IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2007, 13:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Demirtaş'ın çürük raporu çeteden




Demirtaş'ın çürük raporu çeteden
Ankara Cumhuriyet Savcılığı, DTP Genel Başkanı seçilen Nurettin Demirtaş’ın, askerliğe elverişsiz raporu almak için "sahte resmi evrak düzenlediği ve kullandığı" iddiasıyla 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Demirtaş’ın hastanede kaydı bulunamayan raporu, Çürük Operasyonu’nda ele geçirilen çetenin ofisinde bulundu.
DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın, askerlik yapamayacağına ilişkin raporu, çürük çetesinden aldığı ortaya çıktı.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan’ın hazırladığı iddianamede, Demirtaş’ın askerliğe elverişsiz raporu almak için "sahte resmi evrak düzenlediği ve kullandığı" iddiasıyla, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 204/1. maddesi uyarınca 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Demirtaş’ın hastaneye hiç gitmeden, "Tüberküloz" teşhisi konularak askerlik için elverişli olmadığı yönünde sahte rapor aldığı iddia ediliyor.
KAYDI YOK
Jandarmaya verdiği ifadesinde suçlamaları reddeden Demirtaş "6 Kasım 2006’da Çankaya Askerlik Şubesi’nden sevk alıp, Etimesgut Hava Hastanesi’ne müracaat edip göğüs hastalıkları polikliniğine gittim. Ayrıca röntgeninim çekildi. 15 gün sonra hastaneden bana kapalı ve mühürlü bir zarf verildi. Askerliğe elverişli olmadığımı belirten bu raporu askerlik şubesine vermemi söylediler. Bunu Diyarbakır askerlik şubesine gönderdim" dedi. Ancak jandarmanın yaptığı araştırmada, Demirtaş’ın hastanede kaydına rastlanmazken, hiçbir birimde tetkik yaptırmadığı saptandı.
Çürük Operasyonu kapsamında örgüt lideri olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan astsubay Aytekin Demirdaş’ın ev ve ofis olarak kullandığı otel odasında yapılan aramada ise DTP’li Nurettin Demirtaş’a ait sahte rapor ile Çankaya Askerlik Şubesi’nin Etimesgut Hava Hastanesi’ne yazılan 6 Kasım 2006 tarihli sevk yazısı ele geçirildi. Aramalarda ayrıca, astsubay Demirdaş’ın üzerinde bulunan sahte raporların numaralarına ilişkin el yazısı ile yazılmış notlar arasında da Nurettin Demirtaş’ın raporunun numarası olan "3722 - 3298"in de yer aldığı belirlendi.
SAHTEEVRAK
İddianamede, "Demirtaş’ın, örgüt aracılığı ile sahte evrak düzenlettirdiği ve düzenlenen tamamen sahte resmi evrakı şubesine ibraz ederek kullanmak suretiyle üzerine atılı sahte resmi evrak düzenlemek ve kullanmak suçunu işlediği" ileri sürüldü. Aralarında PKK’lıların da bulunduğu kişilere "Sahte Çürük Raporu" düzenledikleri iddiasıyla 183 kişi hakkında dava açılmıştı. Yargılananlar arasında 1 albay ve 2 astsubay da bulunuyordu. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.
Demirtaş’ın başkanlığı Yargıtay’da
YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Kongresi ile birlikte Genel Başkan seçilen Nurettin Demirtaş’ın durumunu da incelemeye aldı. Kongrede, salonda Atatürk resmi yer almazken, İstiklal Marşı da okunmamıştı. Başsavcılık, Demirtaş’ın hukuki durumunun genel başkanlığa uygun olup olmadığını değerlendirecek. Demirtaş, PKK üyesi olduğu gerekçesiyle yaklaşık 12.5 yıl cezaevinde yatmıştı.
Halef-selef
Nurettin Demirtaş, DTP’nin 7 Kasım’da yapılan 2. Olağan Kongresi’nde, Ahmet Türk’ün yerine genel başkan seçilmişti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ceteden, curuk, demirtasin, demirtaşın, raporu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Önce sağlam sonra çürük raporu! KarakıZ Haber Arşivi 0 02 Aralık 2011 14:51
Tek sahte çürük raporu yok! Lucifer Haber Arşivi 0 30 Eylül 2010 14:23
Sahte çürük raporu iddiası Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 22:46
Sahte çürük raporu iddiası Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 22:46
Çürük dtp Başkanı Nurettin Demirtaş için tahliye kararı. CariSma Haber Arşivi 5 28 Nisan 2008 23:18