IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2011, 11:34   #1
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Çok çoğalmışlardı'




Son günlerdeki yasaklarına 'sokak müzisyenleri'ni de ekleyen Beyoğlu Belediyesi'nden yasağa ilginç bir gerekçe geldi: Çok çoğalmışlardı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çift kişilik koltuk yasağı ile başlayıp, masa ve sandalyelerin kaldırılması ile devam eden “Beyoğlu yasakları”na bir yenisi daha eklendi. Odakule civarında blues, swing, Latin; arada kalan ‘bölgede’ akordeonla Balkan müzikleri ile Tünel’de İran çalgısı ile yapılan geleneksel Anadolu ezgilerinin müzisyenlerine; “sokak müzisyen kartları olmaması” ile “esnaf şikâyeti” gerekçe gösterilerek müdehale edildi.

Müdehalenin hemen ardından Samsara İstanbul Müzik Grubu, tüm sokak sanatçıları adına bir açıklama yaptı. Yıllardır çeşitli engel, baskı ve tartaklamalara rağmen sokaklardan vazgeçmediklerini belirten grup, ramazanla birlikte kendilerine olan yaklaşımın daha da sertleştiğine dikkat çekerek, “Ramazanla beraber -ki muhtemelen daha az tepki toplamak, hatta kimilerince haklı görülmek amacıyla ramazan seçilmiş olmalı- bu duruma önce zabıta, ardından da polis müdahalesi eklendi” ifadelerini kullandı.

Belediyeden izin almış olmalarına rağmen polisin kendilerine müdahale ettiğini ileri süren grup, “Artık her gün, kendilerine bu talimatın verilmiş olduğunu ve yapabilecek başka bir şeylerinin olmadığını, çalmakta ısrar ettiğimizde enstrümanlarımızı, araç gereçlerimizi alacaklarını söyleyen polislerle karşılaşıyoruz” dedi. Grubun açıklaması şöyle devam etti:

“2010’da İstanbul’un kültür başkenti seçilmiş olması nedeniyle izin işlemlerini kolaylaştıran hatta izin almaya bile gerek görülmeden ‘sokakta performans’ göstermemize destek gösteren belediye, bu durumun ne denli gösteriş olduğunu açık etmiş oldu.

Bizler, sokakların özgür olması gerektiğini, sokağın sanat için en güzel sahne ve aynı zamanda sanatın doğduğu yer olduğunu söylüyoruz. Ancak her geçen gün daha zor gelen baskıların yanı sıra, enstrümanlarını, araç-gereçlerini kaybetmek istemeyen arkadaşlarımız sokak sanatçılığına ara vermek durumunda kaldı.”


Konuyla ilgili görüştüğümüz Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Tokel, “Bizim herhangi bir müdehalemiz yok. Bu olanlar spekülasyon, manipülasyon” dedi.

Beyoğlu Belediyesi’nden başka bir yetkili ise, sokak müzisyenlerinin müzik yapabilmeleri için belediye ve emniyetten izin alarak “sokak müzisyeni kartı” çıkarmaları gerektiği belirterek, “İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliği sürecinde de izin alıyorlardı, bu hiçbir zaman değişmedi. Ancak son zamanlarda 10 metrede bir çoğaldı müzisyenler, izinsiz çalışmaya başladılar. Esnaftan da şikâyet gelince yasal işlem yapıldı” diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Ağustos 2011, 11:36   #2
Soul
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'Çok çoğalmışlardı'




Bazen en güzel cevap '' :-) '' şu karakterler oluyor, karaktersizliklere karşı.

-insan özgürlüğü kısıtlama'ya başka tabir bilmiyorum, @pardon.

 

 

Etiketler
Çok, çoğalmışlardı, cok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık