IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2011, 12:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Trablus'ta Bebeklerin Adı "Hürriyet"




Uzun yıllar "Kaddafi diktatörlüğü" altında yaşayan Libyalılar, hürriyete duydukları özlemi çocuklarına verdikleri isimlerle açığa vuruyor.

Trablus Doğumevi Çocuk Sağlığı Kliniği Koordinatörü Hashmi Hajrası, Libya halkının özgürlük yolunda zorluklarla dolu bir süreçten geçtiğini belirtti. Bu süreçte yaşanan zorluklardan etkilenenler arasında anne olmak için gün sayan kadınların da yer aldığını ifade eden Hajrası, kentte ağustos ayının ortalarından sonra yaşanan çatışmalar yüzünden pek çok hamile kadının doğumevine gelemediğini anlattı.

Hajrası, Libya'da hastane ve doğumevleri uzun yıllardır ihmal edildiği için modern olanaklardan yoksun olduklarına da işaret ederek, bu nedenle doğumevine gelen hamileler ile bebeklere nitelikli sağlık hizmeti veremediklerini söyledi.

Doğumevinde her gün ortalama 50 bebeğin dünyaya geldiğini bildiren Hajrası, bebeklerden tıbbi desteğe ihtiyaç duyanları hayatta tutabilmek için büyük çabalar harcadıklarını kaydetti ve uluslararası kuruluşlardan Libya'daki hastane ile diğer sağlık kuruluşlarına destek vermelerini istedi.

Libyalıların, özgürlük ve demokrasi mücadelesi içinde olduğuna dikkati çeken Hajrası, bu nedenle anne ve babaların doğumevinde dünyaya gelen bebeklere son dönemde en çok "Hürriyet", "Libya" ve "Tekbir" gibi isimler verdiklerini anlattı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adı, bebeklerin, hürriyet, trablusta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık