IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2011, 14:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'da 'Kara Harekatı' Korkusu!




PKK'nın İran'da faaliyet gösteren kolu olan Pjak'ın, İran'a karşı 4 Eylül'de acele ilan ettiği ateşkesin arkasında, Türkiye'nin Kuzey Irak'a kara harekatı yapmayı planlamasının yattığı ileri sürüldü.

İstihbarat birimleri, PKK'nın İran'da faaliyet gösteren kolu Pjak'ın, 4 Eylül'de ateşkeş çağrısında bulunması ve bunu bir gün sonra hemen tek taraflı olarak devreye koymasının arkasındaki detayları ortaya çıkardı.

İstihbarat birimlerine göre, İran ordusunun 17 Temmuz'da başlattığı kara operasyonu, Türkiye'nin de 17 Ağustos'ta başlattığı hava harekatı karşısında sıkışan PKK, ani bir karar ile 4 Eylül'de İran ordusuna karşı önce ateşkes çağrısı yaptı, daha sonra İran'dan bir cevap bile gelmeden tek taraflı ateşkesi bir gün sonra devreye koyduğunu duyurdu.

İran'a karşı çatışmaları durduran PKK'nın, söz konusu ateşkes için ise, bölgesel Kürt yönetimini devreye koyduğu öğrenildi. PKK'nın, Türkiye'nin karadan Irak'a operasyon düzenleyeceği yönünde bilgiler alması nedeniyle her iki cephede birden çatışmak istemediği için Türkiye'nin Irak'a düzenleyeceği kara operasyonundan rahatsız olan bölgesel Kürt yönetimini devreye koyarak İran'a karşı ateşkes ilan ettiği belirtildi.

Pjak ATEŞKESİ BÖYLE DUYURDU

PKK'nın İran'daki kolu olarak bilinen Kürdistan Özgür Yaşama Partisi (PJAK) 5 Eylül'de yaptığı açıklamada, 4 Eylül'de ateşkes çağrısında bulunduğunu hatırlatarak şöyle demişti:

"Bu konuda tüm tarafları bilgilendirdik. Bundan böyle İran'ın takınacağı tavrı bekleyeceğiz. Artık yaşanacak bir savaşın sorumlusu İran olacaktır. Her zaman olduğu gibi bir kez daha, Doğu Kürdistan'daki (İran) Kürt sorununun barış ve diyalog ile çözülmesine hazır olduğumuzu tekrarlıyoruz. "

İran, KÜRT YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA BEKLİYOR

Pjak'ın İran'a karşı yaptığı tek taraflı ateşkesten bu yana İran ordusu ve Pjak arasındaki çatışmalar dururken, İran ordusunun ateşkesin sağlanmasında rol oynayan bölgesel Kürt yönetiminden ateşkesin detayları ile ilgili yanıt beklediği belirtildi. İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, "Pjak tarafından yapılan tek taraflı ateşkes çağrısının içeriği tam olarak belli olmadığından, bu kararın arabulucusu olan Irak Kürdistan Bölge Hükümeti bir an önce bu ateşkesin içeriğini aydınlatmalıdır" denildi.

İran, bölgesel Kürt yönetiminden gelecek yanıtı göre Pjak'ın açıklamasına karşı resmi tutum sergileyeceğini açıkladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
harekatı, kara, korkusu, pkkda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2. Kara harekatı mı başlıyor? Lee Haber Arşivi 0 29 Nisan 2008 15:54
Sınır ötesi Kara Harekatı'ndan Görüntüler Lee Haber Arşivi 4 29 Şubat 2008 10:13
Sınır ötesi kara harekatı 7. gün açıklaması. Lee Haber Arşivi 2 28 Şubat 2008 19:19
TSK; Kara harekatı başladı Lee Haber Arşivi 7 22 Şubat 2008 18:37
Sınırötesi kara harekatı olacak mı? CariSma Haber Arşivi 0 19 Şubat 2008 13:03