IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2011, 19:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye Önce Bağıracak Sonra Susacak..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Rumların Akdeniz'de sondaj çalışmalarına başlamasının ardından Türkiye'nin büyük tepkisiyle karşılan Güney Kıbrıslı siyasiler, bu yaklaşımı tehdit olarak yorumladılar. Rum siyasilerin yanı sıra Başpiskopos II. Hrisostomos, Türkiye'nin tepkisini psikolojik sebeplere bağladı. Rum medyası Türkiye'nin tepkisini sayfalarına taşıdı.

Alithia gazetesi "Partiler Türk Kışkırtmacılığını Kınıyor…" başlığıyla verdiği haberinde, Rum siyasilerin dün yaptığı açıklamaları aktardı. Habere göre Halkin İlerici ve Emekçi Partisi (AKEL) Genel Sekreteri Andros Kiprianu, "Biz, Birleşmiş Milletler'in (BM) tüzüğünde öngörüldüğü gibi egemenlik haklarımızı uyguluyoruz" dedi .

Kiprianu, parti olarak kendilerinin de rollerinin ve sorumluklarının olduğunu ve bu rolü yerine getireceklerini aktardı. Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Başkanı Nikos Anastasiadis "Egemenlik haklarımızı kullanmayı garanti altına alabilmemiz için soğukkanlı olmaya, direniş göstermeye ve olayları doğru göğüslemeye ihtiyaç vardır" dedi.

Anastasiadis, "İşgal bölgeleri rejimi yasadışıdır. Çıkacak herhangi bir sonuç, yasa dışılığın ürününden başka bir şey olmayacak" iddiasında bulundu. Anastasiadis, "Sadece iç cepheyi memnun edecek açıklamalar yerine, egemenlik haklarını teyit ederek doğru hareket etmelerinin daha yararlı olduğunu" ileri sürdü.

Rum siyasilerin yanı sıra Rum Başpiskopos II. Hrisostomos da yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Amerikan çıkarlı bir şirketi vurmayı düşünebilecek kadar güçlü olduğuna inanmak istemiyorum" diyerek Türkiye bağıracak, havlayacak ve sonunda susacak." ifadesini kullandı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bağıracak, sonra, susacak, Önce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık