IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2011, 18:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünya Bu Görüşmeye Kilitlendi..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Erdoğan da zirveye katılmak üzere ABD'de bulunuyor. Zirvenin yanı sıra gözler Erdoğan-Obama arasındaki kritik görüşmede olacak. Masada; Filistin'in devlet olarak tanınması konusundan, Türk-İsrail ilişkilerine, Arap Baharı'ndan terörle mücadeleye kadar pek çok önemli konu yer alıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda pek çok kritik konu liderler tarafından masaya yatırılacak. Zirvede en dikkat çeken konu hiç şüphesiz, Filistin'in devlet olarak tanınma isteği olacak. Filistin bu konuda yoğun bir çaba içinde. Ancak İsrail lobisi de güçlü. Türkiye bu noktada kilit bir konumda bulunuyor. Zira Türkiye destek olmakla kalmıyor, Filistin ile birlikte çalışıyor.

Ancak zirvenin yanı sıra liderlerin kritik görüşmeleri de olacak. Bunların en önemlisi ise şüphesiz Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında gerçekleşecek.

7 Kritik Başlık

Sadece Türkiye değil tüm dünya bu kritik görüşmeye kilitlendi. Görüşmenin gündem bir hayli yoğun olacak. İki liderin önünde 7 başlıktan oluşan kritik konular yer alacak.

Türk-İsrail İlişkileri

Gündemindeki ilk konu Türk - İsrail ilişkileri olacak. Obama'nın konuya ilişkin tansiyonun düşürülmesi için Erdoğan'a mesaj vereceği tahmin ediliyor.

Ancak Başbakan Erdoğan, İsrail'in Türkiye'den özür dilememesi, Mavi Marmara basknının ardından tazminat ödememesi ve Gazze'ye ambargoyu kaldırmaması konusunda diretmesinden ötürü İsrail'le ilişkilerin normalleşmeyeceğini vurgulayacak.

Filistin'in Tanınması

Bir diğer önemli konu ise Filistin başlığı olacak. Erdoğan, Filistin devletinin kurulmasının vaktinin geldiği mesajını verecek, ABD'nin, Filistin'in BM'de tanınması konusundaki olumsuz tavrını gözden geçirmesini isteyecek.

Arap Baharı

Görüşmede ayrıca Arap Baharı çerçevesinde Mısır, Tunus ve Libya'da gelinen son nokta ve demokrasi süreci enine boyuna masaya yatırılacak. Başbakan, tarihi Kuzey Afrika ziyaretindeki izlenimlerini de Obama ile paylaşması bekleniyor.

Suriye'deki Durum

Suriye konusu da görüşmede önemli bir yer tutacak. İki lider Suriye'ye şiddetin durması için çözüm yollarını bir kez daha konuşacak.

Akdeniz'deki Petrol Arama Gerilimi

Erdoğan Obama görüşmesinin önemli başlıklarından biri de, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'de petrol-doğalgaz arama girişimi olacak.

Erdoğan, Obama'ya, Rum Kesimi'nin bölgede tansiyonu yükselttiğini belirtecek, Türkiye'nin de buna karşı adım atacağı mesajı verecek.

Terörle Mücadelede İşbirliği

Görüşmedeki en kritik konulardan birisi ise terör başlığı olacak. İki liderin terörle mücadelede anlık istihbarat paylaşımının yoğunlaştırılması konusunu da masaya yatırması bekleniyor.

Şimdi tüm dünya kritik Erdoğan - Obama görüşmesinden çıkacak sonucu bekliyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, dünya, görüşmeye, kilitlendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD K. Kore ile görüşmeye hazır FLu Haber Arşivi 0 14 Eylül 2009 07:06
Özeli görüşmeye kaparken . yepaa Unreal IRCd 11 21 Şubat 2007 03:25