IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2011, 17:16   #1
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlık çalışanları şiddete isyan etti




İstanbul Tabip Odası, SES ve Dev Sağlık İş Sendikası, hastane çalışanlarına karşı artan şiddet olaylarına karşı artık yeter diyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayla birlikte 2 saatlik iş yavaşlatma eylemi de yapan sağlık çalışanları, sağlık sorunlarının nedeninin hükümet olduğunu dile getirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan açıklamada ilk olarak söz alan Doktor Koray Yalçın, bugün çoktandır yaşanılan bir olayı tekrardan hatırlatmak için bir araya geldiklerini söyledi. Hastane çalışanlarına uygulanan şiddetin artık boğazlarına kadar geldiğini belirten Yalçın, yetkililerin durumu münferit bir olay olarak gördüklerini ya da suçlu olarak sağlık çalışanlarını gösterdiklerini ancak bunun doğru olmadığını söyledi. Hastane çalışanlarının çok büyük fedakârlıkla çalıştığını belirten Yalçın, herkes evinde uyurken kendilerinin hastanede halkın sağlığı için nöbette olduğunu vurguladı. Bunun karşında maddiyatla açıklanacak bir şey talep etmediklerini dile getiren Yalçın, hekimlerle ilgili tartışmalarda para konusunun, döner sermeye tartışmalarının açılmasının da artık dayanılmaz hale geldiğini ifade etti.

“Suç hastalarda değil kışkırtanlarda”
Yaptıkları işten dolayı çok şey değil saygı istediklerin belirten Yalçın, sadece Cuma günü kadın doğum polikliniğinde, ortopedide ve göz polikliniğinde birçok şiddet olayları yaşandığını söyledi. Bunun sadece bir günün bilânçosu olduğunu belirten Yalçın, burada suçun sadece hasta ve hasta yakınlarından kaynaklanmadığını ve uzun süredir kendilerine karşı bir kışkırtma operasyonu yapıldığını ifade etti.

“Sağlıkçılar paragöz olarak gösterilmeye çalışılıyor”
Yetkililerin sağlıkçıları paragöz düzenbaz olarak göstermeye çalıştığını belirten Yalçın, bunu gerçek olmadığını halkın da görmesini istediklerini söyledi. Bugün insanları sağlık çalışanlarına karşı kışkırtanların birçok şeyi de bu sayede gizlediğini belirten Yalçın, hastanede çok uzun sıraları bekleyen insanların en basitinden bu sıranın sorumlularını görerek hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Kadın-doğum asistanına darp
Yalçın’ın açıklamalarının ardından SES Şişli Şube Başkanı Mehmet Ali Aktaş da hastaları sağlık çalışanlarının üzerine kışkırtanın hükümet olduğunu söyledi. Daha sonra üç örgüt adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası iş yeri temsilcisi Berivan Tunca, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Cuma günü kadın-doğum asistanı bir çalışanın hasta yakınları tarafından darp edildiğini dile getirdi.

“Her gün şiddet haberleri geliyor”
Bu saldırının gerçekleştiği anda diğer polikliniklerde de benzeri saldırılara maruz kaldıklarını vurgulayan Tunca, neredeyse hemen her gün hastanelerden sağlık çalışanlarına dönük şiddet haberleri aldıklarını dile getirdi. Hastaların sağlık çalışanlarına karşı kışkırtılmasına isyan ettiklerini belirten Tunca, şiddette karşı göstermelik değil somut adımlar istediklerini dile getirdi.

“Recep Akdağ hastanede çalışın”
Basın açıklamasında son olarak söz alan İstanbul Tabip Odası Sekreteri Ali Çerkezoğlu, hastaları yurt dışına götürürüm diyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı bir gece İstanbul’da acil serviste çalışmaya davet etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ã§alä±åÿanlarä±, etti, isyan, saäÿlä±k, åÿiddete, Şiddete


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yayınlanan Taslak Sağlık Çalışanları İçin Risk Taşıyor System Sağlık Köşesi 0 12 Eylül 2011 20:11
Sağlık çalışanları kene tazminatı istiyor Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Ağustos 2008 19:48