IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2011, 18:58   #1
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kandil'i vuran uçaklara İran hava sahasını açtı!




Jetler, 'eğitim uçuşu süsü' ile havalanıp kampları hedef aldı



HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde 9 güvenlik görevlisinin PKK'lı teröristerin saldırısında şehit düşmesinin ardından Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'ta dün gece PKK kamplarının hedef alan hava operasyonunun detayları ortaya çıkıyor.


Operasyonun örgütün Kuzey Irak'taki kamplarına bilgi verilmemesii için uçakların kalkışına 'eğitim uçuşu süsü' verildi. Jetler, Diyarbakır'dan 2'şerli kol halinde belirli aralıklarla havalanarak, terör örgütü kamplarını hedef aldı.

Türkiye'nin dün gece Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik hava operasyonunda Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü merkez olarak kullanıldı. Saat 20.00 sıralarında üsten F-16'lar havalandı. Eğitim uçuşu süsü verilen kalkışların PKK kamplarına, 'Diyarbakır'da hava hareketliliği' şeklinde bildirilmemesi için uçakların 2'şerli gruplar ve belirle aralıklarla kalktıkları görüldü. Uçaklar, baştka PKK'nın en büyük kampları olan Kandil ve Zap'ı hedef aldı. Edinilen bilgiye göre, bu kamplada bulunan uçaksavar bataryaları güdümlü füzelerle yoğun ateş altına alınarak, 17 uçaksavar bataryası etkisiz hale getirildi.

Operasyonda PKK'nın elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan'ın ayrı ayrı bulunduğu belirtilen Kandil Dağı ve çevresindeki ana karargah olarak kullanılan 4 ayrı kamp da hedef alındı. Burada teröristlerin barındığı ana karargahlar yoğun bombarduman altına alındı. Gece operasyonunda Gare ve Haftanin kampları dışındaki bütün kamplarının vurulduğu belirtildi. Uçakların özellikle PKK'nın komuta merkezi olarak kullandığı Kandil, Zap ve Hakurk'taki ana kamplar ile bunlara bağlı diğer kampları hedeflediği belirtildi. Bombalanan kamplardan biri ise, Çemço olurken, suvaşq uçaklarının öncelikle kampların hakim noktalarında bulunan uçak savar bataryalarını güdümlü füzel bulunan bombalarla etkisiz hale getirdiği ve özellikle komuta kademesinin bulunduğu yerleri hedeflediği öğrenildi.


İKİNCİ HAREKATTA KANDİL VE HAKURK HEDEFLENDİ


İlk operasyondan uçakların dönmesinin ardından saat 02.45 sıralarında ikinci hava saldırısı gerçekleştirildi. İkinci operasyonda özellikle Kandil, Hakurk ve Hinere ve Lolan kamplarının yaklaşık 1 saat boyunda havadan bombalandığı öğrenildi. Bu sabah saat 09.00 sıralarında da üçüncü operasyonun düzenlendiği belirtildi. Bu operasyonda uçakların Kandil ve Hakurk bölgesinde keşif uçuşları yaptıkları sonra zaman zaman buraları bombaladıkları iddia edildi.

Hava harekatıyla ilgili bölgesel Kürt yönetiminden henüz bir açıklama yapılmazken, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin partisinin resmi internet sitesi operasyonı haberini dün gece geç saatlerde verdi.

SALDIRININ MERKEZİ DİYARBAKIR

Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik her sınır ötesi operasyonda olduğu gibi son operasyonlarda da

Diyarbakır'da bulunan 2 Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü merkez olarak kullanıldı. Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'daki hava sahasını kontrol etmekle sorumlu olan 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8'inci Ana Jet Üssü (Diyarbakır), 7'inci Ana Jet Üssü (Malatya) ve 5'inci Ana Jet Üssü (Merzifon) olmak üzere 3 üs bulunuyor. Üslerin yanı sıra Batman, Erzurum, Muş ve Sivas'ta yedek meydanlar bulunurken, 2'inci Hava Kuvvet Komutanlıklarının vurucu gücüne, av, bombardıman filoları, gece gündüz her hava şartlarında kullanılabilen av/önleme filoları ve ülkenin hava savunma ile ilgili radar sistemi oluşturuyor. Diyarbakır'da, 181 ve 182 filoda Pars ve Atmaca adı verilen F-16 savaş uçakları yer alırken, Malatya'daki üste ise, Korsanlar, Şahinler ve Şafaklar adı verilen 171, 172,173 filoda ise F-4 savuş uçakları yer alıyor.

PKK ile aynı çizgide yayan yapan Roj TV, Türk savaş uçaklarının hava saldırısını dün geceden beri flaş haber olarak duyururken, Zap ve Kandil'de bulunan muhabirleri ile bağlantılar kurarak gelişmeleri aktırdı. Roj TV ve PKK'ya yakınlığı ile bilinen siteler, hava saldırısında PKK'nın kaybının olmadığını iddia etti.

Ferit ASLAN-Cem EMİR/DİYARBAKIR,(DHA)


Kandil'i vuran uçaklara İran hava sahasını açtı!





TÜRKİYE'nin Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik hava operasyonunda İran sınırındaki hedefleri vurmak için Tahran yönetiminden özel izin alındığı belirtildi.



Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü merkez olarak kullanıldı. Saat 20.00 sıralarında havalanan uçakların Kuzey Irak'taki PKK'lı teröristlere, 'Diyarbakır'da hava hareketliliği var' diyerek bildirilmemesi için uçaklar eğitim uçuşu yapıyormuş gibi 2'şerli gruplar halinde aralıklarla kalktı. Hava operasyonunda PKK'nın en büyük kampları olan Kandil ve Zap hedef alındı. Bu kamplada bulunan uçaksavar bataryaları güdümlü füzelerle yoğun ateş altına alınarak, 17 uçaksavar bataryası etkisiz hale getirildi.


İRAN'DAN ÖZEL İZİN

Kuzey Irak'taki terörist hedefleri vurmak için Diyarbakır ve Malatya'dan kalkan savaş uçaklarının İran sınırına çok yakın kesimlerdeki Hakurk ve Kandil'i vururken, bu ülkenin hava sahasını da kullandı. Hava operasyonu, İran ve Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanarak yapıldı. İran hava sahasını da kullanan uçakların özellikle Kandil Dağı'nın arka kısmından bombalama yaptığı iddia edildi.

Saat 21.00 sıralarındaki ilk hava operasyonunu saat 02.45 sıralarında ikincisi izledi. İkinci operasyonda özellikle Kandil, Hakurk ve Hinere ve Lolan kampları yaklaşık 1 saat boyuca havadan bombalandı. Bugün saat 09.00 sıralarında da üçüncü operasyon düzenlendi. Bu operasyonda uçaklar Kandil ve Hakurk bölgesinde keşif uçuşları yaptı, zaman zaman da hedefleri bombaladı.


DİYARBAKIR'DAKİ ÜS

Diyarbakır'da bulunan 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü merkez olarak kullanıldı. Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'daki hava sahasını kontrol etmekle sorumlu olan 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8'inci Ana Jet Üssü (Diyarbakır), 7'inci Ana Jet Üssü (Malatya) ve 5'inci Ana Jet Üssü (Merzifon) olmak üzere 3 üs bulunuyor. Üslerin yanı sıra Batman, Erzurum, Muş ve Sivas'ta yedek meydanlar bulunurken, 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı vurucu gücüne, av, bombardıman filoları, gece gündüz her hava şartlarında kullanılabilen av/önleme filoları ve ülkenin hava savunma ile ilgili radar sistemi oluşturuyor. Diyarbakır'da, 181 ve 182 filoda Pars ve Atmaca adı verilen F-16 savaş uçakları yer alırken, Malatya'daki üste ise Korsanlar, Şahinler ve Şafaklar adı verilen 171, 172,173 filoda ise F-4 savuş uçakları yer alıyor.

DİYARBAKIR/DHA




Roj TV'den vurulan yerlerle ilgili bugün çekildiği öne sürülen görüntüler!


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Ağustos 2011, 23:47   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kandil'i vuran uçaklara İran hava sahasını açtı!




Hepside bekliyordu zatenn gelselerde bizi vursalar diye merak ediyorum bizim kadar kayıpları varmı off offf...

 

 

Etiketler
hava, kandili, sahasını, ucaklara, vuran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bağdat, Kuzey Irak hava sahasını kapattı CtrL İnternet Dünyasından Haberler 0 30 Kasım 2013 14:05
İran ve Türkiye Kandil'i bombaladı PassioN Haber Arşivi 0 25 Nisan 2012 20:07
Kandil'e hava harekatı PassioN Haber Arşivi 0 01 Nisan 2012 15:19
Kandil'e Hava Harekatı Başladı.. Düş Haber Arşivi 2 18 Ağustos 2011 16:53