IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2011, 01:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bursa, şehitler için ayağa kalktı




17 Ağustos 2011 Çarşamba 21:43

Bursa, şehitler için ayağa kalktı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen saldırıda 12 şehidin verilmesi üzerine Bursa'da protesto gösterileri yapıldı. Caddeleri dolduran Bursalılar, tekbirler eşliğinde yürüdükleri şehitlikte Kuran-ı Kerim okuyarak ve dua ederek şehitleri andı. Bursa’da ülkü ocakları tarafından organize edilen yürüyüş, Teravih namazından sonra büyük bir tepki ile gerçekleşti. Kentin değişik yerlerinde buluşan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla caddeleri doldurdu. Heykel’e yürüyen vatandaşlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.


Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen saldırıda 12 şehidin verilmesi üzerine Bursa'da protesto gösterileri yapıldı.
Caddeleri dolduran Bursalılar, tekbirler eşliğinde yürüdükleri şehitlikte Kuran-ı Kerim okuyarak ve dua ederek şehitleri andı.
Bursa’da ülkü ocakları tarafından organize edilen yürüyüş, Teravih namazından sonra büyük bir tepki ile gerçekleşti. Kentin değişik yerlerinde buluşan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla caddeleri doldurdu. Heykel’e yürüyen vatandaşlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Halk, meşaleler yakıp teröre lanet okudu. Heykel'de Ülkü Ocakları Bursa Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı. Ardından vatandaşlar şehitliğe yürüdü. Atatürk Caddesi'nde yer yer yola taşarak trafiğin durmasına sebep olan protestoculara, yoldan arabalarıyla geçen vatandaşlar korna çalarak destek verdi. Heykelde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Meclis'te PKK istemiyoruz', 'Türkiye uyuma şehidine sahip çık' sloganları attı.
Eyleme genç yaşlı bir çok insanın destek verdiği gözlendi.


Tekbirlerle şehitliğe yürüyen vatandaşlar, yer yer durup İstiklal Marşı okudu. Törer Elebaşısı Öcalan'a ve PKK'ya lanet okuyan vatandaşlar, "Kana kan intikam intikam, İmralı Apo'ya mezar olacak" şeklinde slogan attı. Şehitlikte kısa bir konuşma yapan Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Fatih Günışık, “Arkadaşlar şimdi Türk milliyetçilerine yakışır şekilde dağılıyoruz. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Ülkü ocakları her zaman Türk milliyetçilerinin yanında olacaktır. Son Türk milliyetçisi toprağa düşse de biz yine bu toprakların başında olacağız. Bunu herkes, bütün vatan hainleri böyle bile” şeklinde konuştu. Yapılan yürüyüşler sırasında her hangi bir olayın çıkmaması için güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. BDP Bursa İl binasının bulunduğu Santral Garaj semtinde kuş uçurtulmadı.
Kalabalık, şehitlikte okunan Kuran’ı Kerim ve duanın ardından sessizce dağıldı.

Kaynak:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Alıntılar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Şehitler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir Ayağa Kalktı JB Haber Arşivi 1 27 Mart 2011 05:08
Radardan çıktı ABD ayağa kalktı Chelt Havacılık Haberleri 0 04 Ocak 2011 09:34