IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Laiklik Beyanı Bölgeye En Güçlü Mesaj.. (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/413219-laiklik-beyani-bolgeye-en-guclu-mesaj.html)

Düş 20 Eylül 2011 19:14

Laiklik Beyanı Bölgeye En Güçlü Mesaj..
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

El Cezire'de yayınlanan geniş bir yorumda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mısır'ın "laik devlet" olması gerektiği ve bölgedeki İslami partilerin şeriatla çevrelenmiş bir devlet yaratma arayışında olmaması yönünde güçlü bir mesaj gönderdiğini vurgulandı.

Analizde, Başbakan Erdoğan'ın, Mısır'ın "laik devlet" olması gerektiği ve İslami partilerin şeriatla çevrelenmiş bir devlet yaratma arayışında olmaması yönünde güçlü bir mesaj gönderdiğine dikkat çekilirken, Erdoğan'ın "İslamist" olabileceğini ancak hala Türkiye Cumhuriyeti'nin altı kurucu ilkeleriyle çevrelenmiş bir politik kültür içinde yönettiği vurgulandı.

Türkiye'nin "hukuk kurallarıyla yönetilen demokratik, laik ve sosyal bir devlet" olarak tanımlandığına işaret edilen yorumda, resmi tanımına rağmen artık Türkiye'nin birçok kişi tarafından bilinen anlamıyla gerçekten laik bir devlet olmadığı yorumu yapılarak, Diyanet işlerinin olduğuna işaret edildi.

Haberde, Türkiye'nin Arap ülkeleri için bir model olarak kullanılmasının değerlendirilmesi gerektiği vurgulanarak, Suriye ve Mısır dışında hiçbir Arap devletinde güçlü bir laik devlet anlayışının olmadığına dikkat çekildi.

Ayrıca, Mısır'daki Müslüman Kardeşler, Tunus'taki Ennahda gibi ılımlı İslami hareketlerin güçlü yükselişinin AKP'nin yükselişinden çok farklı bir sosyal ve politik bağlamda oluştuğu belirtildi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net