IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2011, 21:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şırnak ve Cizre'de 55 Kişi Gözaltında..




Şırnak ve ilçelerinde terör örgütü PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik düzenlenen operasyonda aralarında BDP'li ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yöneticilerinin de bulunduğu 55 kişi gözaltına alındı. Cizre'de operasyon nedeniyle esnafların bir kısmı kepenk kapatırken, yasadışı gösteri yapan gruplar polisle çatıştı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın KCK/TM'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bugün saat 06.00 sıralarında Şırnak ve ilçelerinde eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyon oncesinde Diyarbakır'dan Şırnak'a dün gece iki otobüs çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

BDP BİNALARI ARANDI

Polis, savcılığın daha önceden belirlediği aralarında BDP il ve ilçe teşkilatlarının da bulunduğu adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonlarda BDP teşkilatları ile evlerde aramalar yapıldı. Polis, BDP teşkilatlarındaki bilgisayar kayıtları ve belgelere el koydu. El konulan dokümanlar çuvallarla polis araçlarına konulup, emniyete götürüldü.

Operasyonlarda aralarında Şırnak Belediye Meclis üyeleri Maruf İke, Aydın Pusat, Temer İdin, Cemil Yorgun, Cizre Belediye Başkan Vekili Hanım Onur, Eğitim- Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur, BDP Şırnak İl Başkan Yardımcısı Salih Gülenç, İl Genel Meclisi üyesi Sara Ölmez, BDP il yöneticisi Selman Uysal, DTK Şırnak sözcüsü Temel İdil'in de bulunduğu toplam 55 kişi gözaltına alındı.

BDP Şırnak İl Başkanı Abit İke, aldıkları bilgiye göre sadece Şırnak il merkezinde 35 kişinin gözaltına alındığını söyledi. İke, şöyle dedi:

"Savcının talimatı diyerek bizi arayan emniyet güçleri sabah saat 06.00'da partiye gelerek her yeri aradılar. 2- 3 saat boyunca binanın tüm odalarını gezerek, tüm evraka baktılar. Ama ne yazık ki bekledikleri veya şüphelendikleri şeyleri parti de bulamadılar. Sayın Öcalan için DTK tarafından alınan 2 günlük bir karar (Cumartesi ve çarşamba günleri gösteri ve oturma eylemi) vardı. Biz de buna katılıyoruz. Biz de yönetim olarak ayrıca bunu değerlendireceğiz. 1-2 gün içinde biz de halkımızla birlikte mahkemeye çıkarıldıklarında gerekirse saatlerce kitlesel olarak binlerce insanla birlikte oralarda bekleyeceğiz."

CİZRE'DE KEPENKLER KAPANDI OLAYLAR ÇIKTI

KCK/TM'ye yönelik operasyonların ardından Cizre'de esnafın yarısı kepenk kapattı. BDP binasında aramaların sürdüğü sırada çok sayıda partili bina önünde toplandı. Aramaların bitmesinden sonra bina önünden ayrılan polislere toplanan bir grup taşlı saldırıda bulundu. Polis, saldırganları gaz bombası ile dağıttı.

Bu arada Cudi vie Nur Mahallesi'nde toplanan gruplar, izinsiz gösteri yaptı. Göstericiler önlem alan polise taşlı saldırıda bulununca, polis gruplara müdahale etti. Cizre'de gergin bir bekleyişle birlikte bazı mahallelerde izinsiz gösteriler de devam etti.

KCK OPERASYONUNDA 8 TUTUKLAMA

Mersin'de terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda göz altına alınan, aralarında 2 BDP'li meclis üyesinin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyon yaptı. Operasyon sonucu aralarında BDP'li Akdeniz Belediye Meclis Üyesi H.A. ile S.E. ve Tarsus'taki mısır tarlasında yapılan operasyonda yakalanan C.T'nin de bulunduğu 10 kişi göz altına alındı.

Adana'da mahkemeye sevk edilen meclis üyeleri H.A. ve S.E.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şırnak'TA OLAYLI GECE

Bugün yapılan KCK/TM operasyonu öncesinde Şırnak kent merkezinde dün gece bir grup Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmediği gerekçesiyle izinsiz gösteri yaptı. Cizre Caddesi üzerinde toplanan gruplar yaktıkları lastikler ve barikatlarla caddeyi trafiğe kapattı.

Göstericiler yoldan geçen araçları da durdurdu. Dağılmaları uyarısında bulunan güvenlik güçlerine taş, havai fişek ve molotof kokteyli attı. Atılan bazı molotoflar polis araçlarına isabet etti. Polis, göstericileri tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederek dağıttı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
55, cizrede, gözaltında, kişi, ve, Şırnak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şırnak - Cizre Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 06 Eylül 2011 18:04
Şırnak Cizre'de Olaylar Çıktı JB Haber Arşivi 3 11 Ocak 2011 19:48
Cizre'deki kazılarla ilgili 5 kişi adliyede Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 02:21
Şırnak'ta 20 bin kişi terörü lanetledi Angel Haber Arşivi 2 19 Ekim 2008 21:38