IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2011, 09:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye Teröristlere Sponsor Oldu




Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'ye karşı karar tasarısı hazırlayan Batılı üyelerini Suriye'nin içişlerine karışmakla suçladı.

BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki rejimi kınayan ve rejime karşı çeşitli önlemlerin alınmasını isteyen karar tasarısının Rusya ve Çin tarafından reddedilmesinin ardından Konsey'de söz alan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar Caferi, Batılı ülkelere yüklendiği konuşmasında, bu ülkelerin Suriye'ye karşı saldırgan bir söylem kullandıklarını, söz konusu Batılı ülkelerde Suriye karşıtı bir ön yargı olduğunu belirterek ülkesinin demokratik süreci güçlendirecek kapsamlı bir reform paketini uygulamakta olduğunu savundu.

ABD'nin adını vermeyen Caferi, Konsey'de bir ülkenin 1945'den bu yana İsrail'i korumak ve Filistin'i devlet olma hakları dahil her türlü hakkından koparmak iÇin 50 kez veto hakkını kullandığını söyledi. Caferi bu kapsamda, yine isim vermeden ABD'yi suçlayarak "Bu da soykırıma taraf olmak, buna göz yummak ve İsrail'in işgal ettiği Arap topraklarında işlediği katliamlara destek olmak demektir" diye konuşunca, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice başkanlığında tüm Amerikalı diplomatlar, daha sonra da İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mark Lyall Grant Konsey salonunu terk etti.

BAZI ÜLKELER TERÖRİSTLERE SPONSOR OLDU

Ülkesinde terör olaylarının yaşandığını söyleyen Caferi, bu olaylar sonucunda pek çok kişinin öldüğünü ifade etti. Caferi bu kapsamda bazı ülkelerin Suriye'de insan haklarının ihlal edildiğini öne sürerek ülkenin içişlerine karışmaya çalıştıklarını, bu yönde Suriye'ye karşı uluslararası bir kampanya yürütüldüğünü, oysa ülkede terör olaylarının yaşandığını belirtti. Caferi, yine isim vermeden bazı ülkelerin de bu terör gruplarının liderlerine sponsor olduklarını, destek verdiklerini, onları koruduklarını ve art arda konferanslar düzenlediklerini savundu.

SURİYELİ MUHALİFLER İSTANBUL'DA TOPLANMIŞTI

Caferi'nin bu sözleri akıllara geçtiğimiz günlerde İstanbul'da ikinci toplantısını yapan ve 'Suriye Ulusal Meclisi'ni kurduklarını tüm dünyaya ilan eden Suriyeli muhalifleri getirdi.

Konsey toplantısının ardından gazetecilere konuşan Caferi, karar tasarısını hazırlayan 4 AB ülkesine yüklendi. Fransa'nın Suriye'yi 25 yıl işgal ettiğini, Suriye'yi 5 parçaya bölmek istediğini, İngiltere'nin de aynı şekilde davranan sömürge devleti olduğunu ve tarih boyunca Araplar'ı kandırdıklarını belirten Caferi, aynı şekilde Almanya ve Portekiz'i de sömürgecilikle suçladı.

-ABD temsilcisi-

ABD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice da yaptığı açıklamada, 6 aydan uzun bir zamandır Esad rejiminin barışçıl göstericilere ve insan hakları savunucularına karşı kasten şiddete, işkenceye başvurduğunu, bu şiddetin insanlığa karşı suç seviyesine kadar gelmiş olabileceğinin söylendiğini belirterek Konsey'in Esad rejimine karşı harekete geçmemesinden derin hayal kırıklığı duyduklarını belirtti.

Konsey'in Suriye'ye karşı harekete geçmesinin bu ülkeye karşı askeri operasyona yol açacağını iddia edenler olduğunu belirten Rice, "Açık konuşalım, bunun askeri müdahaleyle ilgisi yok, bu Libya ile de ilgili değil, bu, Suriye halkıyla dayanışma içinde olmak yerine Suriye rejimine silah satmaya devam etmek isteyen ülkelerin ucuz söylemidir" dedi.

-Rusya temsilcisi-

Konsey toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vitali Çurkin ise, Rusya'nın Suriye'ye karşı yaptırım getirmesine kesinlikle karşı olduklarını, bunun Libya'daki NATO operasyonu gibi askeri bir müdahaleye yol açmasını asla istemediklerini vurguladı. Suriye'deki krizin barışçıl şekilde çözülmesini istediklerini ifade eden Çurkin, bu kapsamda kendilerinin Suriye'deki rejimle konuşmaya devam ettiklerini, Suriye'nin söz verdiği reformları biran önce uygulaması gerektiğini söyledi. Çurkin Suriye'ye silah sattıkları yönündeki iddiaların ise doğru olmadığını savundu.

-AB ülkeleri-

Karar tasarısının kabul edilememesinden dolayı hayal kırıklığı yaşayan Fransa, İngiltere, Almanya ve Portekiz daimi temsilcileri toplantının ardından ortak bir açıklama yaparak karar tasarısını engelleyen ülkelerin vicdanlarının sızlayacağını belirtti ve Rusya ile Çin'in kullandıkları vetoların bölgede zalim bir rejime destek vermek olarak görüleceğini, Suriye halkına karşı ağır darbe olacağını söylediler. Batılı temsilciler Konsey'de Suriye konusunun unutulmaması iÇin her şeyi yapacaklarını, kısa zamanda yine Konsey'e dönme arzusunda olduklarını ifade ettiler.

Bu arada tasarıya karşı çekinser kalan Hindistan, Güney Afrika ve Brezilya'nın yanında yıllardır Suriye ile bazı sıkıntıları olan Lübnan'ın da yer alması dikkati çekti.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
oldu, sponsor, teröristlere, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Teröristlere Ait El Bombaları Ele Geçirildi. Cemalizim Haber Arşivi 0 04 Mart 2009 03:24
PKK'lı teröristlere BOMBA YAĞDI Collettivo Haber Arşivi 0 22 Eylül 2008 18:37