IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2011, 13:40   #1
Luthien
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hükümetten İlk Açıklama




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki patlamayla ilgili Beşir Atalay ve Bülent Arınç'tan açıklama geldi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki patlamanın ardından Başbakan Yardımcıları Bülen Arınç ve Beşir Atalay'dan ilk açıklamalar geldi. Çankaya Kaymakamlığı önünde meydana gelen ve 3'ü ağır, 15 kişinin kişinin yaralandığı olayla ilgili Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç'tan bir açıklama geldi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki patlamayla ilgili, ''(Terörün) nerede, ne zaman, ne yapacağına ancak istihbaratlar ve bir takım önleyici çabalarla karşılık verebiliyoruz ama bazen istenmeyen olaylar da maalesef bu şekilde bizleri üzüyor'' dedi.

Arınç, TRT Avaz'da katıldığı programın ardından patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, TRT stüdyolarında düzenlenen TRT Avaz'ın açılış programında, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki patlamaya ilişkin konunun önüne not olarak geldiğini söyledi. Arınç, ''Sanıyorum Kumrular Sokak'ta, yani Başbakanlığa yakın bir yerde bir araçta patlama olmuş ve bu patlamada ağır yaralılar olduğunu arkadaşlarım bana haber veriyorlar'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın olay yerinde olduğunu, kendisinin de birazdan olay yerine gideceğini söyledi.

Terörün vahşet olduğunu belirten Arınç, ''Nerede, ne zaman, ne yapacağına ancak istihbaratlar ve bir takım önleyici çabalarla karşılık verebiliyoruz ama bazen istenmeyen olaylar da maalesef bu şekilde bizleri üzüyor. Herkese geçmiş olsun. Umarım bir can kaybı yaşanmamış olur. Olay tahkik edilecek. Bir haberde ölü olduğu, bir haberde de ağır yaralıların olduğu şeklinde bilgi var. Ancak içeride bu kadar haberim oldu. Olay yerine hem intikal edeceğiz, hem de arkadaşlarımızdan detaylı bilgi almaya çalışacağım. Geçmiş olsun'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Olay size ne olarak geldi'' sorusu üzerine Arınç, ''Patlama oldu diye geldi. Patlama sonucunda araç yanmış, içinde bomba olduğu tespit edilmiş veya biliniyor. Beşir Atalay, sanıyorum bu konuda daha açıklayıcı bilgi verir'' diye konuştu.

OLAYIN SEBEBİYLE İLGİLİ DE TABİİ PATLAMA OLDUĞU İÇİN TÜPGAZ MI BAŞKA BİR ŞEY Mİ ARAŞTIRIYORLAR

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki patlamada can kaybı olmadığını, 5'i ağır olmak üzere 15 yaralı olduğunu bildirdi.

Atalay, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kumrular Sokak'ta patlama meydana geldiğini belirterek, patlamayla ilgili incelemelerin sürdürüldüğünü bildirdi.

Olay yerine acil yardım ekiplerinin en kısa sürede ulaştığını belirten Atalay, ''Şu anda bölgede yangın da yok, hepsine en kısa sürede müdahale edildi. Olayın sebebiyle ilgili de tabii patlama olduğu için tüpgaz mı başka bir şey mi araştırıyorlar'' dedi.

Atalay, patlamada can kaybı olmadığını, 15 yaralı bulunduğunu belirterek, yaralılardan 5'inin ameliyatta olduğunu kaydetti.

Yaralıların kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını bildiren Atalay, bununla ilgili de ayrıntılı bilginin verileceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kendisinde bile hiçbir bilgi yokken abartılı haberler verildiğini belirterek, ''Felaket senaryoları yazmada bizim basınımız birebir maşallah... Lütfen bunu yapmayın'' dedi.

Atalay, patlamayı yeni Başbakanlık binasındaki odasından duyduğunu ifade ederek, ''Başbakan Vekili olarak arkadaşlara 'hemen ba kın olay nedir' diye talimat verdim'' şeklinde konuştu.

Televizyonların bu sırada büyük bir felaket senaryosu yarattığını dile getiren Atalay, şunları kaydetti:

''Daha bende bile hiçbir bilgi yokken abartılı haberler veriliyordu. Kendi ellerinde de hiçbir bilgi yok. Bir patlama duyuldu geride dumanlar gördüler ama öyle senaryolar yazdılar ki... Felaket senaryoları yazmada bizim basınımız birebir maşallah... Lütfen bunu yapmayın.

Her ülkede olduğu gibi ülkemizde de zaman zaman kimi terör olayları, kimi adi olaylar olabilir ama bunların daha esasını öğrenmeden hiçbir bilgi gelmeden toplumda nasıl duygulara sebep olabileceğini tahmin edebilirsiniz. Biz bilgi vermekte gecikmedik ama daha hiçbir bilgiye ihtiyaç duymadan bu yorumlar yapılıyor. Ben kendim geldim, gelmekte de acele etmedim, yanıltıcı bilgi vermemek için. Geçmiş olsun inşallah can kaybımız olmaz.''

Olayı hassasiyetle takip ettiklerini bildiren Atalay, ''Olayla ilgili bütün yetkililerimiz çalışıyor. Olayın sebebi bizim için çok önemli onu da en kısa süre içerisinde inşallah açıklarız'' dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] VALİSİNDEN AÇIKLAMA

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Valisi Alaaddin Yüksel, patlamada 5 aracın yandığı, 15 kişinin yaralandığı, bunlardan 5'inin ise ameliyatta olduğu bilgisini verdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Valisi Alaaddin Yüksel, patlama bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. İtfaiye ekipleri tarafından 5 araçtaki yangının söndürüldüğünü aktaran Yüksel, patlamanın ardından 15 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını, bu hastalarda 5'inin ameliyatta olduğunu söyledi. Yüksel, "Şu anda cumhuriyet başsavcısı ve savcılarımız olay yerine geldiler. Alanda detaylı çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Olayın niteliği konusunda ayrıntılı bilgi veremeyeceğini kaydeden Yüksel, bütün teknik birimlerin çalışmaya devam ettiğini aktardı. Caddede çok sayıda park eden araç bulunduğunu hatırlatan Yüksel, "Altlarında paketler, bir takım çöp paketleri de var. Köpekler dahil tüm teknik birimler onlar üzerinde inceleme yapılıyor." diye konuştu. Yüksel, cumhuriyet savcılığının konuyla ilgili yazılı açıklama yapacağını ifade etti.

Şu anda görgü tanıklarının dinlendiğini aktaran Yüksel, "Bir görgü şahidi, yanan bir tüpün dışarıya atıldığını ve orada bir aracın o tüple patladığını, diğerlerinin de bu patlamadan zarar gördüğünü ifade ediyor. Ancak olay bütün boyutları ile inceleniyor. İlerleyen saatlerde gelişmelerle ilgili bilgilendirme yapılacak." şeklinde konuştu.

Vali Yüksel, ikinci bir patlama ihtimali ile ilgili olarak, "Bu caddenin tamamında sağlı sollu park yerleri var. Araçlar park ediyor. Altlarında çöp paketleri ve benzeri naylonlar var. Gördükleri her paket ile ilgili bomba imha ekipleri gerekli çalışmaları yaptı, yapmaya da devam ediyor." diye ifade etti.

Patlamanın hemen yakınında bulunan ilköğretim okulunun yarım gün tatil edildiğini söyleyen Dinçer, "Şimdi caddenin tamamında ve patlamanın olduğu alandaki iş yerlerinde ekiplerimiz çalışma yapmaya devam ediyor." dedi.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıklama, hükümetten, ilk, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hükümetten TSK'ya Libya talimatı Feronia Haber Arşivi 0 25 Şubat 2011 12:09
Hükümetten seçim yasaları Dilara Haber Arşivi 0 15 Haziran 2010 11:29
Hükümetten kadın açılımı Lucifer Haber Arşivi 0 19 Şubat 2010 14:48
IMF hükümetten kötümser FLu Haber Arşivi 0 01 Ekim 2009 23:05