IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2011, 18:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkent Cehenneme Döndü!!




Ankara'nın en işlek yerlerinden olan Kızılay Kumrular Caddesi'nde saat 11.20 sıralarında büyük bir patlama yaşandı. Çankaya Kaymakamlığı'nın bulunduğu yerde telefon bayiinin önünde park halindeki bir araçta meydana gelen patlama sonrası araçlarda yangın çıkarken, çok sayıda vatandaş yaralandı. Patlamanın oluşturduğu ses vatandaşları paniğe yol açtı.

Patlama sonrası olay yerinden büyük bir duman yükseldi. Söz konusu duman Ankara'nın çeşitli yerlerinden de görüldü. Patlamayı duyan vatandaşlar, polis, itfaiye, sağlık kuruluşları ve basın organlarını telefonla uyardı. Kumrular Caddesi'nin yer aldığı Çankaya Devlet Mahallesi sakinleri, "sanki patlama evimizde meydana gelmiş gibi hissettik" bilgisini verdiler.

Yaya ve araç trafiğine açık olan Kumrular Caddesi, gün içinde yoğun şekilde kullanılıyor. Kızılay Güvenpark'taki dolmuş ve belediye otobüsleri de bu caddeyi kullanıyor. Patlamanın olduğu yer Başbakanlık Merkez Bina ve Kızılay Güvenpark'a da çok yakın. Patlamanın ardından "itfaiye-polis ve ambulans" ekipleri olay yerine "bombalı saldırı" uyarısıyla sevk edildi. Patlamanın, gri renk bir otomobilde yaşandığı ifade ediliyor. Patlama sonrası bölgede elektriğin kesildiği, bomba ihtimaline karşı olay yerine terör ve bomba uzmanı ekiplerinin geldi, jammerlar devreye girdi.

GÖRGÜ TANIKLARI

Görgü tanıklarının ifadelerine rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de olduğu için kendisine vekalet eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, olay yerinde TRT'ye yaptığı açıklamada, 15 yaralı olduğunu söyledi. Atalay, bombalı saldırı olup olmadığı yönünde herhangi bir bilgi vermezken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise patlamanın bombadan kaynaklanabileceğini ifade etti.

Ankara Valisi Alaattin Yüksel ise patlamanın bir tüpten kaynaklanmış olabileceğini bildirdi. Vali Yüksel, yapılan aramaların ise etraftaki çöp ve poşetlere yönelik şüpheli paket uygulamasından kaynaklandığını belirtti.

KUMRULAR'DA YAYA VE ARAÇLAR İÇİÇE

Kumrular Caddesi, Ankara'nın en işlek yaya ve araç trafiğine sahip. Yolcu ve araç trafiğinin yoğun bir şekilde yaşandığı Kumrular'da sağlı, sollu araçların park halinde olması ise tehlikeyi artırıyor. Uzmanlar, böyle bir patlamada çok daha vahim sonuçların yaşanabileceğini belirtiyor. Araçların park halinde olması, dolmuş ve belediye otobüslerinin yoğun kullandığı Kumrular Caddesi'nde, bu durumun tehlikeyi de beraberinde getirdiği belirtiyor.

PATLAMA DEVLET MAHALLESİ'NDE OLDU

Patlamanın yaşandığı Kumrular Caddesi gibi bağlı bulunduğu Devlet Mahallesi de başkentin en eski ve meşhur mahallelerinden. Bölgede, Çankaya Kaymakamlığı ve Ankara'nın meşhur okullarından Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun yanı sıra 500'e yakın lojman bulunuyor. 1945'li yıllarda kurulan bu mahalleye "Devlet Mahallesi" adının verilmesi de devlet görevlilerinin burada oturmasından kaynaklanıyor. 500'e yakın lojmanda Genelkurmay, İçişleri Bakanlığı, emniyet ve yargı mensupları oturuyor.



*Konu Tekrarı -Kilit.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başkent, cehenneme, döndü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başkent Cehenneme Döndü Luthien Haber Arşivi 3 04 Kasım 2013 21:03
Mühendis cehenneme Lady Fıkra 0 31 Mayıs 2011 23:58
cehenneme Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 03 Şubat 2011 10:32
Cehenneme iniş Metin Genel Paylaşım 0 25 Ekim 2008 14:04