IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By LeyLa

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2011, 10:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"İnsanlığımdan utanıyorum" !




"İnsanlığımdan utanıyorum"

Güneydoğu'daki STK'lar artan terör olayları karşısında "Artık yeter" dedi. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı, "İnsanlığımdan utanıyorum, bunlar vahşet" diye konuştu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Terör örgütü PKK'nın bir süredir artarak devam eden saldırılarını Sivil Toplum Kuruluşları (STK) da şiddetle kınadı. STK'lar 4 genç kızı öldüren PKK'nın önceki gün de 8 aylık hamile kadın ile 6 yaşındaki kızının hayatını kaybetmesine neden olmasının ardından "Artık çatışmalar durmalı. Çözüm parlamentoda" mesajı verdi.
Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl: Artık insanlığımdan utanıyorum, bunlar vahşet. Ucu kime dokunuyorsa dokunsun bu saldırıları şiddetle kınıyorum. Kimden gelirse gelsin şiddeti kınıyorum. Vatandaşın tahammülü kalmadı. Silahla, şiddetle dünyada kimse başarılı olmamış. Bu işin çözümü parlamentodadır.
Diyarbakır'da 17 STK adına Baro Başkanı Emin Aktar: Son silahlı eylemlerin sivilleri hedef almasını aklı ve vicdanı olan kimsenin kabul etmesi mümkün değil. PKK'dan çatışmasızlık durumuna geri dönmesini ve silahsızlanma için hazırlık yapmak üzere militanlarını çatışma alanının dışına çekmesini, Hükümetin de operasyonlara derhal son vermesini istiyoruz.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ
Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) Başkanı Mehmet Kaya: Siyasette şiddet dili hâkim. Demokratik kanalların bir an önce açılması gerekiyor. Şiddet olmadığında bölgemizde ekonominin geliştiğini görebiliyoruz. Son günlere baktığımızda sosyal yaşam gittikçe daralmaya başlıyor. Şiddetin artık sona ermesi gerekiyor.
KAMER Vakfı Başkanı Nebahat Akkoç: Sözün bittiği yerdeyiz. Böyle çatışmalar olursa kimin bu çatışmalarda hayatını kaybedeceğini bilemeyiz. Ben bunu kaza olarak kabul etmiyorum.

KİMSEYE FAYDASI YOK
Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş: Bu cenazelerin hiç kimseye bir faydası olmaz. Ne zamana kadar bu olumsuzlukların içinde cebelleşeceğiz. Herkesi kendi kulvarında sorumluluğa davet ediyoruz.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu: Akan bu kan durmalı. Anneler gözyaşlarına boğulmamalı, gencecik insanlar yaşamlarının baharında ölmemelidir.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Kazım Aksoy: Bölge yatırımlarına, turizmine, ticaretine, refah ve huzuruna darbe vuracak bu puslu havanın bir an önce dağılması gerekmektedir.
Diyarbakır İş Kadınları Derneği Başkanı Hülya Çetin: Saldırıları nefretle kınıyorum. Şiddet olayları toplumlar arasındaki kardeşlik duygularına zarar veriyor. ? Batman Baro Başkanı Yusuf Tanrıseven: Şiddetin tırmanışı üzücü. Bunu onaylamak mümkün değil. Hiçbir şey insan canından daha önemli değil.
Batman Genç İşadamları Derneği Başkanı Beşir Baymaz: Kanlı eylemler artık asker-sivil, erkekkadın ayrımı yapmıyor. Bu tür olaylar hem bölge insanınımağdur ediyor hem halkın nefretini kazanıyor.
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Salih Yıldız: Silahların sesi yükseldikçe sivillerin sesi kısılmaya başladı. Adres soran kurşun da sormayan da alçaktır.
78 STK adına Van Esnaf ve Sanatkârlar odaları Başkanı Faruk Alpaslan: Hangi kutsal amaç insan hayatından değerlidir? En kötü barış en haklı savaştan iyidir.
Batman - Siirt - Muş Eczacılar Odası Başkanı Emin Beyaz: En temel hak olan yaşama hakkı ve güvenlik hakkının korunması gerekiyor. Bu olaylar kim tarafından işlenirse işlensen toplumu ayrıştırıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
insanlığımdan utanıyorum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık