IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Denzi Feneri Savcıları'nın Neden Görevden Alındığı Açıklandı . (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/409994-denzi-feneri-savcilarinin-neden-gorevden-alindigi-aciklandi.html)

LeyLa 09 Eylül 2011 09:55

Denzi Feneri Savcıları'nın Neden Görevden Alındığı Açıklandı .
 
'Hukuka aykırılık ve tahrifat var'

HSYK, Deniz Feneri dosyasından el çektirilen üç savcının hukuka aykırı işlem yaptıklarını açıkladı. "Evrakta tahrifat"la suçlanan savcılara dava yolu açıldı
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Deniz Feneri dosyasından el çektirilen üç savcının hukuka aykırı işlemlerinin tespit edildiğini açıkladı. Hamsici, disiplin yönünden savcılardan savunmalarının istenmesinin kararlaştırıldığını, kovuşturma yönünden de ayrıca inceleme kararı verildiğini bildirdi. Hamsici'nin açıklamaları ve HSYK müfettişlerinin "evrakta tahrifat" tespitleri, savcılar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasının kapısını araladı. HSYK, Deniz Feneri dosyasından el çektirilen üç savcı hakkında, 19 şüphelinin mal varlıklarına el konulmasına ilişkin mahkeme kararında tahrifat yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın ilk aşamasını tamamlayan HSYK müfettişleri, raporlarını Kurul'a verdi. HSYK, raporla ilgili incelemesini dün tamamladı. Kurulun kararını açıklayan Başkan Vekili Hamsici, şu bilgileri verdi:

CEZA DAVASI AÇILABİLECEK

Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nce şüphelilerin adına kayıtlı taşınmazlara, hava, deniz ve kara taşıtlarına, ortağı oldukları şirketlerdeki ortaklık paylarına el koyma kararı verilmiştir. Şüphelilerin ortağı olduğu şirketlerin adına kayıtlı taşınmazlara, hava, deniz ve kara taşıtlarına el konulması talebi reddedilmiştir. Böyle olduğu halde, adı geçen savcılar şirketlerin adına kayıtlı mallara da el konulmasını sağlamışlardır. Bu amaçla ilgili yerlere yazılar yollamışlar, yolladıkları müzekkerelere mahkeme kararını eklerken, kararın şirketlerin mal varlığına el konulması talebinin reddine ilişkin kısmını kapatmak suretiyle tahrifat yapmışlardır." HSYK müfettişleri, raporda üç savcı için bazı tavsiyelerde bulundular. Müfettişler ilk olarak, disiplin cezası önerdi. İkinci olarak, soruşturma süresince savcıların tedbiren görevden uzaklaştırılmalarını tavsiye etti. Raporun sonunda, resmi evrakta tahrifat yaptıkları gerekçesiyle üç savcı hakkında kovuşturma açılması talep edildi. Son tavsiye, savcılar hakkında evrakta sahtecilik suçlamasıyla ceza davası açılması anlamına geliyor. TCK'da "evrakta sahtecilik" suçu 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

GÖREVDEN ALMA YOK

Hemsici, HSYK'nın rapor ışığında savcılar hakkında disiplin soruşturması açılmasına karar verdiğini ancak savcıların görevden alınmasına gerek görülmediğini belirtti. Hemsici ceza davası açılması yönündeki kanaatin ise incelemeye alındığını kaydetti.

Pentagram 09 Eylül 2011 10:02

Cevap: Denzi Feneri Savcıları'nın Neden Görevden Alındığı Açıklandı .
 
bir arada zahid akman'ın belgede sahtecilik yaptığı ortaya çıkmıştı bu RTÜK başkanlığı felan yaparken bu davanın başlangıç döneminde miydi neydi. kimsenin bunu gördüğü yok tabi. kişiye göre hukuk işlemeye devam ediyor :) alenen ortadayken bu sülüklerin bir sürü masum müslüman halkın parasını -----igandi yaptıkları dini duygularını sömürerek sağolsun hem iktidarımız hem de hakimlerimiz nedense bu davayı sulandırmaya çalışıyor :) hayırlı işler. durmak yok keriz yatağına konulmaya devam.

Disconnected 10 Eylül 2011 01:10

Cevap: Denzi Feneri Savcıları'nın Neden Görevden Alındığı Açıklandı .
 
Bir karar verilse diyorum artık, muhalefet kafalı insanlar işine geldiğinde SAVCI'lar AKP'li onların adamları istedikleri gibi yürütüyor diyorlar, böyle hataları bulunduğunda görevden alındığındada AKP'yi batıracaklardı ya ondan aldılar diyorlar. Eee ne demişler BAAS kafa!

Ama bazı kesimlerde nerede kadın bolluğu orayı seçer , yada nerede dinin ağır olduğunu görse o yerden kaçar. Muhalefet böyle birşey işte.

Pentagram 14 Eylül 2011 16:43

Cevap: Denzi Feneri Savcıları'nın Neden Görevden Alındığı Açıklandı .
 
Sen bence BAAS'ın kelime anlamını ya da hangi durumlar için kullanıldığını öğrensen iyi olacak genç. Bunun içinde Ahmet Hakan'ın geçen günlerde yazdığı bir köşe yazısına bakabilirsin. Nasıl ki Ergenekon davası çuval haline getirildiyse ve sulandırılıyorsa aynı şey Deniz Feneri davası içinde yapılıyor. Eğer sen bunu göremeyecek kadar geniş bakış açısına sahip değilsen aynı bodoslama muhalefet yapanların kızdığın tavırlarını bu sefer sen yapmış oluyorsun savunduğun siyasi görüşe göre. Ergenekon'u görüp Deniz Feneri'ni görmemezlikten gelme çabalarını bir türlü anlayamadım gitti şu akepelilerin :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net