IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2011, 23:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kürt Halkını Direnişe Çağırdı..




Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında Türkiye ve dünya gündemini değerlendirdi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Geçtiğimiz ay partimizin kuruluşunun 10. yılını milyonlarca gönüldaşımızla kutladık. Biz bu ülkenin önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz. Nereden nereye geldiğimizin sürekli muhasebesini yapıyoruz. AK Parti'nin bu kadar kısa süreye adeta bir tarih sığdırdığını biliyoruz. İlk günden bugüne ülkemizin her köşesinde birleştirici siyasetin yegane temsilcisi oldu.

Siyasetçinin görevi milletin hissiyatını siyasetin merkezine taşımak, meselelere çareler üretmektir. Bürokratik bir siyaset yapmıyoruz, her gün yenilenmek zorundayız. Ben muhalefetteyim, iktidara cepheden muhalefet ederim derseniz, siyasetin ruhuna ihanet edersiniz. Muhalefet anayasal bir kurumdur. Yanlışlık görüyorsanız, doğrusunu söylemek zorundasınız.

AK Parti'ye muhalefet edeyim diye Türkiye'ye muhalefet etmenin adı siyaset olamaz. Siyaset dünyanın hiçbir yerinde düz bir çizgi üzerinde seyretmez. Esas mesele sıkıntılı zamanlarda da dik durmaktır.

Dünyadan yalıtılmış bir Türkiye değil dünyaya söyleyecek sözü olan Türkiye için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bugünün dünyasında hiçbir mesele bir diğer meseleden bağımsız değil. İsteriz ki; muhalefet partileri de buna katkı sağlasınlar.

Başbakan Arap sokağında siyaset yapıyor diyor. Ben Türkiye'nin başbakanı isem dünyanın her köşesinde ulaşabildiğim her yerinde Türkiye'nin itibarını yükseltmeye çalışacağım. Orada olan her şey bizi de etkiler. Dünya sisteminde boşluk bırakılıyorsa birileri o boşluğu dolduruyor. Bazı ülkelere imtiyazlı davranıyorsanız artık size inanan olmuyor. BM ve diğer kurumların durumu budur.

İran nükleer enerji derken yaptırım uygulayacaksın, Sudan'da Kuzey'e yaptırım uygulayacaksın, Somali'de sessiz kalacaksın, Filistin-İsrail meselesinde yaptırımların takipçisi olmayacaksın. Bu mu adalet? Özeleştirinin Batı dünyasında yapılması gerekiyor. Bunların söylenmesi gerekiyor, bizdeki muhalefet de Türkiye kendini dünya siyasetinden ayrıştırıyor diyor.

Kıbrıs'ta çözüm için yoğun gayretler sarf ediyoruz. Rum tarafı sürekli kaçıyor. Görevi barışı korumak olan kurumlardan ses çıkmıyor. Biz gerçekleri her zeminde sözü eğip bükmeden dile getiriyoruz.

Sondaj çalışması başladı, biz de Piri Reis'i Kıbrıs'a gönderdik. Biz tribünden maç izlemiyoruz, devlet yönetiyoruz. Garantör ülke olmanın gereğini yapıyoruz. Bugüne kadar gelen iktidarlar bunu yapmış, tribünden maç izlemiş. Bugün kafamızı kuma gömersek on yıllarca aymazlığımızın bedelini öderiz. Bugün her attığımız adımda geçmişteki eksikliğimizi kapatmaya çalışıyoruz.

Çalışma odanızın camından dünyayı göremezsiniz, buzlu camdan elbette Gazze, Somali, Brüksel görünmez.

AB üyesi ülkeler dökülürken toplam istihdamımızı 89 bin kişi artırdık. Dünyada en hızlı büyüyen ekonomi Çin ile birlikte Türk ekonomisidir. Eli kanlı terör örgütünün saldırıları yine yürekleri yaktı. Kime ne zaman nasıl saldırdığını iyi görmek gerekiyor. Hayata kasteden örgüt ne istiyor? Kimin için neyin karşılığında taşeronluk yapıyor?

Vatan topraklarında 74 milyona sesleniyorum. Bunlar düğün evini cenaze evine çeviriyor.Futbol oynayan, marketten ekmek alan polisime kurşun sıkıyor. Siirt'te masum genç kızlara pusu kurarak onları şehit ediyor.

