IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

8Beğeni(ler)
  • 4 Post By LeyLa
  • 2 Post By Perius
  • 1 Post By glu
  • 1 Post By Rengahenk

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2011, 09:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye dizilerini tartışıyor!




Türkiye dizilerini tartışıyor

SABAH yazarı Nihat Hatipoğlu'nun dizilerle ilgili kaleme aldığı "Reyting mi önemli, yoksa ahlak mı" başlıklı yazısı sektörde tartışma başlattı
İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun dizileri mercek altına alan "Reyting mi önemli, yoksa ahlak mı?" başlıklı yazısı geniş yankı uyandırdı. Hatipoğlu, dizilerin çoğunluğunun aldatma, öfke, hınç, gerginlik, kavga, cinayet, intikam üzerine kurulu olduğunun altını çizdi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu dizilerin yayınlanmasında en büyük suçlunun izleyiciler olduğunu, senarist ve yapımcıların da payının bulunduğunu vurguladı. Bu durumun ticari boyutunun da olduğunu ancak yine de belirli kriterlere di kkat edilmesi gerektiğini belirten Nihat Hatipoğlu, dizilerin kardeşliği teşvik eden, sadakati öngören, şiddeti reddeden, işkenceyi dışlayan, kadının onurunu yükselten, evliliği pekiştiren, aile içi sıcaklığı yansıtan temalar üzerine kurgulanabileceğini de ifade etti. Hatipoğlu, medyayı da birlik olmaya çağırdı. Bu yazının ardından oyuncular, yapımcılar ve senaristler de görüşlerini dile getirdi. Ünlü isimlerin yorumları şöyle:

'Reyting odaklı yayıncılığın eseri'
Birol Güven (Yapımcı-senarist):
REYTİNG odaklı yayıncılığın eseri bu maalesef. İyinin, güzelin filmi de dizisi de olmuyor. Olsa bile izlenmiyor. Yolda yürüyen mutlu bir karı kocaya kimse dönüp bakmaz, kavga ederlerse herkes izler. 'Çocuklar Duymasın'da Meltem ile Haluk mutlu bir aile tablosu çizince kimse izlemiyor. Ne zaman boşanmaya karar veriyorlar, reytingimiz artıyor. İlginç olayın yaşanmadığı diziye reklam verilmez. Şimdilerde çocukların televizyon izlediği saatlerde öyle hikayeler anlatılıyor, öyle sahneler yayınlanıyor ki insan gözlerine inanamıyor. Yayıncının, yapımcının çok seçici olması gerekiyor.

'Hem eleştiriyoruz hem izliyoruz'
Nilüfer Açıkalın Oğuz (Oyuncu):
NİHAT Hatipoğlu'nun kaygısını yaşayan bire bir muhatap olduğum birçok izleyici var. Sorun şu ki herkes hem eleştiriyor hem de izliyor. Herkes hem katil hem kurban. "Birçok can sıkıcı, sinir bozucu konu var" diyorlar. O halde izlemeyin. Televizyonların kapatma düğmesi var. Onu kullanıp gerçek hayata dönsünler. Özellikle çocukların ruhsal dengeleri açısından zararlı olabilecek izlenceleri aile reisleri bilirler, hissederler ve onları korurlar.

'Topyekûn sistem değiştirilmeli'
Umut Kurt (Oyuncu):
NİHAT Hoca'ya katılıyorum. Bu çarpık ilişkiler, tecazüvler, şiddet sahneleri hep reytinge hizmet eden şeyler. Burada hangi dizinin ya da programın ne söylediğine değil ne kadar izlendiğine bakılıyor. Bu sadece TV sektörünün tek başına yapacağı kurtulacağı bir durum değil. Gazetelerde de arka sayfa güzellerinin kaldırılması, magazin figürlerinin sınırlandırılması gerekir ki işler sağlıklı yürüsün. Televizyon kendini düzeltir gazete aynı kalırsa yine yerimizde sayarız. Bence topyekûn bir sistem değişikliğine gidilmeli ama işin içinde para olduğu sürece bu da çok zor gözüküyor.

'Toplumun değer yargısı çürüyor'
Salih Kalyon (Oyuncu):
NİHAT Hoca çok doğru söylemiş. Yıllardır bu sektörün içindeyim bu reyting sistemi nasıl işler bilmiyorum. Yapılan dizilere baktığımda amacın toplum değerlerini aşağıya çekmek, değer yargılarını çürütmek olduğunu görüyorum ve üzülüyorum. Çocuğumuzla izleyeceğimiz sağlıklı bir aile dizisi göremiyoruz. Bu bilinçli yapılan bir şey bence. Halka ne verirsen o olur. Anadolu'da bir söz vardır: Gökten ne yağdı ki yer kabul etmedi? Seyirciye doğruyu verirsen doğruyu izler.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Ekim 2011, 09:10   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye dizilerini tartışıyor!




Evet, bu dizi terörü bir son bulmalı artık.

 

Alt 01 Ekim 2011, 11:18   #3
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye dizilerini tartışıyor!




Eskiden (2000'li yılların başları) ne güzel TRT dizileri vardı. Kavgadan gürültüden uzak samimi diziler. Şimdiki dizilerden bence Behzat Ç dışında hiç bir dizi samimi değil, daha cok yapmacık hikayeler, saçma sapan kurgular, kötü oyunculuklarla dolu dizilerle dolu tvler. Gerçi bizim milletimiz öyle oldu ki aşk dolu, yalan dolu, iftira dolu, aldatma dolu dizilerden hoşlanmaya başladı. Bu millet'e bu diziler gidiyor yapımcılarda böyle saçma sapan diziler yapıyor.

 

Alt 01 Ekim 2011, 12:55   #4
noir
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye dizilerini tartışıyor!




Sözü hiç sevmediğim halde Okan'a bırakıyoruz. Söz sende Okan.

 

Alt 02 Ekim 2011, 14:28   #5
noir
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye dizilerini tartışıyor!




Hani tartışma suni gündem derler buna?!

 

Alt 02 Ekim 2011, 14:57   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye dizilerini tartışıyor!




Her dizide en az bir tane yasak aşk var..
evliler birbirleriyle eş değiştirir..kardeşler aynı kadına-adama aşık olurlar..adam/kadın 2 kardeşi aynı anda idare eder,ya da bu baba/oğul, anne/kız versiyonu da mevcut..
mutlaka tecavüz,ensest,dolandırıcılık aleni şekilde işleniyo..yetmiyo küfürler mi dersin çay içer gibi viski içmeler mi..
bakıyosun dizi de olsa adamın kuruş parası yok ama her gece meyhanede kumarda..

gerçekte yok mu bunlar mutlaka var..ama gözümüze gözümüze sokup kanıksatıyo diziler bunları..görmeye alışıyoruz acıları,aldatmacaları..

tüm dizileri izliyor muyum? hayır buna ne vaktim ne enerjim ne de sabrım yeter..

sihirli dizileri sözde çocuklar için faydalı bulup tekrar tekrar yayınlıyolar..akıl fikir yok mu bu insanlarda diyorum..
şu meşhur sihirli annemi izleyen tanıdığım bikaç çocuk var, odanı topla dendiğinde ellerini kollarını garipçe sallayıp "bak toplanıcak şimdi" diyolarmış..en basit örnek..

herkes bi kabadayı..kendi kanunlarımı uygular cezasını ben keserim havasında..hani bakıyorum bi felaket oluyo kimse polisi vs aramıyo direkt emanetlere sarılıp "ya Allah" çekiyolar..

rahatsızım bu dizi politikasından..uzak durmaya çalışıyorum ben izlemeyince noluyo?kim bilip kendini düzeltiyo? hiç kimse..
ama ben kendimce sinirlerimi korumaya alıyorum bi parça..

 

Alt 07 Ekim 2011, 08:07   #7
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye dizilerini tartışıyor!




Izliyoz daliyoz istemesekde birsekilde etkileniyoruz, guzel giden dizilerde abartip civitiyorlar mesela oyle bir gecer zaman, " yasak ask" olur olurda abi kardes yenge arasinda olunca aile duzeni bozuyor , boyle seyleri ekranlara ASK diye gostermeleri bence yanlis

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
dizilerini, tartışıyor, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google,TV Dizilerini arayacak! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 27 Nisan 2010 21:27
Pakistan darbeyi tartışıyor Lucifer Haber Arşivi 0 24 Ocak 2010 20:38