IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   “Grev Türkiye’nin uluslararası itibarını zedeliyor” (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/405571-grev-turkiye-nin-uluslararasi-itibarini-zedeliyor.html)

Aze 25 Ağustos 2011 11:37

“Grev Türkiye’nin uluslararası itibarını zedeliyor”
 
DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası'nın İzmir Fuarı'nı da organize eden İzmir Fuarcılık Hizmetlerinde ( İZFAŞ) başlattığı grev mahkeme kararıyla 20 gün durduruldu. Gerekçe ise, Türkiye’nin uluslararası itibarının zedelenme ihtimali.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sosyal İş Sendikasının 22 Ağustos tarihinde başlattığı grev iki gün sonra mahkemenin aldığı kararla durduruldu. Fuarın başlamasına sayılı günlerin kaldığı bir dönemde Fuar yetkililerinin mahkemeye yaptığı durdurma kararı mahkemece kabul edildi. Bugün iş başı yapan işçiler, yönetimi giydikleri siyah kıyafetlerle protesto ettiler.

“İhtimalle grev durdurulamaz”
Konuyla ilgili Sosyal İş Sendikası önünde bir basın açıklaması yapıldı. İşçilerin siyah elbiseler giyerek geldiği basın açıklamasını Sosyal-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı Engin Sezgin okudu. Siyah giyinme sebeplerinin bugünün hem işçiler, hem Türkiye hem de İzmir için kara bir gün olduğunu belirten Sezgin, grevin durdurulması için İZFAŞ'ın mahkemeye başvurmasına büyük tepki gösterdi. Mahkemenin verdiği kararda geçen, grevin “ülkenin uluslararası alandaki itibarının zedelenme ihtimalinin doğması tehlikesi ibaresine de sert tepki gösteren Sezgin, “Dünyanın hangi demokratik ülkesinde bir mahkeme kalkıp bir ihtimalin doğması tehlikesine dayanarak karar vermektedir. Lütfen anlayan bize de anlatsın “bir ihtimalin doğması tehlikesi” nedir, ne zamandır, bu ülkede, bir ihtimal, adı üzerinde olup olmaması kesin olmayan bir durumun doğması bir grevi durduracak kadar büyük bir tehlike yaratmaktadır” diye konuştu.

Grevin durdurulması kanunsuz bir iş
Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'nun 47. Maddesindeki durumlardan birinin oluşması ile grevin durdurulmasının mümkün olduğunu vurgulayan Sezgin, ancak mahkeme kararının bu duruma uymadığını söyledi. Türkiye’nin uluslararası itibarını İZFAŞ işçilerinin evrensel bir haklarını kullanması değil, bu evrensel hakkın, işverenin talebi üzerine hukuksal bir dayanaktan yoksun bir mahkeme kararıyla engellenmesi zedeleyecektir diyen Sezgin, durumu ibretlik olarak yorumladı. Konuyla ilgili İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarına da tepki gösteren Sezgin, grev yapsanız da fuar engellenemeyecek cümlesinin ardından mahkemenin aldığı kararın manidar olduğunu söyledi. İZFAŞ çalışanlarının mücadeleye devam edeceğini belirten Sezgin, Kocaoğlu’na yaptığı çağrıda toplu iş sözleşmesini bir an önce imzalanması için çağrıda bulundu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net