IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2011, 15:05   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye ile Suriye arasında yeni gerilim!




Dışişleri Bakanlığı, Suriye Resmi Haber Ajansı SANA’da ve diğer bazı yayın organlarında 20 Eylül 2011 tarihinde "Türkiye’deki kampların tecavüz ve işkence dolu tecrit merkezlerine dönüştüğü" başlığıyla yayınlanan haberlerin üzüntü ve esefle karşılandığını belirterek, "Kara propaganda, yalan ve ifrit aranıyorsa, bu haberin verdiği mesaj eşsiz bir emsal oluşturmaktadır" dedi.

Sözkonusu iddianın sahibi Fatima adlı bir kadın ve bazı kişilerin Türkiye’deki kamplarda sui muamele, tecavüz ve işkence olduğuna ilişkin ifadeleri Suriye Haber Ajansı’nca haberleştirilmişti. Dışişleri Bakanlığı ise gece konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’deki kamplarda bulunan kişilerin vatandaşları oldukları Suriye’de yaşadıkları kötü tecrübeler ve korkular nedeniyle Türkiye’ye sığındıkları belirtildi. Bu kişilerin Türkiye’de bulunma nedenlerinin ortadan kaldırılması için, Suriye’den kaçmalarına yol açan nedenlerin giderilmesinin gerektiğini, bunun da Suriye Hükümetinin sorumluluğunda bulunduğunu kaydeden Bakanlık, "Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle komşu bir ülkeye, yani Türkiye’ye sığınmak mecburiyetinde kalan Suriye vatandaşları Türk Kızılayı’nın oluşturduğu kamplarda misafir edilmektedir. Bugün itibarıyla kamplarda bulunan Suriyelilerin sayısı 7.547’dir" dedi.

Bakanlık, kamplarda bulunan, dost ve kardeş Suriye halkından olan misafirlerin rahatlanma ve emniyetlerinin sağlanması için tüm imkânların seferber edildiğini belirterek, "Hatay’daki kamplarda görev yapan tüm yetkililer, sorumluluklarım en iyi şekilde yerine getirmek için fedakâr bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu durum, Birleşmiş Milletler kuruluşları ve Suriyeli Kızılay yetkilileri dâhil olmak üzere tarafsız ve konunun uzmanı taraflarca defaten tespit edilmiş ve açıklanmıştır" açıklamasını yaptı.

-TECAVÜZ-İŞKENCE İDDİALARI ARAŞTIRILACAK-

Bugüne kadar bu yönde herhangi bir şikâyet veya duyumun görevlerini profesyonel bir anlayışla yerine getirmekte olan görevlilere ve adli makamlara ulaşmamış olmakla birlikte "Hukuk Devleti" olmanın gereği olarak, Türkiye Cumhuriyetinin ilgili makamlarının, Suriye Resmi Haber Ajansı’nda yayınlanan haberle ortaya atılan iddiaları araştıracaklarını duyuran Dışişleri Bakanlığı açıklamasına şöyle son verdi:

"Bu araştırmalar bağlamında, Suriye Dışişleri Bakanlığı ve Göçmenler Bakanlığı nezdinde resmen girişimde bulunularak iddia sahibinin (Bayan Fatima) ve haberde adı geçen diğer şahıslara ait kimlik bilgilerinin iletilmesi talep edilmiş, ayrıca, iddia sahibi Bayan Fatima ile Büyükelçiliğimiz veya Halep Başkonsolosluğu yetkililerinin mülakat gerçekleştirebilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması istenmiştir. Temennimiz, Suriye’nin içindeki gelişmelerle ilgili olarak her gün ortaya atılan çok sayıda iddia konusunda da aynı hassasiyetin ve duyarlılığın Suriye makamlarınca gösterilmesidir."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arasında, gerilim, ile, suriye, türkiye, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye-Suriye Arasında Gizli PKK Anlaşması JB Haber Arşivi 0 19 Ocak 2011 19:00