IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ağustos 2011, 15:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hırka-i Şerif ziyarete açılıyor




Hırka-i Şerif ziyarete açılıyor


İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Hırka-i Şerif'in yarın açılacağını belirterek, ''Peygamberimizin huzurunda takınılması gereken tavrı orada da takınalım. İtiş, kakış olmasın. Herkes ilk günlere yığılmasın. Ramazan boyunca nasıl olsa zaman olacaktır'' dedi.
İstanbul Müftüsü Çağrıcı, Hz. Muhammed'in hırkasının yarın saat 10.00'da Fatih Hırka-i Şerif Camisi'nde düzenlenecek törenle ziyarete açılacağını belirtti.

Çağrıcı, Hırka-i Şerif'in ramazan bayramı'nın birinci gününe kadar açık kalacağını vurgulayarak, önceki yıllarda ziyaretler esnasında istenmeyen görüntüler oluştuğunu hatırlattı. Bu yıl da istenmeyen görüntülerin oluşmaması için Çağrıcı, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:
''Halkımızın, özellikle de hanımefendilerin burada izdihama sebebiyet vermemelerini rica ediyorum. Daha sakin olsunlar. Orası Peygambere ait hatıranın bulunduğu bir yer. Oraya bir bakıma Peygamberin huzuru gibi geliyoruz. Peygamberimizin huzurunda takınılması gereken edepli tavrı orada da takınalım. İtiş, kakış olmasın. Herkes ilk günlere yığılmasın. Ramazan boyunca nasıl olsa zaman olacaktır.''


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hırka-i Şerif'in önceki seneden başlayarak çok önemli bir tamirattan geçtiğini vurgulayan Çağrıcı, ''Hırka-i Şerif tarihi bir bakımdan geçti. Maalesef zaman, her şeyi eskittiği gibi Hırka-i Şerif'i de eskitmişti. O dönemin şartlarında bu tür değerli eşyaları bugünkü kadar hijyenik ortamlarda korumak mümkün olmuyordu. Zaman içerisinde yıpranmıştı ama uluslararası bir faaliyetle, hakikaten yurt dışından işin uzmanları getirtilmek suretiyle Hırka-i Şerif tamir ettirildi. Çok güzel bir sunum ortamı da hazırlandı. Daha önce bohça içerisine sarılırken ki, o iyi tedbir alınmazsa sağlıklı bir durum değildi, şimdi ısı ve nem gibi atmosferik ayarları yapılabilen bir camekanın içerisine kondu'' diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açılıyor, hırkai, ziyarete, Şerif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osmanlı'dan Kalma Kütüphane Ziyarete Açılıyor Thetis Kültür ve Sanat 0 15 Haziran 2012 16:24
Hasret sona erdi, Hırka-i Şerif ziyarete açıldı Feronia İslamiyet 0 20 Ağustos 2010 14:21