Acaba terör örgütü neyin mücadelesini veriyor? Yüzlerce kurşunla hayatlarının baharındaki insanlarımızı öldüren terör örgütü neyi amaçlıyor? Kızlarımıza sıkılan kurşun sayısı 200'e varıyor. Ondan sonra laubali bir şekilde özür beyanları. Yok bilmem şurayı tarıyorduk. Bunlarda samimiyet yok, dürüstlük yok. Cinayet şebekesi olarak buradan rant elde ediyorlar. Bunların uzantıları da rant elde etmeye başlıyorlar.

Sayın Başbakan sert konuşuyorsun diyorlar ciğerim yanıyor ciğerim nasıl sert konuşmayayım. Ankara'da bir ayakkabı boyacısı, evine ekmeğini götüren genç insanlar bombayla öldürülüyor. Bunlara Oyunu verenler bunun tarihe hesabını nasıl verecekler?

Buradan kalkıp da Kürt kökenli vatandaşlarımın istismarını yapmaya hakları yok. Bu hayatı yaşarken 9 yıl öncesine kadar 74 milyon vatandaşımıza getirilen hakların imkanların hiçbirisi var mıydı? Hala bu hizmeti vermek isteyen bir hükümet var.

Bunlar 5 kadın militanı işkenceyle mağarada kurşuna diziyorlar. Kızlarınız gaz zehirlenmesinden öldü diyorlar. Tablo bu. Bu nasıl bir alçalıştır? İşte daha geçen gün; Batman'da araç taranıyor ve baba yaralanıyor; hamile kadın Mizgin Hanım şehit oluyor, 8 aylık yavrusu hastanede kurtarılıyor, 4 yaşındaki kızı da şehit oluyor.

Bunun Kültürel haklarla ne alakası var? Bu nasıl bir kültür; ben böyle bir kültürü tanımıyorum, böyle bir kültür olamaz.Sabah namazına hazırlanan imama kurşun sıkan bu örgüt nereye varmak istiyor?

Müslüman Kürt kardeşlerimize sesleniyorum, mabetlerinizi roketatarlarla bombalayan bunlara nasıl destek veriyorsunuz? Siz de bunlara karşı harekete geçmelisiniz. Sadece bizim işimiz değil. Bunu beraber yapıp bunları yalnızlığa mahkum etmek zorundayız.

Aldığım yüzde 90'lık oyu PKK'ya destek verenlerden alıyorum diyen siyasetçiler var.

Ekim'de TBMM göreve başlıyor. Şimdiden yeni dönemin Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'nin ekmeğini ve aşını daha da artırması ana dileğimizdir. AK Parti'ye göre yeni dönemin başarısı milletçe birlik ve beraberlik ruhuna sahip çıkmaya bağlıdır.

İktidar partisi ve muhalefet partilerimizin sorumluluğu birdir. Siyasetle müzakereye devam edeceğiz. Yeni bir anayasa için partimiz 5 temsilcisiyle MHP'yi ziyaret etti, görüşmeler yapılıyor.

Yarın CHP ile görüşeceğiz. Olumlu iklimi muhafaza etmelerini, büyük değişime destek vermelerini önemsiyoruz. Hiçbir ön şartımız yok. Ön kabullerin dışında TBMM Başkanı insiyatifinde bu işin yapılmasıdır. Ama bu milletin sahiplendiği bir anayasa olmalıdır. Ve tabii ki her partinin kendi mutfağında hazırladığı çalışmalar olacak. Hazırlanan yeni anayasayı sivil bir şekilde oluşturmayı arzu ediyoruz.

Bizim bu kadar, sizin şu kadar vekiliniz var demiyoruz, fark etmez herkes eşit oranda temsil edilir ve sonunda Meclis kararı verir.



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çağırdı, direnişe, halkını, kürt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rojin Kürt halkını Avatarlara benzetti Feronia Haber Arşivi 1 21 Ocak 2010 19:32
Chavez: ABD halkını ve kültürünü severim Cemalizim Haber Arşivi 0 26 Eylül 2009 02:22
Fatih’in halkını imtihanı Metin Genel Paylaşım 3 07 Aralık 2008 17:59