IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2011, 14:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Demokrasi Şehitleri Dualarla Anıldı..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Adnan Menderes, eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan iÇin idam edilişlerinin 50. yılında Anıt Mezar'da düzenlenen anma törenine katıldı.
27 Mayıs darbesi ile idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, idamlarının 50'inci yıl dönümünde anılıyor. Bağcılar Belediyesi üç gün devam edecek etkinlikler düzenledi. Bağcılar Meydanı'nda sembolik darağaçları kuruldu ve o günleri yansıtan gazete manşetlerinden oluşan sergi açıldı. Programa mağdur yakınları da katılarak duygu dolu konuşmalar yaptı. 27 Mayıs darbesi ile iktidardan uzaklaştırılarak idam edilen başta Başbakan Adnan Menderes olmak üzere, dönemin Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idamlarının 50'inci yıl dönümünde anılıyor. Bağcılar Belediyesi üç gün devam edecek anma etkinliklerini başlattı. Bağcılar Meydanı'nda açılışı yapılan etkinlik kapsamında, o günleri sembolize eden darağaçları kuruldu ve o dönemi anlatan kitaplarla, gazetelerden oluşan bir sergi açıldı.

Etkinlik alanında en dikkat çeken çalışmayı kurulan darağaçları oluşturuyor. Darağaçlarına, "Katledilen Demokrasiydi", "Katledilen Özgürlüklerdi", "Katledilen Anayasaydı", "Katledilen Hukuktu", "Katledilen Milli İradeydi", "Katledilen Adaletti" şeklinde dövizler asılması dikkat çekti.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, milletlerin tarihinde bazı dönüm noktalarının olduğuna dikkat çekti ve "Bazen bir olay, bazen bir lider milletin tarihini değiştirir. Türk demokrasi tarihi iÇin dönüm noktası, cesur Adnan Menderes'tir" dedi. Menderes'in üç yıllık bir muhalefetin ardından 14 Mayıs seçimlerini kazanarak adeta "Beyaz İhtilal" gerçekleştirdiğini söyleyen Çağırıcı, "Beyaz İhtilal; demokrasi, özgürlük ve halk iradesini isteyenlerin taleplerini ifade ediyordu" diye konuştu.

"Menderes ve arkadaşları, bu ülkeye ve millete yaptığı hizmetlerin bedelini canlarını vererek ödemişlerdir" diyen Başkan Çağırıcı, "Bundan tam 50 sene önce 17 Eylül günü öğle saatlerinde İmralı Adası'nda kurulan darağacında hayatı sona eren Adnan Menderes, çok doğru bir ifadeyle demokrasi kahramanıdır. İdamının 50. Yılında, siyasi tarihimizde müstesna yerini almış olan Merhum Menderes'i ve arkadaşlarını minnet ve rahmetle yad ediyoruz" şeklinde konuştu.

PROGRAMA MAĞDUR YAKINLARI DA KATILDI

Yoğun ilginin yaşandığı programa çok sayıda mağdur yakını da katılarak, o döneme ilişkin ya bire bir yaşadıklarını ya da büyüklerinden duyduklarını anlattı. Programa Dönemin Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Kamil Gündeş'in yeğeni AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, AK Parti Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Gülay Dalyan, dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın torunları, Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali ve Prof. Dr. Akile Gürsoy, dönemin DP Kütahya Milletvekili Kemal Özer'in kızı Prof. Dr. Feyza Özer Çinicioğlu, dönemin Rize Milletvekili Osman Kavrakoğlu'nun kızı Zeynep Kavrakoğlu, dönemin Samsun Milletvekili Ahmet Tevfik İleri'nin oğlu Cahit İleri, Adnan Menderes Platformu Genel Başkan Yardımcısı Ersoy Erol katıldı.

"DEMOKRASİ KAZANDI DARBECİLER KAYBETTİ"

Programda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, toplumların ileri demokrasiye geçmelerinde bireylerin sadece ahlaklı olmalarının yeterli olmadığını, aynı zamanda ahlaki cesarete de sahip olmaları gerektiğini söyledi. "Sizin iyi olmanız yetmez, siz eğer toplumda, kötülük yapan insanlara göz yumuyorsanız, onlar karşısında sessiz kalıyorsanız, o kötülük o toplumda neşvünema bulur" diyen Gündeş, "1960 darbesinden tam 50 yıl sonra ülkemizin gelmiş olduğu noktayla iftihar etmemiz gerekir. Büyük demokrasi mücadelesini milletimiz kazanmıştır, darbeciler kaybetmiştir. Bizden sonra gelecek nesiller de kendilerini lanetle yad edeceklerdir" şeklinde konuştu.

Program kapsamında, Adnan Menderes üzerine araştırmalar yapan ve kitaplar yazan Gazeteci-Yazar Erdal Şen de bir sunum yaptı. Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile çok sayıda kişinin katıldığı proğram, mağdur yakınlarına plaket takdim edilmesi, Bağcılar Gençliği tarafından okunan Demokrasi Manifestosu ve yakılan demokrasi meşalesi ile sona erdi.

Çiçek: Devletler terörde hangi yöntemi kullanıyorsa biz de kullanacağız

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, terörle mücadelede başka devletler hangi yöntemi kullanıyorsa Türkiye'nin de aynı yöntemlerini kullanacağını öyledi. Başbakan Erdoğan'ın Libya gezisi öncesinde Fransa Başbakanı Sarkozy'nin aynı ülkeye gidişini nasıl değerlendirdiği sorulan Çiçek, "Zaten bu aceleciliğin içinde yorumun kendisi vardır." dedi.

Başkan Çiçek, İstanbul'da eski başbakanlardan Adnan Menderes'in anıt mezarında düzenlenen anma törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Terörle ilgili açıklamalarda bulunan Çiçek, "Türkiye'nin yarım yüzyıla yakın bir süredir terörle mücadelesi var. Terörün tesirlerinin ortadan kaldırılması iÇin Türkiye Cumhuriyeti Hükumetleri elinden gelen çabayı göstermektedir. Bunu yaparken de terörle mücadelede başka devletler hangi yöntemlere başvuruyorsa, aldığı tedbirler aynı zamanda bizim de üzerinde durduğumuz istifade ettiğimiz tedbirlerdir. Olaya biraz da böyle bakın." dedi.

Fransa Başbakanı Sarkozy'nin Libya ziyaretiyle ilgili bir soruyu da cevaplayan Çiçek, "Zaten bu aceleciliğin içinde yorumun kendisi vardır. Türkiye orada tarih olarak siyaset olarak devlet olarak vardır. Dün vardık, bugün de oradaki insanlara bir başka açıdan bakarak varız. Başkaları gibi petrol kuyularının hatırına o ülkeye oradaki insanlara ilgi duymuyoruz. Zenginliklerine tama ederek o insanlara dostluk elimizi uzatmıyoruz. İnancımızın tarihimizin kültürümüzün gereği neyse hükumetimiz de onu yapıyor. Bundan rahatsız olanlar varsa onu da bilemem." değerlendirmesinde bulundu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
demokrasi, Şehitleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çanakkale şehitleri Melbourne'da anıldı Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 01:58