IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2011, 20:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KaçırıLan AskerLerimiz icin Operasyon ..




Diyarbakır'da 2 asker ve 1 sağlık görevlisini kaçıran PKK'lı teröristlerin bulunması için 'şeytan üçgeni' olarak tabir edilen Diyarbakır'ın Lice-Kulp ilçeleri ile Bingöl'ün Genç ilçesi üçgeninde amansız takip başlatıldı. Sarp dağlık alanlarda kara birliklerine Sikorsky ve Kobra tipi helikopterler destek veriyor.

Silahlı PKK üyesi 7 kişilik bir grup, dün (pazar) Diyarbakır Lice-Bingöl Karayolu'nun 68. kilometresindeki Ziyaret Tepe mevkiinde bir kamyonet ile kaza süsü verip yol kesti. Vatandaşları ve askerleri araçlardan indiren örgüt mensupları kimlik ve cep telefonlarına el koydu. Örgüt mensupları daha sonra Lice 2. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli olan ve alışveriş için gittiği Diyarbakır'dan dönen 1 astsubay başçavuş ve ailesini Diyarbakır'a bırakmak için giden ismi açıklanmayan 1 piyade uzman çavuş ile Bingöl'ün Genç ilçesinde görev yapan anestezi teknisyeni Aytekin Turhanuz'u kaçırdı. Bölgede olayın ardından hava destekli başlatılan operasyonlar devam ediyor. Güvenlik güçleri özellikle askerleri araçlarla Diyarbakır-Bingöl kırsal sınırı olan ve ?şeytan üçgeni ?olarak tabir edilen Lice-Kulp-Genç ilçelerinin kesiştiği askeri yasak bölgeyi ablukaya aldı.

Operasyona Lice 2. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kara birliklerin yanı sıra Jandarma Özel Harekat timleri ve bölgeyi iyi bilen geçici köy korucuları katılıyor. PKK'lıların yerlerinin tespiti için sabahın erken saatlerinde İnsansız Hava Aracı heronlar keşif uçuşu yaptı. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda havalanan Sikorsky ve Kopra tipi helikopterler ise operasyona havadan destek verdi. Askerler ve sağlık görevlisine zarar gelmemesi için harekat büyük titizlik içerisinde gerçekleştiriliyor. PKK'lıların mayın tuzaklarına karşı kara birliklerin gideceği alanlar özel dedektörler ile mayın taramasından geçiriliyor. Kaçış güzergahlarına keskin nişancılar yerleştirilirken, gece görüşlü termal kameralar ile çevre kontrol ediliyor. Örgütün bölgede son aylarda saldırılarını arttırması üzerine dağlık alandaki karakollarda güvenlik alarmı verildi. Abalı Jandarma Karakolu'na bağlı askerler ise çöp dökerken bile silahlarını omuzlarından indirmedikleri görüldü.

BÖLGEDE 80 PKK'LI BULUNUYOR
PKK'lıların yol kontrolü yapıp kimlikleri ve cep telefonlarına el koyduğu 9 vatandaş Lice Kaymakamlığı'na müracaat etti. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan vatandaşlar serbest bırakıldı. Son aylarda Diyarbakır-Bingöl kırsalında eylemlerini artıran PKK'lı sayısının 80 civarında olduğu ve 4 ile 7 kişilik gruplar halinde hareket ettiği tespit edildi. Terör örgütü PKK kaçırma olayını örgüte yakın internet sitesinden duyurup, 1 adet silah ve 1 adet bilgisayara el koyduğunu açıkladı. Örgüt operasyonların devam etmesi halinde gelişebilecek saldırılara cevap verileceği tehdidinde bulundu.

----------

Sadece AsıLsız Haber CıkarıyorLar Operasyonmus.. icraat Yok .. NasıL Bir üLkedeyiz ..

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askerlerimiz, icin, operasyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaçırılan pilotlar için umut arttı Estela Haber Arşivi 0 19 Ağustos 2013 12:48
Zevk için operasyon yapılabilir mi? Feronia Haber Arşivi 0 28 Ocak 2010 11:43