IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2011, 11:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mezarcılar rekabet ederse . (;




Mezarcılar rekabet ederse

Malatya'da, mezar yapım işi ile uğraşan firmaların rekabeti vatandaşları zor durumda bırakıyor.
Malatya'da, mezar yapım işi ile uğraşan firmaların rekabeti vatandaşları zor durumda bırakıyor.
Kentteki mezarlıklarda cenazeler toprağa verilirken gelen firmaların elemanları, başına taş diktikleri mezarları kendilerinin yapacağını iddia ederek vatandaşlarla pazarlık yapıyor.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malatya'da ruhsatlı olarak mezar yapan firma sahibi Salih Uytun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şehir Mezarlığı'nın içinde 6-7 tane mezar yapan grup olduğunu, bunların da bir çoğunun gayri resmi olarak çalıştığını ileri sürdü.
Maliyeye kayıtlarının da olmadığını ifade eden Uytun, elemanlarını mezarlığın içinde tutan bu grupların mezar yapımı konusunda aralarında sıra oluşturduğunu ve her gün bir grubun elemanının gelen cenazeleri takip ettiğini iddia etti.
Uytun, şöyle konuştu:
''Mezarlığın içinde şu anda 6-7 tane mezar yapan grup var. Çoğu gayri resmi. Yakınınızın cenazesini gömdünüz. Bir gruptan bir kişi Mezarlık Müdürlüğünden ölünün bilgilerini alıyor. O gün sıra hangi grupta ise o bilgileri o grup alıyor. Sizin yakınınızın mezarının başına bir mezar taşını koyuyor. 3-5 gün sonra siz, yakınınızın mezarına gidince yanınıza geliyor. Diyor ki, 'Mezar baş taşını ben koydum. Sizin mezarınızın yapımını ben üstleneceğim, benden başka kimse yapamaz.' Bu doğru değil.''
Kendi şirketleri ve kanuni olarak çalışan bazı şirketlerin bu yollara baş vurmadığını belirten Uytun, tamamen vatandaşların kendi isteği üzerine mezar yaptıklarını söyledi.
Uytun, herhangi bir din ya da inanç ayrımı yapmadan her kişinin mezarını yaptıklarını, bakımını da üstlendiklerine işaret ederek, 'Hristiyanlar mezarlarının bakımına çok önem veriyor. Herhangi bir din, ya da inanç ayrımı yapmadan her kişinin mezarına bakım yapmak istiyoruz. Bir kaç yıl önce Malatya'da öldürülen Alman uyruklu Tilman Geske'nin mezarına bakım yapmamız istense, ona da bakım yaparız'' diye konuştu.

Mezar yapımı konusundaki rekabetten dolayı yeni modeller ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirten Uytun, 30'a yakın mezar modeli çizdiklerini aktardı.

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ YASAL DÜZENLEME YAPACAK
Malatya Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Akif Kayadurmuş ise, Malatya'da mermer mezar yapan 65, mozaik mezar yapan da 10 firma olduğunu söyledi.
Bu firmaların mezar yapma konusunda kendi aralarında bir sıralamaya girmiş olmasının vatandaşı bağlamadığını anlatan Kayadurmuş, şunları kaydetti:
''Mezar yapan firmaların kendi aralarında bir sistem kurmaları vatandaşı bağlamaz. Bu firmalardan herhangi biri mezar taşı koyarak 'Bu mezar taşını ben koydum, bu mezarı ben yapacağım' diyorsa, bu mezarın sahibi olan vatandaşı bağlamamalıdır. Böyle cebren bir durum varsa, vatandaş doğrudan bize gelsin.''
Vatandaşın mezarını istediği firmaya yaptırma konusunda serbest olduğunu kaydeden Kayadurmuş, belediyenin mezar yapımı konusunda tip yapıları kontrol ettiğini belirtti.
Kayadurmuş, bu yıl mezar yapan firmalar arasında bir çalışma yapmayı düşündüklerini, firmaları ruhsatlandırarak, belediyeden ruhsat alan firmaların bu işi yapabilmesi için yasal düzenleme yapmayı planladıklarını dile getirdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ederse, mezarcılar, rekabet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Japonlar Ev Dekore Ederse Ruj Ev Dekorasyonu 2 14 Aralık 2010 23:57
Müjde Ar merak ederse.. Feronia Haber Arşivi 0 06 Haziran 2010 10:42
Aşk kendini Tarif ederse Candy Aşk ve Sevgi Köşesi 0 11 Ocak 2010 05:11
Amerikalılar IF'i istila ederse? Regex Komedi ve Mizah 13 23 Ocak 2008 13:29