEYENLERDEN SİBER ORTAMDA İNTİKAMIMIZ ÇOK ACI OLACAKTIR.
Siyaset Üstü Devletçi Yapıya Sahibiz.
9.Yılımızda bugüne kadar hiçbir siyasi grubu desteklemedik. Kuruluş amacımız Türk Milletini Uluslararası arenada siber ortamda korumakt ve savunmaktır. Bugün bu saldırıya karşılık verdiğimiz için hükümet yanlısı olduğumuzu ileri sürdüler. Bu beyinsiz varlıklar şunu bilmemekte ;devlet bir parti değildir. Kişiler geçici ,Yüce devletimiz ebedi kalıcıdır. Bugün Başbakan A Kişidir yarın B Kişidir. Siz kişiye veya bir partiye düşmansınız diye benim Yüce devletime zarar veremezsiniz. Sizler benim ülkemi dünya karşısında küçük düşüremezsiniz. Sizler gibi zibidi takımlarının bunu yapmasına asla izin vermeyeceğiz.
YÜCE MAKAMLARDAN İSTEĞİMİZ BU KİŞİLERİN VATANA İHANETLE YARGILANMASIDIR
Kendi ülkesine ihanet eden bu alçakların en ağır cezaya çarptırılmasını talep ediyoruz. Yüce Türk milletine zarar vermek isteyen herkes bunun bedelini ödemeli. Bundan sonra bu tip saldırıların daha da artacağını düşünerek gerekli önlemlerin alınmasını umut ediyoruz.

Bazı site ve forumlarda Ayyıldız Tim’ in karşı grup tarafından saldırıya uğradığı ve sitesinin kapalı olduğu belirtiliyor. Biz mi utanarak söyleyelim yoksa utanması olmayanlara mı utanın diyelim, maalesef dünyayı dize getirmiş bir grup olarak server ücretlerimizi ödeyemediğimiz için sitemiz kapalı idi, ancak ülkemize bir siber saldırı yapılacağını duyduğumuz anda kredi kartlarımızın limitlerini sıfırlayarak yine Atalarımız gibi Ülkemiz düşmanlarına ‘ ölmedik, buradayız ‘diyerek serverlarımızı açtık. Biz bundan utanç duymuyoruz maddi yönden güçsüz olabiliriz ancak kalben ve ruhen birçok iş adamından daha zenginiz.

30 gün içinde çıkacak kitabımızda sizlerin dahi hayretler içerisinde kalacağınız mücadelemizi anlatacağız. İnanıyoruz ki bu kitabı göz yaşları içerisinde okuyacaksınız.

Bu Saldırılarda yanımızda yer alan The_Bekir ve jester Kardeşlerimize Teşekkür ederiz.

Not: Kurucularımız asla msn kullanmamaktadır. Facebook sayfamızda sadece Cedkan Yafes yetkilidir. Ana sayfamızdan facebook sayfamıza ulaşabilirsiniz. Lütfen adımızı kullananlara karşı dikkatli olunuz. Ayyıldız Tim’ in tek resmi sitesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dur.
Bizler her zaman burada olmaya devam edeceğiz

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kurucu Üye
CedkanYafes
Ayyıldız Tim
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
1800de, çökebilir, internet, türkiyede, yarın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Seth Spor Haberleri 0 15 Ocak 2015 17:47
Kofi Annan yarın Türkiye'ye geliyor PassioN Haber Arşivi 0 11 Mart 2012 15:21
65 milyon yıllık teori çökebilir! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 25 Eylül 2011 00:33