IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Temmuz 2011, 12:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Polisine obez diyen emniyet müdürüne soruşturma





ADANA’da görev yaptığı dönemde radikal uygulamalarıyla tanınan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez hakkında, psikolojik baskı yaparak aşırı kilolu polisleri zayıflamaya zorladığı, bu memurlar hakkında ’obez’ tanımlaması yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldı.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Geçen mayıs ayında Polis Başmüfettişliğine getirilerek merkeze alınan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez’in talimatı üzerine geçen yıl Adana Emniyet Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle aşırı kilolu polislerin zayıflatılması için çalışma başlatıldı. Adana kadrosunda görevli 6 bin 987 polis mercek altına alındı ve 578 polisin aşırı kilolu olduğu belirlendi.

Polislerin sağlıklı ve fiziksel olarak düzgün görünmesi için yapılan çalışmada psikolojik baskı gördüklerini iddia eden bazı polisler, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne Müdür hakkında şikayette bulundu. 182 polisin kilo veremediği için görev yerlerinin değiştiği, bazı polislerin hızlı kilo vermek için ilaç kullanıp sağlığını bozduğu iddia edildi. Bazı polislerin ise yaya devriyeye çıkartıldığı ileri sürüldü.

İddialar üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü’nce görevlendirilen polis başmüfettişleri, zayıfla programıyla ilgili soruşturma başlattı. Bakımyurdu Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü binasına gelen müfettişler, kilo vermesi için programa dahil edilen 9’u obez olarak değerlendirilen 578 aşırı kilolu personeli ifadeye çağırdı. Müfettişlerin talimatıyla ifade vermeye gelen polisler zayıflama uğruna yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, "Mesleki tecrübe ve branş uygulaması dikkate bile alınmadı. Kilolu memurlar sokağa çıkmaya zorlandı. Listede adını görenlerin psikolojisi bozuldu. Kilo vermediği taktirde sürgüne gönderilme korkusuna kapılan bazı arkadaşlarımız, sırf zayıflayabilmek için ilaç kullanmaya başladı. Bu yüzden sağlığı bozulanlar oldu. Yuvaları dağılma noktasına geldi" dediği öğrenildi. Aşırı kilo sınırının altına inen polislerin ise gömlek ve takım elbise ile ödüllendirildiği de kaydedildi. Müfettişlerin kilolu listesindeki tüm polisleri dinledikten sonra iddialarla ilgili rapor hazırlayacağı bildirildi.

POLİSİN SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLDÜ

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, zayıflama programıyla ilgili yaptığı açıklamada ise şöyle demişti:

"Projeye başlarken, kilolu personelin zayıflatılmasını kendimiz için istemedik. Bu polislerin çoğunun bakmakta olduğu aileleri var. Aşırı kilo bir süre sonra sağlık sorunlarına neden oluyor. Bu nedenle birinci derecede kendi sağlıklarını düşünüyoruz. Tabii bu projenin bir ayağı olan devriye uygulaması, kentin huzuru açısından da büyük önem taşıyor. Bu sayede vatandaş, daha çok polisi görüp, kendini güvende hissedecek. Suç işlemeye hazırlananlar da buna cesaret edemeyecek. Eğer olur da suç işlenirse bu devriyelerimiz, diğer ekiplerden de yardım alarak bu sorunu çözecek."


__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
diyen, emniyet, müdürüne, obez, polisine, soruşturma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emniyet müdürüne saldırı MoSFeT Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2010 15:53