IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2011, 13:37   #1
noir
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransa'da İslam hızla yayılıyor





Hudson Institute’un yayınladığı rapora göre İslam, Fransa'da çok hızlı yayılıyor. Raporun sonuçları pek çok Fransız politikacının edişelendiriyor. Öteyandan raporun Fransız kamuoyunu galeyana getirmesinden de endişe ediliyor.

Barış Tarımcıoğlu'nun haberi

Amerikalı Hudson Endstitüsü'nüun yayınladığı Fransa'daki din araştırmasına göre pek çok Fransız, Müslüman oluyor. Katolik olan Franszıların inançları inançlarının yaşamazken, Müslümanlar ise dinleri için harıl harıl çalışıyor.

Fransa Müslüman Konseyi (MCF) başkanı Mohammed Moussaoui’nin vermiş olduğu rakamlara göre şu anda Fransa’da inşaatı devam eden tam 150 cami var. Son 10 yılda Fransa’da yapılan cami sayısı 2000′den fazla. Fransa’nın önde gelen Müslüman cemaat liderlerinden Dalil Boubakeur’e göre bu rakam çok yakında 4000′e ulaşıcak, sebebi çok basit çünkü “talep” var.

Fransa Katolik Kilisesi resmi yayın organı Le Croix’in vermiş olduğu rakamlara göre ise son 10 yılda Fransa’da açılan kilise sayısı ise sadece yirmi. 60′tan fazla kilise ise resmi olarak kapanmış durumda.

French Institute of Public Opinion aslı araştırma verilerine göre Fransız halkının yüzde 64′üne sorulduğunda kendisini Katolik olarak tanımlıyor ancak düzenli olarak kiliseye devam edenlerin oranı sadece yüzde 4. Aynı sorular Müslümanalra sorunlduğunda Müslüman göçmenlerin yüzde 75′i kendisini “inançlı” olarak tanımlıyor. Müslümanların yüzde 41′i ise camiye gidiyor ve badetlerini düzenli olarak yerine getiyor.

Avrupa insani Kilise’den kaçıyor!

Katolik veya Protestan fark etmeksizin Batılıların klise ile bağlarını kopardığı belirtiliyor. Rapora göre Müslümanlar dinlerine Hırist6iyanlardan daha fazla sahip çıkıyor. Müslümanların düzenli ve örgütlü bir şekilde çalışıp, üretmesi ve hatta yaşadıkları ülkenin siyasi hayatına müdahil olmaları -Türkiye’de olduğu gibi- Avrupa’da da bazı “endişeli laik” kesimleri tedirgin ediyor.
New York merkezli Hudson Enstitüsü, raporun sonunda kendi görüşlerine yer verip, Fransızları kışkırtıyor. Cami yapıp, minare dikmenin Avrupa’yı İslamlaştırma stratejisinin bir parçası olduğunu ve Avrupa’lı Müslümanların Türkiye Cumhuriyeti başbakanından ilham aldığını iddia ediyor.

Hudson Enstitüsü raporundaki bu yorumunu Recep Tayyip Erdoğan'ın hapis cezası olmasına neden olan “Camilerin kışla, Minarelerin süngü” şiirinin yazarak güçlendirmeye çalışıyor.

Hudson Enstitüsü'nün raporunu hazırlayan Soeren Kern’in Kudüs'deki İbrani Üniversitesi Hebrew University of Jerusalem'dan mezun olduğunu dikkatlerden kaçmıyor.

Raporun Fransızları galeyana getirerek Norveç tarzı bir katliama neden olmasından endişe ediliyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fransada, hızla, islam, yayılıyor, İslam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HIV virüsü yayılıyor Lucifer Sağlık Köşesi 0 18 Ağustos 2010 06:29
AVM'ler Anadolu'ya yayılıyor Cemalizim Haber Arşivi 0 07 Ekim 2008 13:45