IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2011, 18:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atılan imza Rumlar'ı panikletti




Atılan imza Rumlar'ı panikletti


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye'nin KKTC ile birlikte Akdeniz'de petrol aramasına imkân tanıyan ve önceki gün New York'ta imzalanan Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması, Rumlar'ı panikletti.

23.09.2011 / 11:34

Ada'daki gazeteler anlaşmaya geniş yer ayırırken, Rum meclisine de savaş durumunda harekete geçmek üzere yeni bir birimin kurulmasına ilişkin yasa tasarısı sunuldu. Bu birimin adı, Acil Durumlar Sivil Planlama (PSEA) olarak geçiyor. "Savaş yasaları" diye adlandırılan düzenlemeyle, Güney Kıbrıs'ın acil bir durumunda nasıl hareket edeceği belirleniyor.


Rumların sondaj ısrarına tepki amacıyla Türkiye'nin Akdeniz'e göndermeyi planladığı petrol araştırması yapacak Piri Reis gemisi ise bugün yola çıkıyor.


New York'ta temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kıbrıs'ın haksız sondaj çalışmaları nedeniyle askerî gemilerin bölgeye gönderileceğini, ancak bir sıcak savaş endişesi olmadığını söylemişti. Tasarıda herhangi bir saldırı veya tehdit karşısında acil durum ilan edilmesi durumunda PSEA'da görevli kişilerin harekete geçmesi ve savunmaya yardımcı olması hedefleniyor. Atina da Türkiye'nin KKTC ile birlikte Kıbrıs açıklarında petrol aramasına imkan tanıyan anlaşmaya tepki gösterdi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, "Türkiye'nin bu hareketi uluslararası hukuka ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırıdır. Söz konusu 'anlaşma' geçersiz ve anlamsızdır." ifadelerini kullandı. Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ise sürpriz bir açıklama yaparak sondaj çalışmaları sonucunda bulunacak bir doğal kaynaktan, Ada'da çözüm sağlanmış olmasa bile Kıbrıslı Türklerin de faydalanacağını söyledi. Bu açıklama Akdeniz'de tansiyonu düşürmeye yönelik bir hamle olarak yorumlandı.


PİRİ REİS AKDENİZ YOLCUSU


Petrol sondajının yapılabilmesi için gerekli sismik araştırmaları (deniz tabanı ve altının incelenmesi) yapabilecek Türkiye'nin tek gemisi olan Piri Reis Akdeniz'e açılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız dün basına yaptığı açıklamada halen İzmir Limanı'nda demirli bulunan Piri Reis gemisinin bugün Akdeniz'e hareket edeceğini açıkladı. Yıldız, Akdeniz'deki çalışmaları yoğunlaştıracaklarını ve Akdeniz ile alakalı programlarını öne alacaklarını da bildirdi. KKTC Bakanlar Kurulu da dün Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO), deniz yetki alanlarında petrol ve doğalgaz arama ruhsatı verdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atılan, imza, panikletti, rumları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Wizz Air'in acil iniş yapması panikletti Chelt Havacılık Haberleri 0 11 Ocak 2011 10:50
Lokumu da Rumlar'a kaptırdık! Lee Haber Arşivi 6 02 Kasım 2007 22:48