IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2011, 14:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rum Liderden Türkiye'ye Sert Sözler




Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Rum tarafının tek yanlı ilan ettiği sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi"nde (MEB) araştırma yapılmak istenmesinin "tahrik" olduğunu savunarak, "Araştırmalar devam edecek. Egemenlik haklarımız tartışma konusu değil" dedi.

Hristofyas, çeşitli etkinliklerde yaptığı konuşmalarda, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında yapılan Kıta Sağanlığı Sınırlandırma Anlaşması'ndan "hayal kırıklığı" duyduğunu ifade ederek, anlaşmanın uluslararası camia açısından "tahrik" olduğunu iddia etti.

Hristofyas, Kıbrıs sorunuyla ilgili, "Kıbrıs sorunu çözülecekse, bütün tarafların gerekli iyi niyeti göstermesi gerektiğine yürekten inanıyorum. Türkiye, çözüm çabalarına aktif destek vermesi de dahil, 'Kıbrıs Cumhuriyeti'ne ve AB'ye karşı üstlendiği yükümlülüklerini yerine getirmelidir" ifadesini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile yürüttükleri yoğunlaştırılmış müzakerelere de değinen Hristofyas, "Bütün tarafların iyi niyet ve gerekli esnekliği göstermesi, ekim ayı sonuna kadar bütün başlıklarda ilerleme sağlanması açısından çok önemlidir" dedi.

Ankara'nın eleştirilerinin çözüm çabalarına katkı vermediğini belirten Hristofyas, "Ayrıca da üzücüdür çünkü 'Kıbrıs Cumhuriyeti' tarafından yeni enerji kaynakları keşfedilmesi Kıbrıs halkının tamamının müşterek çıkarına olur. MEB'imiz içerisindeki araştırmalarımıza, her zaman uluslararası hukuk çerçevesi içerisinde devam edeceğiz. Egemenlik haklarımız tartışma konusu değildir, müzakere edilmiyor" dedi

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
liderden, rum, sert, sözler, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sarıgül'den Baykal'a sert sözler Lucifer Haber Arşivi 1 03 Nisan 2010 09:49