IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2011, 13:14   #1
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Galatasaray'ın yüzde 20’si satılıyor




Galatasaray Spor Kulübü Derneği, Galatasaray Sportif’in yüzde 20.3’üne denk gelen 172 milyon lira tutarındaki (nominal 564 bin 813) hissesinin borsada satılması için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) başvurdu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Satılacak hisselere uluslararası bir fonun ve Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç’ın talip olduğu belirtiliyor. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da yönetimde olmadan önce AIG’nin elinde bulunan Galatasaray hisselerini almış ardından bu hisseler OVT Fonu’na satılmıştı.

Kulüp hisseleri geri almak için uzun süre uğraş vermişti. Son olarak Galatasaray iki şirketini birleştirmek için yaptığı çağrı ile 45.3milyon lira ödeyerek hisseleri geri almıştı.

14 MİLYONLUK SATMIŞTI
Habertürk'ün haberine göre, şimdi ise Galatasaray’ın da buradan elde edeceği parayı banka borçlarını kapatmakta kullanacağı ifade ediliyor. Galatasaray Sportif’te Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin ise yüzde 83.38 hissesi bulunuyor. Bu hisselerin dünkü piyasa değeri 703milyon liraya denk geliyor. Transferde yaklaşık 70milyon Euro’luk borca imza atan Galatasaray kısa süre önce yüzde 2 hisse daha satmıştı. Bu hisselerin değeri de 14milyon liraya denk geliyordu.

HİSSE REHNİ İÇİN YAPILDIĞI İDDİASI
Galatasaray’ın olağanüstü mali genel kurulunda Başkan Ünal Aysal, 328 milyon dolar borç nedeniyle Galatasaray Sportif hisseleriyle ilgili yetki istemiş ve yetkinin satış anlamına gelmediğini belirterek ‘hisse rehni’ yoluyla finansman sağlayacaklarını ifade etmişti. Galatasaray yönetimi cephesinden kayda aldırılan hisselerin rehin verilerek kredi alınması için bu işlemin yapıldığı bilgisi geliyor. Ancak bu hisseler rehin bile verilse ödeme yapılmadığı zaman borç veren kurumun sahipliğine geçiyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Eylül 2011, 14:46   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Galatasaray'ın yüzde 20’si satılıyor




Öncelikle belirtmek isteriz ki, bazı gazetelerin sütunlarında yer aldığı gibi GS Sportif A.Şnin %22 lik bir blok satış kararı yoktur ve böyle bir uygulama kesinlikle gündemimizde değildir.

Konuyla ilgili devam etmekte olan çalışmalarımız sonucunda sermaye piyasalarından finansman temin ederek aşağıdaki sorunları çözme gayreti içerisindeyiz.

Bunlar;

1. Kulübümüzün GS Sportif A.Şye olan borçlarının yürürlükteki SPK mevzuatı ve uygulamaları çerçevesinde izin verilen asgari tutarlara indirilmesi.

2. Türk futbolunda 4 Temmuzda başlayan inceleme süreci neticesinde spor kulüplerinin hisselerinde meydana gelen manipülatif hareketlerin önlenmesi.

3. Yine Temmuz ayı içinde Avrupanın bazı ülkelerinde oluşan kriz nedeniyle İMKBde oluşan düşüş trendi neticesinde SPK hisselerde derinlik yaratmak ve destek olmak amacıyla şirketlerin kendi hisselerinde alım satım işlemine izin vermiştir.

Bunun neticesinde piyasadaki gelişmelere göre [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Spor Kulübü ve GS Sportif hisselerinde sınırları peşinen ve çok net olarak tesbit edilmek kaydı ile aktif alıcı ve satıcı olabilecektir.

Bir kez daha belirtmekte yarar görmekteyiz ki, bazı gazetelerin iddia ettiği gibi GS Sportif A.Şnin %22 lik bir blok satış kararı yoktur ve büyük rakamlara ulaşan bir blok satış söz konusu değildir.

 

 

Etiketler
20’si, 20’si, galatasarayın, galatasarayä±n, satılıyor, satä±lä±yor, yã¼zde, yüzde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık