IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Aze

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2011, 13:30   #1
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hızlı trende 'bayan yanı' kriteri




Ankara-Eskişehir hattında çalışan hızlı trene binmek isteyen 4 genç, 'bayan yanı' kriterine takılarak otobüsle yolculuk etmek zorunda kaldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul'un haberi şöyle:

Kara ulaşımının geleceği olarak gösterilen, Türkiye’nin ilk hızlı treni olan Ankara-Eskişehir hattında uygulanan “bayan yanı” yasağı, bir grup arkadaşın geçtiğimiz cumartesi günü Eskişehir’den Ankara’ya yolculuk etmek istemesiyle ortaya çıktı. Otobüs garındaki karmaşa ve trafiğe girmeden, hızlı trenle 1 saat 25 dakikada Ankara’ya gitmek isteyen gençler TCDD’nin müşteri hattı numarasını aradı. Ancak 4 arkadaş, erkek oldukları için bilet almakta zorlandı. Telefona çıkan operatör, trendeki oturma düzenine baktıktan sonra 4 arkadaşın trene binemeyeceğine karar verdi.

‘Yer var ama bayansanız’
Gençlerden birisi yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bize verilen yanıtta, bir arada oturacağımız kadar boş koltuk bulunmadığı söylendi. Operatör, sadece tek oturan bayanların yan koltuklarında yer olduğunu, buraların da yine bayanlar için ayrıldığını söyledi. Bunun üzerine başka tren de olmayınca Ankara’ya otobüsle gitmek zorunda kaldık.”


Belli sayıda koltuk ayrıldı

Hızlı trenler ile ilgili uygulamanın Ankara Garı’nda da sürdüğü görüldü. Uzun süre sıra bekledikten sonra hızlı tren bileti almak için gişeye yanaşan erkek yolcular, ancak “bayan yanı” olmayan yerlere yerleştirildi. Yolcuların konuyu ilettiği danışma görevlileri ise her hızlı trende, tek başına yolculuk edebilmeleri için bayanlara kontenjan ayrıldığını, bu tek bayanların yanına erkeklerin oturtulmadığını anlattı. Görevliler, tek başına yolculuk etmek isteyen bayanların “yanımıza erkek oturunca rahat edemiyoruz” şikayetinde bulunduğunu, bunun üzerine belli sayıda koltuğun bayanlara ayrıldığını savundu.

‘Erkekler için de geçerli’
TCDD yetkilileri ise, uygulama ile ilgili resmi talimat bulunup bulunmadığı sorusu üzerine, “Talimatı Genel Müdür vermedi. Bayanların yeri ayrı. Diyelim ki bir beyin yanında boşluk var, bilet almak isteyen bayana sorulur, isterse o yer verilir. Aynı şey erkekler için de geçerli. Ama bir yer için mutlaka satış yapılır” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bayan, hızlı, hä±zlä±, kriteri, trende, yanı, yanä±


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık