IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2011, 22:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Biraz acı, tamamen gerçek!




Batı'da en fazlası 70 gün acemi birliği eğitimi aldıktan sonra, Güneydoğuya gönderilen kardeşlerim acemi süresi boyunca 3-4 kez silahla atış yapabilme imkanına sahipler.Tam 4 kez intikal (yaya) halinde dağ tepe gezip oyun oynar gibi birbilerine pusular atıp birbirlerinle savaşan kardeşlerim, böyle basit ama dağıtıma gittikleri yerde hayati tehlike arzeden durumlarla karşılaşmaktadırlar..
Türk askeri disiplini dünyanın hiç bir askeri kuvvetlerinde olmadığı gibi çok yiğit ve gözü kara askerlerede sahiptir T.C

Buna göre,
Avrupa ülkelerinde isteyen gençlerin askerlik yapması gibi bir özgürlüğe sahipken, bizde zorunlu kılınıp vatan borcu namus borcu bilinip ve yine avrupa ülkelerinin hiç bir yerinde olmadığı gibi şen şakrak göndeririz askere (şehit edilmek üzere)..
Biz bu işi bu kadar ciddiye alıp bize hala ve güneydoğu sınırlarında sınırlama getiritiliyorsa orada oturup düşünmek lazım..Mesela avrupa ülkeleri askerleri aynı çatı altında ya da aynı masa'da o ülkenin en kıdemli ve rütbeli askerinle oturup bir akşam yemeği yiyebiliyorken, bizim Türk askerlerimiz değil aynı masada bulunup yemek yeme şansı olması devletin en rütbelisi onun bulunduğu bölgeye girdiği an'da heykel gibi durup selam vermek zorundadır!
Ve TSK'da bu kadar egolarını tatmin etme arzusuna sahip rütbeli askerler var iken, bizim Türk askerimiz daha çok anar o rütbelileri..Mesela T.C kanunlarında ve TSK yasalında hiç bir maddede yoktur askere eğitim başlığı altında sabah alın akşama kadar süründürün yağmur çamur'da yada canınız sıkıldığında gel l*n buraya diyipte iki şamar ensesine sonra gönderin diye birşey geçmez..

Ve konuyu şöyle kapatmak istiyorum,
Tarih:17-Temmuz-2001 Yer:Siirt Saat:21:02
Pervari Asyş. J. Komd Bl. K'lığı
Bir grup terörist tarafından, incelendi tam olarak tespit edilemedi yaklaşık olarak 10 ile 16 kişi tarafından gerçekleştirilen bir baskın (saldırı) gerçekleştirildi.İlçenin emniyet amirliği ve Türk insanlarının ve İlçenin gurur güven duyduğu Komando bölüğüne.Saldırıda 2 tim arkadaşım ve 1 nizamiye görevlisi olmak üzere 3 gazi arkadaşa sahip oldum.İlçe Emniyet'inde Allah'a şükür şehiti yoktu fakat onların 5 gazi polis ve POH'ları vardı.POH (Polis Özel Harekat)
Aynı gece 10-15dk sonra Cobra ve Skorsky helikopterler uçmaya başladı tepemizde.Çatışma karşılıklı olarak yaklaşık 40-50dk sürdü.Sonra bu özel yapımda olan Skorsky helikopterden biri Samanköprü denilen bir güzergahta 14-15 kişilik bir grup görüntü alıyor ve yakıt ikmal sebebi ile geri döndüğünü belirten bir telsiz anansundan sonra geri döneceğini belirtiyor..

Gelelim son konuya, bu saldırı ardından dönemin bölük komutanlığını yapan J.Üstğm. E.B Siirt Tugay Komutanlığın'dan ASIR denilen cihaz istedi.Dönemin Tugay Komutanı cihazın 250milyar civarında olduğunu söyleyip gönderemediğini ileri sürdü..Ya da fiyatı cazip gelmiyordu bilemiyoruz..

Şimdi böyle bir karşılaştırma yapıldığında kimde hatalar var?Kimlerin karşına çıkıp ağız dolusu sövmek gerekiyor?

Sürçülisan ettiysek affola
Konuyu yaşayan ve yazan:Gti

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Temmuz 2011, 22:34   #2
Çevrimdışı
Sis
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Biraz acı, tamamen gerçek!




Abv. demekten başka birşey yapamıyoruz malesef.

 

Alt 01 Temmuz 2011, 22:53   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Biraz acı, tamamen gerçek!




Yapabilenler bugün tek tek vatan haini ilan edildi : ) yapılabilir olanlar var aslında..İlgin için tşk'ler.

 

Alt 07 Temmuz 2011, 00:55   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Biraz acı, tamamen gerçek!




Konu açılalı bir kaç gün olmuş fakat şu konuya değinmeden yapamadım.
Dünyanın Hiç Bir ülkesinde askerlik türkiye'de olduğu gibi gurur verici karşılanmaz.
Bizim 19 yaşını doldurmuş 20 yaşından gün almış yiğitlerimiz askere çağrıldığında büyük bir sevinç ile giderler bu görevi yapmaya.
Çok değil yakın bir geçmişte 2 evladını aynı yıl içerisinde askere yollayan bir baba oğullarının ikisininde bir kaç ay ara ile sehit verdikten söylediği tek söz var VATAN SAĞOLSUN.Bir oğlum daha var oda gitsin oda sehit olsun.
Bir türk insanının bu sözü söylemesi kadar gurur verici başka bir sey olamaz.Taşıdığı kanın,bastığı toprağın zamanında onun için sehit olanların geçmişine saygı duyan bu babanın elleri değil ayakları öpülse yeridir.
Gelelim Askerlik Eğitimi Konusuna.
Şuan Doğuya asker olarak giden serefli türk evlatlarının acemi birliğinde gördükleri doğu eğitimleri 75 gündür.75 gün sonunda komando eğitim birliğine giden bu yiğitler 45 gün daha eğitime tabi tutularak zor eğitimlerden geçerek doğuya,sınır bölgelerine,karakollara gönüllü olarak giderler.o bölgeyle ilgili hiçbir fikri olmadan orada canla,başla,azimle çatışır gerektiğinde ölürler.Bir karakola saldırı yapan teröristlerin tek amacı o karakoldaki türk bağranı indirip yerine bırakın bayrak denilecek yemek yerken yere serilmeyecek iğrençlikteki o bayrak ismi verdikleri bez parçasını türk bayrağının yerine asmak onunla gurur duymaktır.Bir karakolda çatışma varsa ve siddetli sekilde devam ediyorsa karakol komutanı askerlerine su emiri verir.Gerekmedikçe mevziden çıkmayın.Bayrağa yaklaşanı indirin!
O karakolu bırakın,O bölge yerinden oynar.Taş üstünde Taş kalmaz.Tek O SEREFLİ BAYRAĞIMIZ o sancaktan asağıya inmez.
Bir çatışma anında oraya giden askerde geriye dönmez.Değil 1000 10.000 adi adamla çatışacağınıda bilse geriye adım atmaz.Serefi ve namusu ile çatışır.Gazi olur,sehit olur geri dönmez.
Bu konuyu yazan arkadaşım türk silahlı kuvvetlerinin bir mensbune ağız dolusu sövmekten bahsetmiş.Ama askerliği çözememiş.Sen ki siirt gibi bir bölgede askerlik yapmışsın.15 yada 18 ay Bilemem ama orada bulunduğun sürece sana yemek,su,yatacak yer veren Serefli Bir Ordunun Değil Tuğgeneraline Er'ine bile tek kelime edemezsin.Orda yemek yeyip su içtin yatıp uyuduysan yemek yediğin kaba hakaret etmeyeceksin.Hepimiz askerlik yaptık.Hepimiz çeşitli yerlerde bulunduk.Hepimizden bir parça koptu.Ama askerliğini yapan bir adama hele ki serefi ile doğuda,güney doğuda bir nevi askerlik yapmış bir adama bu söz yakışmaz.Su yazdıklarını tekrar tekrar oku bana hak vereceksin.
Keyifli Paylaşımlar.

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.

Konu MasteR06 tarafından (07 Temmuz 2011 Saat 01:03 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 07 Temmuz 2011, 22:45   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Biraz acı, tamamen gerçek!




Temmuzun, Ağustos'un ortalarında daha doğrusu yaz aylarında ay'da 1 kere oda şansın varsa banyo yapabilme imkanın varsa ne mutlu Türk'üm diyene dediğin bir yerde askerlik görevini icra edebiliyorsan 21.yy'da ve her sabah bıkmadan Güneydoğu'da bile içtima alan komutanın varsa başında, askeri boş bırakmaya gelmiyor diyerek, ve içtima alanında aynen şu sözü kullanıyorsa, 'bazı arkadaşlarım var yanına kokudan yaklaşılmıyor, emin olun dağdaki terörist sizden daha iyi kokuyor!' diyorsa..Ben bu adamlara küfür değil üzerlerine yürürüm..
Çatışma esnasında merkezden helikopter kalkıp tepende uçup, uçup görüntü'de alabilme olanığı bulup, yakıt ikmali diyipte geri dönerse ben o helikopterin pilotuna'da söverim..
Yine bir çatışma sonrası, dağda ki insan parçacıkları yaralılarını şu istikamete taşıdı, orada sağlık ve bilumum ihtiyaçlarını karşılayacaklar ihbarı üzerine, mevkiiyi hiç bilmeyen ve o mevkiye Jöh'ün bile çekinerek girildiğini bildikleri halde askeri sevk ediyorlarsa, ve o intikal halinde haritada olmayan yerlerede götürülüyorsan -ölüme- ben o talimatı veren paşaya'da söverim bu işleri hazırlayan iç hizmetlere'de..

Şimdi hala benim mi sana hak vermem lazım?
MasteR06

 

Alt 05 Ağustos 2011, 01:44   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Biraz acı, tamamen gerçek!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Askerlik hayatımda bu kadar mükemmel bir topçu ve bu kadar mükemmel idare edilmiş bir topçu ateşi nadiren gördüm. (1922-Ankara)

Benim için ordumuzun değerini ifade de tek karşılaştırma şudur : Türk ordusunun bir birliği dengini mutlaka yener, iki katını durdurur.
Şimdilik bundan fazlasını istemiyorum. Çünkü fazlasını milletimizin yaratılıştan sahip olduğu cengaverlik zaten sağlamaktadır.

Bu ordular tarihte benzeri görülmemiş kahramanlıklar, fedakarlıklar göstermiştir. Şanlı zaferler kazanmıştır.
Millet ve memleketin gerçekten minnet ve teşekkürüne hak kazanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti sadece iki şeye güvenir.
Biri millet kararı, diğeri en elim ve güç şartlar içinde dünyanın takdirlerine hakkıyla layık olma niteliğini kazanan ordumuzun kahramanlığı.


• Ben size saldırı emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.
Biz ölünceye kadar geçecek zaman süresinde yerimize başka kuvvetler gelir başka komutanlar egemen olabilir (1915, Anafartalar) (Atatürk, Anafartalar Muharebatına Ait Tarihçe, Derleyen:Uluğ İĞDEMİR, s, XV-XVII)

Türk Ordusu Atasının izinde;
Nice acı ve güzel gerçekleri..
Gururla yaşayacaktır şüphesiz!.


 

 

Etiketler
gercek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tamamen GERÇEK!. Sametold Genel Paylaşım 0 06 Ekim 2010 04:48
Tamamen Gercek ! viruS Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 22 Ocak 2006 22:42