IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2011, 12:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu'ndan Fıkralı Gönderme..




Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü nedeniyle düzenlenen konser etkinliğine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halka açık olan konser öncesi yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fıkralı bir göndermede bulunarak, Aydın'ın simgesi olan Efelerin Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleye dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu, Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü nedeniyle Aydın Belediyesi tarafından Aytepe Mesire Alanı'ndaki amfi tiyatroda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan övgüyle bahseden Kılıçdaroğlu, "Naif, güleryüzlü bir insan. Ama o bir Cumhuriyet Halk Partili. Ama o Aydın Türk kadını. O, yaşamını sizlere adayan bir Cumhuriyet Halk Partili. İster ki Aydın'da herkes mutlu olsun. İster ki Aydın'daki mutluluğu sadece Aydın'ın sınırında değil, Türkiye'nin her alanına taşımış olalım. Onun için buradayız. Onun için Türkiye için çalışıyoruz." sözleri ile Başkan Çerçioğlu'nu övdü.

Kılıçdaroğlu, "Aydın, Efeler diyarı. Efeler, Ulusal Bağımsızlık Savaşı'nın Aydın'daki temsilcileridir. Onlar mücadele verdiler, onlar çarpıştılar. Onlar kan ve gözyaşı dinlemeden, ulusal bağımsızlığımız için çaba harcadılar. Onları, onların babalarını minnetle şükranla anıyoruz. Eğer bugün bu güzel havada, bu güzel ortamda beraber bir kurtuluşu kutluyorsak, bu onların büyük çabalarının sonucudur." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, program sunucusunun isteği üzerine amfi tiyatrodaki vatandaşlara dönerek şu fıkrayı anlattı:

"Adamın biri ölüyor. Öbür dünyaya gidiyor. Bakıyor karşıda bir duvar ve milyonlarca saat var. Ucu bucağı görünmüyor. Yanındaki meleğe soruyor: Nedir bu saatler? O da 'Herkesin bir saati var, yalan söyleyince yelkovan oynar. O nedenle buradan insanları kontrol ediyoruz' diyor. Karşıda akreple yelkovan 12'nin üstünde durmuş bir saat görüyor ve 'bu kimin saati' diye soruyor. Melek de 'Mustafa Kemal Atatürk'ün saati. Hayatında hiç yalan söylemedi' diyor. Sonra kimisi biraz hafif oynuyor, kimisinin akrep yelkovan farklı yerlerde duruyor ve soruyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın saati hangisi filan diye. Birden aklına geliyor ve 'Bizim ülkede Recep Tayyip Erdoğan var. Onun saati nerede?' diyor. 'Valla onun saatini Zebani aldı, cehennemde vantilatör olarak kullanıyor' yanıtını alıyor. "

Kılıçdaroğlu'nun fıkrası alanda gülüşmelere neden oldu.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, canları ve kanları pahasına bağımsızlık mücadelesi veren Efelerin gelecek nesiller tarafından iyi tanınması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Çerçioğlu, Kılıçdaroğlu'na çiçek takdim etti. Kılıçdaroğlu'na Aydın Efesi şapkası verildi. Şapkayı bir süre takan Kılıçdaroğlu, 10. Yıl Marşı'nı amfi tiyatrodaki vatandaşlarla birlikte ayakta alkış tutarak söyledi.

Etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de katıldı. Etkinlik kapsamında Yeni Türkü grubu bir konser verdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fıkralı, gönderme, kılıçdaroğlundan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık