IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2011, 17:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'nin Tepkisi Avrupa'yı Sarstı..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Rum lideri Hristofyas'ın, ilan ettikleri "Münhasır Ekonomik Bölgesi"nde (MEB) yer alan 12 Rum lideri Dimitris Hristofyas'ın, "Münhasır Ekonomik Bölgesi"nde (MEB) yer alan 12. parsellerdeki doğalgaz yataklarıyla ilgili çok ayrıntılı bilgiler içeren bir dosyayı Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e ilettiği bildirildi.

Bu arada, bir AB Haberleri'>AB diplomatı, "Türkiye'nin sondaj platformuna saldırı düzenleyerek, AB Haberleri'>AB sürecine ölümcül darbe vurma beklentisi olabilir. Ayrıca Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın AB Haberleri'>AB dönem başkanlığını tanımayacağı açıklamaları da AB Haberleri'>AB'nin lokomotif ülkelerini çok kızdırdı" şeklinde konuştu.

ABHaber'e verilen bilgilere göre, Rum Yönetimi, 2011 yılının başında ilan ettiği MEB'de yer alan 12. parsellerdeki doğalgaz yataklarıyla ilgili çok ayrıntılı bilgiler içeren bir dosya söz konusu doğalgaz yataklarıyla ilgili dosyayı Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e verdikten sonra Fransa Cumhurbaşkanı'nın desteğini alarak sondaj çalışmasını gündemine aldı.

Türkiye'nin üyeliğini destekleyen AB Haberleri'>AB gözlemcileri, bir anlamda Sarkozy ve Hristofyas ile Rum-Fransız yetkililerinin sürekli toplantı yapmalarının meyvelerinin sondaj çalışmasıyla ortaya çıktığının altını çizdiler.

-"RUMLAR, BÜYÜK AB Haberleri'>AB ÜLKELERİNİN ONAYI OLMADAN SONDAJ YAPAMAZ"-

Bu arada, konuyla ilgili ABHaber'e konuşan AB Haberleri'>AB'nin Akdeniz'e kıyısı olan büyük bir ülkenin diplomatı Rumların, Fransa, Almanya hatta İngiltere gibi ülkelerin en az birinden onay almadan doğalgaz sondajı yapmasının mümkün olmadığına dikkati çekti.

Söz konusu sondaj çalışmasının çok boyutlu hedefleri olabileceğine işaret eden aynı diplomat, "Türkiye'nin sondaj platformuna saldırı düzenleyerek, AB Haberleri'>AB sürecine ölümcül darbe vurma beklentisi olabilir. Ayrıca Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın AB Haberleri'>AB dönem başkanlığını tanımayacağı açıklamaları da, AB Haberleri'>AB'nin lokomotif ülkelerini çok kızdırdı" diye konuştu.

Telegraph gazetesi, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın KKTC ziyareti sırasında yaptığı uyarılara dikkat çektiği haberinde Türkiye'nin "AB Haberleri'>AB ile ilişkilerini dondurmakla tehdit ettiği"ni savunurken, bu yöndeki beyanların, AB-Türkiye bağlarında "yeni bir düşük nokta"ya işaret edebileceği görüşünü öne sürdü.

Türkiye'nin bu "tehdidi"nin, Doğu Akdeniz'de "gerginliklerin arttığı bir dönemde" meydana geldiğini belirten gazete, Türkiye'nin, Rum Kesimi ile potansiyel gaz rezervleri ile ilgili bir "kavga" içinde olduğunu, bir zamanlar müttefiki olan İsrail ile ilişkilerin ise "bozulduğu"nu kaydetti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Eylül 2011, 20:43   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'nin Tepkisi Avrupa'yı Sarstı..




Daha önce yunanistanda aynı şekil ortalığı karıştırmaya kalkmıştı.Türkiye ne yapacağını bilir merak etmeyin.O zaman yunanistanı vazgeçirtmek için uyguladiği taktiği şimdi yine uyguluyor

__________________
mazafaka
 

 

Etiketler
avrupayı, sarstı, tepkisi, türkiyenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'nin tepkisi ABD'yi korkuttu Lucifer Haber Arşivi 2 06 Mart 2010 17:45