IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2011, 17:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katledilen 4 Kız Toprağa Verildi..




Siirt'te dün akşam bir grup PKK'lı teröristin, Polis Meslek Yüksekokulu yakınlarında polis aracı sandığı özel bir otomobile el bombalı ve uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıda ölen 4 genç kız, bugün düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Saldırıda ölenlerden Kevser Çekin'in Siirt'in Bdp'li Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in yeğeni olduğu belirtildi. Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütü PKK'nın sıkışması nedeniyle sınır tanımayan bir saldırıyı yürürlüğe koyduğunu söyledi.

Siirt'te dün gece PKK'lı teröristler, şehir merkezindeki Polis Meslek Polis Yüksekokulu yakınlarında kurdukları pusuda, polis aracı zannederek, yemeğe giden 6 kızın bulunduğu otomobili hedef aldı. Siirt'te yaşayan ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Nergis Evin için kardeşleri ve arkadaşları veda yemeği düzenlendi.

YEMEĞE GİTTİLER

Nergis Evin, kuaförlük yapan ablası 31 yaşındaki Zeynep Evin, kardeşi 17 yaşındaki Nuran Evin, arkadaşları Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç'ın kızı ve aynı zamanda müdürlükte yüzme antrenörü olan 25 yaşındaki Nurcan Olgaç, Kadın Doğum Hastanesi'nde hemşire olan kardeşi 23 yaşındaki Gülcan Olgaç, özel güvenlikçi olarak çalışan 20 yaşındaki Kevser Çekin, bindikleri özel otomobille Kasaplar Deresi'ndeki bir lokantaya yemeğe gitti. Gittikleri lokantada düğün yapıldığını gören kızlar, otomobillerine binerek şehir merkezine dönmek için yola çıktı.

OTOMOBİLE EL BOMBALI VE SİLAHLI SALDIRI

Genç kızların bulunduğu otomobil saat 20.15 sıralarında Polis Meslek Yüksekokulu yönüne giderken, 50 metre mesafede tarlaya gizlenen teröristler, otomobili polis aracı zannederek el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda delik deşik olan otomobilde bulunan 6 kişi ağır yaralanırken, Polis Meslek Yüksekokulu'nda görevli polisler, teröristlere anında müdahale etti.

1 TERÖRİST ÖLDÜ

Akşam karanlığında çatışma bölgesine takviye özel harekat polisleri de sevk edilerek operasyon genişletildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar arasında endişeye yol açan saldırıdan sonra karanlıktan yararlanan teröristler kırsal alanına doğru kaçarken, güvenlik güçleri de peşlerine düştü. Kıstırılan teröristlerle çıkan çatışmada, 1 PKK'lı güvenlik güçlerine atmak isteği bombanın elinde patlaması sonucu öldü. Ölen teröristin, bölgede örgütün sorumlularından olduğu tespit edildi.

Saldırıda ağır yaralanan genç kızlar çevrede bulunan araçlar ve ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak burada yapılan tüm müdahaleye rağmen Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç hayatını kaybetti. Durumu ağır olan Gülcan Olgaç, gece helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilirken, Nuran Evin'in tedavisine Siirt'te devam ediliyor.

BAKAN ŞAHİN Siirt'TE

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, teröristlerin hedef aldığı otomobilde yaşamını yitiren 4 genç kızın bugün düzenlenen cenaze törenine katılmak için kente geldi. Bakan Şahin, önce hastanede tedavisi süren Nuran Evin'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunup, doktorlardan durumu hakkında bilgi aldı. Şahin, Vali Musa Çolak ile daha sonra esnafı ziyaret etti.

PKK saldırısında yaşamını yitiren Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç için Şeyh Musa Camii içinde cenaze namazı kılındı. Bakan Şahin'in de katıldığı namazın ardından ölenlerin tabutları tek tek camiden çıkarılıp, omuzlarda taşınarak cami karşısında bulunan Şeyh Musa Mezarlığı'na götürüldü.

Genç kızlar burada yan yana açılan 4 mezarda gözyaşları arasında toprağa verildi. Ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirirken, güçlükle sakinleştirildiler. Cenaze törenine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

ÖLENLERDEN KEVSER, Bdp'Lİ BAŞKAN YARDIMCISININ YEĞENİ

Terörist saldırıda ölenlerden özel güvenlikçi Kevser Çekin'in Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ın Bdp'li Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in yeğeni olduğu belirtildi. Cenaze töreninde Abdullatif Çekin'in güçlükle ayakta durabildiği gözlendi.

Cenazeye katılan Belediye Başkanı Selim Sadak'ın protokolden uzak durduğu görüldü. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, mezarlıkta gazetecilere açıklamada bulundu. Şahin, terör örgütü PKK'nın sıkışması nedeniyle sınır tanımayan bir saldırıyı yürürlüğe koyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ankara'daki saldırı 11.00 sıralarında Siirt'teki 6 masum insana yönelik saldırı ise saat 20.15 sıralarında meydana geldi. ABD'de bulunan sayın Başbakan bilgilendirildi. Sanırım ABD Başkanı ile yapılan görüşmelerde konuyu terörle mücadele bağlamında değerlendirmişlerdir. Terörün gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Halk adına örgütlenmiş gibi yapı olarak görünen, halk için değil halkı katleden bir yapıdır. Sınır tanımayan bir saldırıyı yürürlüğe koydu. Çılgınlık içerisinde saldırıyorlar. Vur kaç eylemleri yapıyor. Arkadan geliyor, pusu atıyor. Öyle bir yapıya sempati duymak insanlıkla bağdaşmaz. Barış, kardeşlik, hak diye yaygara koparanların yaptıkları terör ortadadır. Bu yapıyı çökertmek için büyük bir çaba içerisindeyiz. Devletler terör örgütüne yardım etmiyor, ancak bazı devletlerde bulunan illegal yapılar terör örgütü ile bağlantı içindedir. Finans olarak terör örgütünü destekliyorlar. Bizim terörle mücadelemiz devam edecektir."

Bakan İdris Naim Şahin, daha sonra ölenlerin ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, katledilen, kız, toprağa, verildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık