IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2011, 17:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu'nun Müthiş Mısır Hayali..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York Times ile yaptığı söyleşide Türkiye ve Mısır arasındaki ortaklığın yeni bir güç ekseni yaratabileceğini belirterek, "Bizim istediğimiz bu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York Times ile yaptığı söyleşide Türkiye ve Mısır arasındaki ortaklığın yeni bir güç ekseni yaratabileceğini belirterek, "Bizim istediğimiz bu. Bu eksen ne İsrail, ne İran, ne de başka bir ülkeye karşı olacak. Bu demokrasinin, gerçek demokrasinin bir ekseni olacak" şeklinde konuştu.

New York Times ile bir mülakat yapan Davutoğlu, Türkiye ve Mısır arasındaki ortaklığın yeni bir güç ekseni yaratabileceğini vurguladı.

Davutoğlu, "Bizim istediğimiz bu. Bu eksen ne İsrail, ne İran, ne de başka bir ülkeye karşı olacak. Bu demokrasinin, gerçek demokrasinin bir ekseni olacak. Bu, kuzeyden güneye Karadeniz'den Sudan'daki Nil Vadisi'ne kadar uzanan bölgemizde en büyük iki ülkeden oluşan bir demokrasi ekseni olacak" dedi.

Ayrıca Türkiye'nin Mısır'a yaptığı 1, 5 milyar dolarlık yatırımın iki yıl içinde 5 milyar dolara yükseleceğini tahmininde bulunan Davutoğlu, iki ülke arasındaki toplam ticaretin 3, 5 milyar dolardan 2012 sonunda 5 milyar dolar, 2015 sonunda ise 10 milyar dolar olacağını ön gördü.

Bu arada, Türk heyetine eşlik eden 280 iş adamının ise tek bir günde 1 milyar dolarlık kontrat imzaladığına da dikkat çekti.

-"GÜÇLÜ BİR MISIR İSTİYORUZ"-

"Demokrasi için güçlü bir ekonomiye ihtiyacımız var" diyen Davutoğlu, "Bölgesel güç dengesi için güçlü, çok güçlü bir Mısır istiyoruz. Bazıları Mısır ve Türkiye arasında bir yarış olduğunu düşünebilir. Hayır. Bu bizim stratejik kararımız. Biz şimdi güçlü bir Mısır istiyoruz" dedi.

-"İZOLASYON İSRAİL'İN KENDİ KARARI"-

İsrail konusunda ise Davutoğlu, "Hiç kimse İsrail bölgede yalnız kaldığı için Türkiye'yi ya da başka bir ülkeyi suçlayamaz. kendilerini izole etmek İsrail ve hükümetinin kararı. Her türlü öneriyi reddetme politikasını sürdürmeleri halinde daha da izole olacaklar" ifadelerini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la yaptığı görüşmeye de değinen Davutoğlu, Esad'ın bir yol haritasını kabul ettiğini ancak sözlerini yerine getirmediğini belirterek, "Bizim açımızdan bu son şanstı" dedi.

Davutoğlu, kendini ihanete uğramış hissedip hissetmediğine yönelik soruya ise "Evet, elbette" cevabını verdi.

-"SIFIR SORUN POLİTİKASININ BAŞARILARI AZ"-

Bu arada Davutoğlu'nun açıklamalarını değerlendiren New York Times ise, Bakan Davutoğlu'nun "sıfır sorun" politikasına dikkat çekerek, bu politikanın başarılarının az olduğunu öne sürdü.

Gazete, Ermenistan ve Kıbrıs (Güney Kıbrıs Rum Kesimi) ile problemlerin olduğunu, İsrail ile ilişkilerin bozulduğunu ve Türkiye'nin NATO füze savunma sisteminin bir parçası olarak radara ev sahipliği yapmasının komşu İran ile "kızgınlığa" neden olduğuna dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu'nun geçen hafta yaptığı Arap Baharı turunda Türkiye'nin eski müttefiklerini eleştirip yenileri kucaklamasının, Türkiye'nin kendine güvenini vurguladığı belirtildi.

Haberde, "Gergin bir İsrail, şüpheci bir İran ve bölge politikası eleştirilen ve bir ABD'nin aksine, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da köklü değişimler yaşandığı zaman başlarda attığı hatalı adımları düzeltip, kendisini bir demokratik geçiş ve ekonomik büyüme modeli olarak sundu" görüşüne yer verildi.

-"Davutoğlu, POLİTİKACIDAN DAHA ÇOK BİLİM ADAMI"-

Haberde, Davutoğlu'nun dört yüzyıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu tarafından yönetilen Arap dünyasının çoğunluğu ve Türkiye arasında "psikolojik bir yakınlık" yarattığını görüşüne yer verilirken, dışişleri bakanının bir politikacının ayrılıkları birleştirme ustalığına sahip olmasına rağmen, politikacıdan daha çok bilim adamı olarak durduğu ifade edildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Eylül 2011, 20:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Davutoğlu'nun Müthiş Mısır Hayali..




İnşallah herşey düşlediği gibi güzel olur , tabi buda çok zor.

__________________
mazafaka
 

 

Etiketler
davutoğlunun, hayali, mısır, müthiş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısır’ın Deniz Kızı İskenderiye (Mısır - Egypt) Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 15 Ağustos 2011 18:08
Hayali Aşk'a ..Aze Aze Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Kasım 2010 09:33