IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Aze

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2011, 09:11   #1
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Balon balığı" tehlikesi




Türkiye kıyıları son dönemlerde "yabancı" canlı istilasına uğramaya başladı.Uzmanlara göre başta balon balığı olmak üzere kıyılara ulaşan canlıların bazıları oldukça tehlikeli...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gemilerin sintineleri ya da iklim değişikliği nedeniyle türk kıyılarına ulaşan canlı türlerinin sayısı 100'e ulaştı..

Özellikle balon balığı yenildiği zaman felç ve ölümlere neden oluyor.. Uzmanlar amatör balıkçıların tanımadıkları balıkları yememesi konusunda uyarıyor.

DEÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doçent Doktor Can Bizsel şunları söylüyor: "Bunun ekolojik bir süreç olduğunu önce kabul etmek gerekiyor.Her ne kadar bu sürece insan sebeb olduysada Süveyş kanalını açarak. Bu benzer doğal süreçlerde var. İki büyük farklı eko sistem bir şekilde ilişkiye geçtiği zaman bunların arasında bir alışveriş olması kaçınılmaz. Ama bütün ekosistemler kendini sakınan bir denge haline dogru yeni bir denge oluşturuyor. Balon balığı 3 yada 4 türü Akdeniz'de mevcut.Bunların içinde son iki tür oldukça iri özelliklede bu son tür oldukça iri ve et açısından cazip ama balon balığı gördükleri zaman profesyonel olsun amatör olsun hiçbir balıkçının bunu yemeye kalkışmaması en basit ve önerilecek kural. Balon balığı vücut tipi olarak kendine has bir balık.Hem kısa burnu , tıknaz toparlak bir yapısı var.Alt tarafında şişirilmeye elverişli bir karın bölgesi mevcut beyaz . Türden türe bazı farklılıklar renk desen boyut farklılıkları var.Özellikle Akdeniz'e özgü tür daha ufak.Bunları gördüğü zaman kolayca ayırt edilebilir bişey balon balığı diger balıklardan.Bu balıktan kaçınılması tüketilmemesi en başta tavsiye edilecek önerilecek önlem."

Son dönemlerde en çok gündeme gelen ise balon balığı.... Onu diğer türlerden ayırıp öne çıkaran ise üreme döneminde salgıladığı bir tür zehir olan tetrodoksin.
Son derece zehirli olan balon balığı yenildiği zaman felç ve ölümlere neden oluyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
balon balığı, balon balä±äÿä±, tehlikesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Penis balığı! "Denizden babam çıksın onu bile yerim" diyenler bir daha düşünsün. Frozen Hayvanlar Alemi 0 19 Mart 2011 21:21