IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2011, 12:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emekli Olmak İstemeyen 5 Personele Belediyeden Garip Uygulama




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin Merkez İlçesi İzmit Belediyesi'nde yaklaşık 30'ar yıldır müdür, müdür yardımcısı gibi pozisyonlarda görev yapan 5 memur, yönetimin "emekli olun" şeklindeki isteğine karşı çıkınca 35 kilometre uzaklıktaki belediyeye ait binada iki masa ve 5 sandalye konulan bir odada görevlendirildi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin Merkez İlçesi İzmit Belediyesi'nde yaklaşık 30'ar yıldır müdür, müdür yardımcısı gibi pozisyonlarda görev yapan 5 memur, yönetimin "emekli olun" şeklindeki isteğine karşı çıkınca 35 kilometre uzaklıktaki belediyeye ait binada iki masa ve 5 sandalye konulan bir odada görevlendirildi. Mesai saati içinde odadan ayrılıp ayrılmadıklarının belirlenmesi için de BBG evi gibi kamera ile gözetlenen 5 kişi, belediyenin kendilerine mobbing (Psikolojik baskı) uyguladığını ileri sürdü. Belediyeden yapılan ilginç açıklamada ise, bu personelin bilgi ve tecrübelerinden daha etkin bir şekilde yararlanmak amacıyla burada görevlendirildiği ileri sürüldü.

HEPSİ DE MÜDÜR VE AMİR

İzmit Belediyesi'nde daha önce Fen İlleri Müdürü olmarak görev yapan Sümmani Yazıcı, Teftiş Heyeti Müdürü olarak görev yapan Burhan Ötkür,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İşler Müdürü olarak görev yapan Necip Gezgin, İktisat Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Nevzat Yüce ve Zabıta Komiser Yardımcısı olarak görev yapan Ekrem Sarıtaş, iddialara göre AK Partili Belediye yönetimi tarafından emekli olmaya zorlandı. Yaşları 51 ile 62 arasında değişen bu personel emekli olmayı kabul etmeyince yasal hakları olan sosyal denge zamları kesildi. Bu kesintiye itiraz edince görevlerinden alındı. Daha önce belde iken 2009 seçimleri öncesinde belediye teşkilatı kaldırılarak İzmit'in mahallesine dönüştürülen, kent merkezine 35 kilometre uzaktaki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye gönderildiler. İzmit belediyesi'nin hizmet binası olarak kullandığı eski belediye binasında, içinde iki masa ve 5 sandalye bulunan bir oda verilen 5 kişi, ayrıca mesai saatleri içinde odadan ayrılmamaları için de BBG evi gibi kamera ile gözetleniyor.

ÖNCE PARALARINI KESMİŞLER

Belediyeye ait servis aracı da olmadığından virajlı yolları her gün minibüslerle gidip gelen ve zaman zaman da hastalanan 5 kişi burada hiç bir iş yapmadan oturuyor. Bu durumun kem kendilerinin hem ailelerinin psikolojisini bozduğunu söyleyen 61 yaşındaki Mustafa Nevzat Yüce, belediyesi 50 civarında memurun emeklilik zamanının geçtiğini, ancak 10-12 kişinin seçilerek emekliliğe zorlandığını söyledi. Mustafa Nevzat Yüce, "Emeklilik zamanı gelenlerden hangi kritere dayandıklarını anlamadığımız bir şekilde 10-12 tanesini seçip bunların ilk önce sosyal denge zammı adı altında ödenen parasını kestiler. Biz emekli olmayacağımızı belirtmemize, bunun için delekçe de vermemize rağmen beni önce vilayete gönderdiler. Vilayetteki yöneticiler bana ihtiyaçları olmadığını söyleyerek belediyeye tekrar iade etti. Bu kez de buraya gönderdiler. "

MOBBİNG UYGULANIYOR İDDİASI

Kendilerine belediyenin üst düzey yönetimi tarafından baskı uygulandığını söyleyen Mustafa Nevzat Yüce şöyle devam etti:

"Başbakanlığın mobbing ile ilgili genelgesi var. O genelgeye de hiç bir şekilde uyulmuyor. Bize mobbing uygulanıyor. Bizi gözetleyen bir kamera var. Biz burada hiç bir iş yapmıyoruz, hiç bir iş üretmiyoruz. Biz buraya gelip kartımızı basıp çay içiyoruz. Öğlen çıkıp yemeğimizi yiyoruz, öğlen tatilinden sonra tekrar oturuyoruz. Hiç bir şey yapmadan maaş alıyoruz. Bankamatik memuru durumuna düştük. Sıradan vatandaşların bunu şikayet konusu yapması lazım. Çünkü biz onların verdikleri vergilerden maaş alıyoruz ve hiç birşey üretmiyoruz. Böyle bir uygulamanın da protesto edilmesi lazım. "

HİÇ BİR İŞ YAPMADAN OTURUYORUZ

Aynı odada görevlendirilenlerden biri olan 57 yaşındaki Necip Gezgin ise, 1999 seçimlerinden sonra Sivil Savunma amirliği olarak görev yaparken görevden alındığını, daha sonra 1. 5 yıl hiç bir görev verilmeden
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şantiyesi'nde oturduğunu belirterek, "Daha sonra 2010 Ağustos ayında belediye başkan yardımcısı tarafından makamına çağrılarak emekli olmam talep edildi. Ben de şartların uygun olmadığını ve böyle bir haklarının olmadığını, emekli olması gerekiyorsa başta kendilerinin ve 40 yıldır çalışan, emekliliği gelen yaklaşık 50 kişinin emekli olması gerektiğini söyledim. Bu görüşmeden kısa bir süre sonra da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye gönderildik. Her gün 33 kilometre gidiyorum ve 33 kilometre geliyorum. O günden bugüne yaklaşık 11 ay oldu ve sabah kart basıyoruz akşam olduğunda kart basıp çıkıyoruz. Hiç bir iş yapmadan günümüz geçiyor. İki bilgisayar var. Kim erken gelirse o açıyor ve haberlere bakıyoruz. Zaten 5 sandalye 2 masa var. Herkes olduğunda o 5 sandalyede sıralı olarak oturuyoruz. Yaptığımız birşey yok. "

Aynı odada görevli diğer kişilerle ise, mazeret ve yıllık izinli olduklarından görüşülemedi.

BELEDİYEDEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

İzmit Belediyesi'nin Sarımeşe'ye gönderdiği ve bir odada görevlendirdiği 5 kişi hiç bir iş yapmadan oturduklarını ve BBG evi gibi kamera ile gözetlendiklerini söylerken, Belediyeden ise ilginç bir açıklama yapıldı. Konu ile ilgili olarak görüşme kabul etmeyen İzmit Belediyesi'nden "İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü" imzasıyla yapılan yazılı açıklamada ise, "
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hizmet Binamız; diğer üç farklı noktada olduğu gibi vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir şekilde yerinde hizmet sunabilmek amacıyla çağdaş belediyeciliğin de bir gereği olarak faaliyetlerini sürdürmektedir" denilerek şöyle denildi: "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hizmet binasında görev yapan personelin halihazırdaki kadro unvanları; Belediye Norm Kadro İlke ve Esasları Yönetmeliğinde belirtilen kadro kütüklerinde yer almadığından Belediye Meclis kararıyla dondurulmuştur. Bu personel; bilgi birikimi ve tecrübelerinden daha etkin bir şekilde yararlanmak, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bölgesinde yaşayan vatandaşların belediye ile ilgili sorunlarını en kısa zamanda yerinde çözmek veya merkeze ileterek çözümü takip ve koordinasyonu sağlamak amacıyla görevlendirilmişlerdir. Tüm belediyecilik hizmetleri konusunda bilgi gerektiriyor olması, bu noktalarda tecrübeli eleman istihdamını zorunlu kılmaktadır. Belediyemiz de bu gerçekten hareketle yaklaşık iki yıl önce uygun personelin hizmet binalarımızda görevlendirilmelerini sağlamıştır. Bu personelden bazıları, görev yeri değişikliğine karşı itiraz ederek konuyu yargıya taşımış ve mahkemeler belediyemizin bu görevlendirmelerini haklı bulmuştur. "

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
5, belediyeden, emekli, garip, olmak, personele, uygulama, İstemeyen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada Emekli Olmak Amelia Rüya Tabirleri 0 12 Mayıs 2014 21:12
Misafir İstemeyen Kadın oneofgirl İslamiyet 0 23 Ağustos 2013 13:47
MS'den bir garip uygulama! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Aralık 2011 19:12