IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2011, 21:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
NATO Sirte'yi Vurdu: 354 Ölü..




Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin bir sözcüsü, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, Sirte şehrini hedef alan son NATO bombardımanında 354 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. Son 17 günde düzenlenen saldırılarda ise 2 bin kişinin öldüğü bilgisini verdi.

Musa İbrahim, bilinmeyen bir yerden telefonla yaptığı açıklamada, NATO uçaklarının dün gece Sirte'de bir oteli ve evlerin bulunduğu bölgeyi 30 roketle vurduğunu söyledi. İbrahim, saldırıda 354 kişinin öldüğünü, 89 kişinin ise halen kayıp olduğunu ifade etti. İddiaya göre, bombardımanda 700 kişi de yaralandı.

Kaddafi'nin memleketi Sirte'de, akrabalarının yaşadığı yüksek duvarlarla çevrili bir mahalle bulunuyor. NATO, Musa İbrahim'in iddiasıyla ilgili henüz açıklama yapmadı fakat muhaliflerin şiddetli direnişle karşılaştığı Sirte'deki hedefleri vurmaya devam ediyor. NATO'nun günlük raporuna göre dün Sirte'de 20 hedef vuruldu. Son bir haftada vurulan hedeflerin sayısı ise 80.

Kaddafi'nin Libya'da olduğunu ve muhaliflere karşı savaşı bizzat yönettiğini ifade eden sözcü, aylarca savaşmaya yetecek kadar silaha sahip olduklarını belirtti.

Bu arada Kaddafi güçlerinin elindeki Beni Velid'den çekilmek zorunda kalan yeni yönetime bağlı savaşçılar ise başarısızlığın muhasebesini yapıyor. İki hafta boyunca şehrin teslim edilmesi için müzakere eden savaşçılar, sonunda operasyon kararı almış fakat başarısız olmuşlardı. Savaşçılar, bu durumu aralarındaki hainlere, koordinasyon ve disiplin eksikliğine bağlıyor. Trablus'tan bin savaşçının daha katıldığı Kaddafi karşıtları, yeni bir operasyon için hazırlık yapıyor.

NATO YALANLADI

NATO sözcüsü Albay Roland Lavoie, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin sözcüsünün Sirte'deki hava saldırılarıyla ilgili iddialarının ilk olmadığını söyledi.

Lavoie, Brüksel'de yaptığı açıklamada, "iddialardan haberdar olduklarını" belirtti.

NATO sözcüsü, "Bu iddialarda ilk kez bulunulmuyor. Genellikle, bunlar asılsız ya da ikna edici değil" ifadesini kullandı.

Kaddafi'nin sözcüsü Musa İbrahim, Tunus'dan telefonla Reuters'a yaptığı açıklamada, NATO'nun Sirte'deki hava saldırılarında yerleşim yerlerinin isabet aldığını, bir gecede 354 kişinin öldüğünü öne sürmüştü.

İbrahim, dün geceki operasyonda 89 kişinin kaybolduğunu, 700 kadar kişinin yaralandığını iddia etmişti.

Sözcü, Kaddafi'nin memleketi Sirte'deki NATO operasyonlarında 17 günde 2000'den fazla kişinin öldüğü iddiasında da bulunmuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
354, nato, sirteyi, vurdu, Ölü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
NATO muhalif güçleri vurdu Western Haber Arşivi 3 20 Haziran 2011 11:07
Nato Kafa Nato Mermer Ne demektir ki Lady Merak Ettikleriniz 0 15 Ekim 2010 21:21