IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Yunus

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2011, 15:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail den Türkiye ye Ağır Eleştiri




İsrail medyası: “Erdoğan ateşle oynuyor”



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Yedioth Ahronoth, "Erdoğan Ateşle Oynuyor" başlığıyla Türkiye’ye ağır eleştirilere yer verdi

Güncelleme:04 Ekim 2011 14:23

İsrail medyasında Türkiye karşıtı haber ve yorumları sürüyor. Yedioth Ahronoth tarafından “Erdoğan Ateşle Oynuyor” başlığıyla yayımlanan ve Türkiye’ye ağır eleştirilere yer verilen yazıda, “Türkiye’nin söylemlerinin, sövgüden savaş oyunlarına kaydığı” iddia edildi.
Yedioth Ahronoth’un yer verdiği “Erdoğan Ateşle Oynuyor” başlıklı yorumda, “Türkiye’nin son askeri hareketleri: Söylemler, sövgüden savaş oyunlarına kaydı” spotu kullanıldı. Ağır eleştirilere yer verildiği yorumda şu iddialara yer verildi:
“Türkler ateşle oynuyor. Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsrail ile diplomatik kavga ve sözlü tırmanma ile askeri çatışmayı kolaylaştırmanın arasındaki ince çizgiyi geçiyor. Herkesin metodik, iyi planlanmış, net amaçları olan İsrail karşıtı davranışlar içinde olduğuna inandığı bu adam, içgüdülerine göre hareket etmeye başladı.”

İSRAİL, TÜRK GEMİLERİNİ “ÖZEL DİKKATLE İZLEMEYE BAŞLADI”

Bu arada, İsrailli yetkililerinin Türk gemilerinin Akdeniz’deki hareketlerini “özel bir dikkatle izlemeye başladığı”nın belirtildiği yorumda, “Birkaç hafta önce orta ölçekli bir Türk savaş gemisi, Akdeniz’in doğu tarafında kuzeyden güneye gidip Mavi Marmara’nın rotasını izleyerek İsrail sahillerine anormal biçimde yakın seyretmeye başladı. Gemi, İsrail’in kara sularına girmemekle birlikte askeri gemilerin, genellikle yanlış anlamaları önlemek amacıyla bulundukları nokta konusunda dost devletlere bilgi verdikleri mesafelerde seyretti” denildi.


“TÜRK GEMİSİ İSRAİL’DE ALARMI TETİKLEDİ”


Geminin, İsrail’de “alarm çanlarını tetiklediğini”, Erdoğan’ın Türk donanmasını, İsrail’in uyanıklığı ve davranışlarını test etmek için kullanıp kullanmadığı sorusunun gündeme geldiği belirtildikten sonra 20 Eylül’de Türk gemilerinin Kıbrıs yakınlarındaki sondaj alanına doğru hareket ettiklerine dikkat çekildi.
Yedioth Ahroroth, Türkiye’nin Akdeniz’de hem hava hem de deniz “operasyonları”nı “nedensiz” artırdığını da öne sürürken “Türk Hava Kuvvetleri’nin bölgedeki uçuşlarının eskiden farklı olduğu”nu savundu. Yorumda şöyle devam edildi:


ANKARA’DAKİ ARAP BÜYÜKELÇİLERİNE “BRİFİNG”

“Üst düzey bir Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, kısa bir süre önce Ankara’daki Arap Büyükelçilerini bakanlığa davet etti ve birkaç defa, Suriye sahillerine yakın uçan İsrail savaş uçaklarını kovmakla övündü. Bunlar, yarım gerçek ya da hayal olup olmadığı bir kenara bırakırsak, açık olan şey, Türkiye’nin söylemi, sövgüden savaş oyunlarına kaydığıdır.”

“TÜRK ASKERLERİ ERDOĞAN’DAN KORKUYOR”

Bu oyunların da “fena bitebileceği”ni yazan gazete, “üst düzey NATO yetkililerinin de Türk muhataplarından ateşle oynamaya son vermelerini rica ettikleri” iddiasında bulunduktan sonra şunları da yazdı:
“Türk subayları ise, kendilerine bağlı olduğu sürece bir askeri çatışma olmayacağı yanıtını verdiler. Ancak, Türk askerleri, Erdoğan’dan korkuyorlar. Türkiye’nin kamu alanı da İsrailinkinden farklıdır ve Erdoğan’ın eylem ve davranışları şeffaf değil ve sürekli tetkik edilmiyor. Kamuoyu karşısında güven içinde hissedebilir çünkü kamuoyu, İsrail’i, dürtülere göre hareket eden çılgın bir devlet olarak algılıyor.”

TEHDİT ALTINDA OLDUĞUNU HİSSEDEN BİR TÜRK VEYA İSRAİLLİ PİLOT DÜĞMEYE BASABİLİR”

Yedioth Ahronoth, ABD’lilerin de Türklere, “Bu oyunları oynamayı sürdürürseniz, bir gemi kaybedebilirsiniz” uyarısını yaptıklarını savunarak, Başbakan Erdoğan’ın “gururunun askeri tırmanmaya doğru götürdüğü”nü iddia ettiği yorumu “Bu koşullarda, birdenbire tehdit edilmiş hisseden bir Türk veya İsrailli pilot düğmeye basıp bir füze ateşlerse şaşmamalıdır. Provokasyon ile bölgesel bir patlama arasındaki mesafe sadece birkaç saniyeden ibaret olabilir. Öyleyse Erdoğan’ı kim durduracak” sözleriyle noktaladı.




__________________
mazafaka

Konu Yunus tarafından (04 Ekim 2011 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Ekim 2011, 16:02   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İsrail den Türkiye ye Ağır Eleştiri





Bu ateşi yakan Amerika ve yandaşlarıdır.Türkiye de ya söndürün diyor yada SÖNDÜRÜRÜZ ULAN !

__________________
mazafaka
 

 

Etiketler
ağır, başbakan, den, eleştiri, haberler, iç haberler, israil haberleri, recep tayyip erdoğan, türkiye, türkiye haberleri, ye, İsrail


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk ordusuna yönelik ağır eleştiri Süslü Haber Arşivi 2 02 Ocak 2010 12:57
Saakaşvili'nin stratejisine ağır eleştiri Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Ağustos 2008 21:48
İsrail'den Erdoğan 'a sert eleştiri! CariSma Haber Arşivi 7 25 Ocak 2008 12:25