IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2011, 00:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sudan Bölündü, Dünya Haritası Değişti.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Meclis Başkanı James Wani İgga, ülkenin bağımsızlığını resmen ilan etti.

Resmi ilan açıklamasını okuyan İgga, "Biz halkın demokratik yollarla seçilen temsilcileri olarak, burada Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın bağımsız ve egemen bir devlet olduğunu ilan ediyoruz" dedi.

Güney
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 2005 yılında yapılan ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da onlarca yıldan beri süren savaşı sona erdiren barış anlaşması uyarınca, Ocak 2011'de yapılan referandumla kuzeyden ayrılma kararı almıştı.

TÜRKİYE RESMEN TANIDI

Türkiye bugün itibariyle bağımsızlığını ilan eden Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ı tanıdı Türkiye bugün itibariyle bağımsızlığını ilan eden Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ı tanıdı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kapsamlı Barış Anlaşması (KBA) çerçevesinde 9-15 Ocak 2011 tarihinde barışçı ve demokratik bir ortamda gerçekleştirilen referandumda ayrılıktan yana çıkan sonuçla Güney
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın bugün itibariyle bağımsızlığını ilan ettiği kaydedildi. Açıklamada KBA'nı başından beri destekleyen Türkiye'nin sözkonusu referandumun meşru sonucundan hareketle ve uluslararası toplumla uyumlu bir şekilde Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cumhuriyeti'ni bugünden itibaren tanıdığı vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bu bağlamda, 9 Temmuz 2011 tarihinde Juba'da gerçekleştirilen törene Kalkınma Bakam Sayın Cevdet Yılmaz başkanlığında bir heyetimiz katılmış ve Güney
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] makamlarına Sayın Cumhurbaşkanımızın Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına muhatap Türkiye Cumhuriyeti'nin Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıdığına ilişkin mektubunu tevdi etmiştir. Yeni Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cumhuriyeti başta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cumhuriyeti olmak üzere, ABD, AB ülkeleri, Arap Ligi ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkeler ve Afrika Birliği üyesi ülkeler tararından kuruluş tarihinden itibaren tanınmıştır. Türkiye, barış ve refah dolu bir gelecek dilediği Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cumhuriyeti ve Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Halkı ile dostluk ve kardeşlik ilişkileri çerçevesinde yakın bir işbirliği geliştirmek yönünde gerekli çabayı gösterecektir. "

BAĞIMSIZLIK GÖZYAŞLARI

Eski liderleri John Garang ve yeni başkanları Salva Kiir'in resimlerini taşıyan gruplar, Güney
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] marşını söyleyerek törenin yapılacağı alana doğru ilerlemeye başladı. Tören alanında kutlamalara erkenden başlayan çok sayıda Güney Sudanlının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Ülkenin yeni bayrağı deneme amaçlı göndere çekilirken, alandakiler sevinç gösterisinde bulundu.

Güney
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 2005 yılında yapılan ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da onlarca yıldan beri süren savaşı sona erdiren barış anlaşması uyarınca, Ocak 2011'de yapılan referandum ile kuzeyden ayrılma kararı almıştı.

Kuzey
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Devlet Başkanlığı Işlerinden sorumlu Bekri Hasan dün devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında, Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ı bağımsızlığını ilan edeceği 9 Temmuz tarihinden itibaren resmen tanıyacaklarını duyurmuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bölündü, değişti, dünya, haritası, sudan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şınavın Dünya Haritası Lucifer Erkek Sağlığı 0 21 Kasım 2011 23:47
Türkçe içerikli web'in gözünden dünya haritası! KarakıZ İnternet Dünyasından Haberler 0 15 Kasım 2011 16:12
Dünya Ülkeleri'nin Nüfuslarına Göre Sıralaması + Dünya Nüfus Yoğunluğu Haritası. Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 09 Ağustos 2011 20:58