IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2011, 17:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalem Tıpası Az Kalsın Öldürüyordu..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Metin Bolat - Aksaraylı 10 yaşındaki Melike, çizgi film izlerken heyecanlanınca elindeki tükenmez kalemin 2 santimetrelik plastik tıpasını yuttu. Tıpa, çocuğun sol nefes borusunu tıkadı, sol akciğerini ağır derecede etkileyerek havalanmasını durdurdu, kalbini sola doğru kaydırdı.

Aa muhabirinin edindiği bilgiye göre, Melike Altınkaynak (10), Aksaray'da kent merkezinde bulunan evlerinde çizgi film izlerken heyecanlanınca elindeki tükenmez kalemin plastik tıpasını yuttu.

Sol nefes borusunu tıkayan tıpa ailesi tarafından çıkarılmaya çalışılsa da başarılı olunamayınca küçük kız, Aksaray Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine götürüldü.

5 gün boyunca yapılan müdahaleye rağmen ateş ve öksürük şikayeti artan, soluk alıp vermekte daha da zorlanan Altınkaynak'ın ilaç tedavisine cevap vermemesi ve sol akciğerin tamamen sönmesi nedeniyle Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Ölümle burun buruna gelen, her geçen dakika aleyhine işleyen Altınkaynak'a SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan müdahaleyle plastik tıpa çıkarıldı.

-"ZAMANINDA MÜDAHALE OLMASAYDI ÖLEBİLİRDİ"-

SÜ Meram Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Altınok, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, tükenmez kalem tıpası yutan kız çocuğunun solunum güçlüğü, ateş ve öksürük şikayetiyle kendilerine getirildiğini söyledi.

Aksaray'da ilk müdahalesinde ilaç tedavisine yanıt vermeyen, sol akciğeri tamamen sönen (havalanmasını yapmayan) küçük kıza zamanında müdahale edilmesinin oldukça önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Altınok, "Sol akciğerden plastik kalem tıpası çıkarıldı. Sol akciğer normal olarak havalanmaya ve enfeksiyonu gerilemeye başladı" dedi.

Melike Altınkaynak'ın sol akciğerinin havalanmasının durduğunu ifade eden Altınok, çocuğun kalbinin sola doğru kaydığını belirtti.

Tıpanın tıkadığı hava yolunun gerisinde biriken intihaplı salgının temizlendiğini ve akciğerin tekrar havalanmasının sağlandığını kaydeden Altınok, zamanında müdahale edilmemiş olsaydı akciğerin kullanılamaz hale geleceğini, bu durumun da hayati risk taşıyacağını bildirdi.

Okul çağı çocuklarında kalem kapağının nefes borusuna kaçma ihtimalinin çok yüksek olduğunu, bu konuda ailelerin dikkatli olması gerektiğini ifade eden Altınok, bazı çocukların korkudan durumu ailelerinden gizlemeye çalıştığını, yıllar sonra durum fark edildiğinde müdahalenin çok geç olabileceğini sözlerine ekledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kalem, tıpası, öldürüyordu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sıra Dışı Bir Şişe Tıpası Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 23 Ağustos 2011 14:25